מעקב מודלים לקראת חול המועד
-
מה הולך להיות התחזית לחול המועד לפי המודלים?
-
אלחנן כהן כנראה בין נעים לבין חם מהרגיל / שרבי
(לאחרי החג כרגע המודלים מראים אפשרות להתקררות וגשם, אבל בטווח כזה זה יכול להשתנות.) -
בכל אופן בימים ה"עיקריים" של חול המועד - ראשון ושני - מסתמן שרב כבד. נראה שיהיה מעונן וישנה אפשרות גם שיהיו גשמים שרביים. לא מזג אוויר אידיאלי לטיולים...
-
אם אני מבין נכון מודל גפס חוזה שבירת שרב בשני בצהרים
-
איך מצרפים תמונה?
-
בעונה הזאת יותר נפוץ שיהיו גלי חום ושרבים או שהטמפרטורה תהיה די יציבה על הממוצע?
אני שואל בעצם אם גלי חום כאלו נדירים או שיש אותם תמיד?
יום ראשון נגיד נראה חם יותר מהממוצע בקיץ בחלק מהמקומות. -
שלג בשפע
גם וגם וגם בחודש הזה עד יום העצמאות הכל יכול להיות מגשם לשרב והתקררות לא גדולה מידי אבל בהחלט נחמד לא רואים גלי חום כרגע רואים 2 שרבים אחד עכשיו ואחד בשבת אז זה לא נדיר לעומת הקיץ אין עננות שיש חום וגם לא לחות נמוכה זה לא דומה לקיץ -
-
עידכוני בוקר וצהריים ממשיכים במגמה לקראת מערכת בשביעי של פסח ויתכן בסבירות בינונית (כ40-50%) שהיא תהיה יחסית חזקה לתקופה
-
ביום ראשון בערי החוף תהיה לחות גבוהה או נמוכה?
אם אפשר לדעת דבר כזה אני אשמח. -
שלג בשפע לחות נמוכה אלא אם כן אתה מתכוון להיות בחוף ממש שם יכול להיות לחוט גבוהה
-
-
ואנסבל
-
איסי הזוי אם הוא צודק אפשר לשבור פה שיאי גשם לחודש אפריל
-
גשם עד בלי די אמר במעקב מודלים לקראת חול המועד:
ואנסבל
שימו לב שההרצות הגשומות יותר זה לא ההרצות עם האפיקיות העמוקה יותר
-
גשם עד בלי די זה הגיוני בכלל?
ממתי התפרוסת של הגשם כל כך רחבה ומגיעה עד מצרים?
לפי המפה זה נראה שבאיזורים מסוימים זה מגיע מעל 100 מ״מ שם. -
שלג בשפע זה נראה מוגזם באמת (גם לי בהתחלה זה היה נראה כמו באג) אבל אלו הנתונים של איסי לא רק שם
-
גשם עד בלי די כי את הגשם החזק מביאה דווקא המערכת החמה להבדיל משאר המודלים שמדברים על מערכת קרה והרבה פחות גשם
-
שלג בשפע כן זרם סילון פעיל
אגב כבר היו אירועים כאלה בהיסטוריה ע"ע ינואר 2010 -
המודלים הערב מקצינים את המערכת של שבוע הבא שתהייה מורכבת מ3 צירים אחד טרופי שיהיה בעיקר לדרום והמזרח ושתיים יהיו ככול הניראה צירים קלאסים שיהיו יותר לצפון והמרכז