סיכום החורף....
-
לצערי - השנה ניתן לסכם את החורף כשחון ביותר במהלך עשרות השנים האחרונות - לפחות כלפי מפלס הכינרת,
שנה שבה מפלס הכינרת לא עלתה כלל בחורף !!!!!!
(אמנם משיא הירידה בחורף זה הספיק לעלות בכ-30 ס"מ - אבל בשמחת תורה המפלס היה גבוה מהיום במעל 10 ס"מ),
לצערי, לפי מה שנראה כבר לא צפוי עליה יותר מס"מ בודדים - אם בכלל...
בהתחשב בנתונים הבאים:- ביממה האחרונה העליה נעצרה,
- הזרימה בנחלים חלשה מאוד - ובמגמת היחלשות נוספת,
- במהלך השבועיים הקרובים כמעט ולא צפוי גשם ובפרט באיזור הצפון,
- הטמפרטורה בטבריה תגיע קרוב ל-30 מעלות ביום - שזה כבר גורם לירידת המפלס....
לתשומת לבכם: כל שנה העליה מתחילה רק בסביבות דצמבר-ינואר - אבל היא מסתיימת בסוף אפריל עד אמצע מאי,
השנה נראה לי שבמרץ כבר תתחיל הירידה שוב,אני מקווה שאני טועה בזה,
אשמח מאוד להערות ולתגובות אופטימיות (עם נימוקים !!!!)בתודה מראש
-
למה את הכבר מסכם את החורף? יש עוד חודש וחצי!! גם עם המודלים אומרים שלא יהיה אז זה לא אומר שלא יהיה אבל עם הקב"ה ירצה אז יהיה הרבה גשם!! בעז"ה
הכל תלוי לפי התפילות -
אוהב שלג לא ישבע לדעתי עוד מוקדם לסכם.
אמנם אנו מתקרבים כבר לסוף החורף ועוד יותר מזה - המצב מדאיג עם צפי המודלים,
ובכ"ז הייתי מחכה עוד 3 שבועות עם הסיכום.
אפילו כלפי מפלס הכינרת לכשעצמו. -
אלחנן כהן נתנאל 710 לא התכוונתי ח"ו לומר שלא יירד עוד גשם בחורף הזה,
התכוונתי - שגם אם יירד עוד גשם רב הכינרת ככל-הנראה לא תעלה בעוד הרבה - לאחר ההפסקה של ה-3 שבועות האלו,
וגם זה על-סמך ידיעת העבר - כי תמיד המערכות הראשונות של החורף כמעט ולא משפיעים על המפלס - כיוון שהנחלים יבשים לגמרי - וכל העליה מסתכמת רק בגשם הישיר שירד מעל הכינרת,
ובהסתמך על 3 שבועות יבשים אלו - ובנוסף החום ששורר באיזור הכינרת - ובנוסף העובדה שכבר כעת העליה כמעט נעצרה - גם אם יבוא עוד כמה מערכות (קטנות - אינני מתכוון למערכת ממושכת כמו שהייתה לפני כשבועיים - שזה לצערי כמעט שאין סיכוי שתבוא שוב) הכינרת לא תתמלא ביותר מ-10 ס"מ - כמו שהייתה חצי שנה לפני זה בשמחת תורה....תאריך היעד שלי הוא בכ"ב ניסן - שלדעתי הכינרת תהיה יותר נמוכה מכ"ב תשרי.
מקווה מאוד שאטעה (ובהמון....)
-
מה יצא בסופו של דבר? היתה עליה נוספת?
-
דובי 0 שאלה מעניינת כי היה אביב פעיל מאוד.
מישהו יודע אם הייתה עלייה?