עידכון ערב יום ג' ראש חדש אדר א'
-
עידכון ערב:
אחרי שבצהרים גפס והגרמני ביטלו את מערכת ה-9 בחודש
הערב כולם מחזירים את המערכת מי יותר ומי פחות
הכי טוב הוא הגרמני שמוריד את האפיק ממש עלינו
אחריו הבריטי שב168 שעות נראה שהוא בכיוון טוב
גם גפס בעניין ומוריד את האפיק גם דרומי וגם מערבי יותר
הקנדי נראה הכי פחות טוב למערכת זו אבל גם הוא יותר טוב ביחס לעצמו
גם (מערכת) 7 בחודש נראה עם גשמים מקומיים אצל רוב המודלים -
ועוד דבר, את תרחיש הרמה במרכז ומזרח אירופה שהראה גפס בצהריים
אף מודל לא מראה הערב -
yakov123 אתה מאמין שיהיה משהו רציני ב9 לחודש?
-
תודה רבה yakov123. ואכתוב מהזווית שלי:
לגבי המערכת הקרובה בשישי-שבת, כבר צויין פה, מפות המשקעים אצל כל המודלים לא מרשימות באופן מיוחד... נראה שהמרכז-עד הנגב יראה גשם בעיקר בליל שבת (שישי בלילה), ובשבת היחלשות עם הצפנה של המשקעים בעיקר לצפון-מרכז. אין פה כמויות מטורפות... סדר גודל של עשרות מ"מ מרחבית לדעתי.
לגבי שבוע הבא, מסתמן שיהיה גל כלשהו בשני, המודלים כולם מראים אותו מי יותר ומי פחות. לגבי האפיק המשמעותי שאחר כך אני מניח שנדוש בו עוד הרבה. מיקום הירידה שלו ועומקו משתנים מעדכון לעדכון. זה עשוי לנוע בעדכונים הבאים בין מערכת קרה וחזקה, לבין אפיק שבורח מזרחה או לא מדרים.
מה שכן, עושה רושם שיהיו משקעים כלשהם כמעט בכל יום מחמישי לילה ולאורך רוב שבוע הבא, וזה בהחלט נחמד ויכול להועיל לצבירת המילימטרים שלנו באופן מרחבי. -
ישיר תודה לכל המעדכנים!
קצת עסוק בימים האחרונים פחות כאן לעדכן יותר לצפות...
אני שמח שיש כאן פעילות מוגברת והעסק נוסע כמו שצריך!
לגבי שבוע הבא רציתי לכתוב בצהרים שאני לא כ"כ מודאג כי העדכונים פחות או יותר דיי עקביים לשבוע הבא אז אל לנו ליפול מכל עידכון
אבל בוודאי שהטווח רחוק ומצריך מעקב -
לגבי שבוע הבא אני מדבר על מערכת, לאו דווקא על שלג
סה"כ עדכון אופטימי לא רואים חסימה -
ראיתי משהו שכתוב בו שאורי בץ מעריך שהחודש יהיה שלג כבד בהרים, וירושלים תקבל 60 ס"מ. מישהו שמע על זה?. .
-
אקלימוס כן ראיתי את הסטטוס הזה
לא יודע לא נותן לזה אמינות בפרט שזה הערכה
אולי הוא שמע ממרשמלו... -
דוד נדע בטח בהמשך אם יש משהו מעניין..
-
איסי לא משהו לאפיק. צפוני עם מערכת קצרה ואחריה התרכסות לא נעימה.
נמשיך לעקוב -
לפחות לפי מה שאני רואה במפות, אין שום אינדקציה להתהוות אפיק שלג חריג. קשה לי להאמין שחזאי רציני יאמר את זה. אולי רק בתור רעיון או אפשרות. אין נבואה גם אצל החזאים הגדולים, וחבל לבנות על שמועות כאלה... מניסיון.
-
ישיר נכון מאד
גם לא מתאים כ"כ לאורי בץ דהיום
אולי לאורי בץ כשהיה צעיר -
דוד כן. אולי מישהו הוציא איזה משפט שלו מהקשרו. אבל בעיקר אני אומר מניסיון: תחזיות מסוג זה פשוט לא עובדות.. היו דברים מעולם. זה סתם יוצר ציפיות מיותרות ואכזבות.
-
אגב מצחיק למדיי אבל מפת המשקעים של איסי ליום שני בוקר נראית יותר טוב מהמפות שלו למערכת של סופ"ש...
-
מעניין ששמעתי אותו מתראיין הערב והוא אמר בפירוש שהוא מעריך שתהיה מערכת שלג החודש, בלי פרטים וס"מ אבל אמר. משהו מאד מוזר ומאד לא מתאים.
-
Mashav בסדר, אמירה כזו כללית עוד מילא. גם מרשמלו נותן 60% למערכת שלג כמדומני (בתחזית). אבל לדבר על סערת המאה עם 60 ס"מ זה נראה לי כבר יותר מדיי...
-
Mashav באמת מוזר ולא אופייני אולי אחרי השלג האחרון הוא חזר לימי "מר שלג"
-
אגב הגרמני שונה הלילה. מצפין ומשטיח את הציר לשני, אבל נראה לקראת ירידה יותר מערבית בהמשך, מעבר לטווח.
-