"מערכת" ה15 לחודש...
-
בוקר טוב
הבוקר גפ"ס העלים לחלוטין את המערכת ב15 לחודש
אצלו יש משהו מינורי ב19
הקנדי בלי כלום כמעט רק משהו קטנטן ב16 לחודש
איסי הבוקר נראה הכי טוב מכולם עם סיכוי למשהו חביב ב15 לחודש -
עידכון צהריים גפס:
אין מערכת 15 לחודש!!
אין מערכת ב19 לחודש!! -
yakov123 יש מערכת באמצע החודש המודליםן הזה לא מהעולם הבא ם לא יעזור התחזית של מרשמלו תנצח נדבר ביום שישי סבבה ניראה מי יוצא בדיחהה
-
עידכון ערב אופטימי יום ב':
אחרי יממה של נסיגה של המודלים, הערב זה נראה שונה
נתחיל עם האופטימי ביותר הקנדי אצלו יש מערכת חזקה ב15-16 לחודש, עם כמויות גדולות של גשמים, זאת כתוצאה מקצה של אפיק שמגיע לאיזורינו
גפס גם מראה גשם נחמד (10-15 מ"מ מרחבית) באותם תאריכים ואצלו האפיקיות יותר צפונית ולכן אנחנו מקבלים את הקצה הרדוד של האפיקיות
בנוגע להמשך הטווח, גם פה גפס בענין ומראה תרחיש כמעט דומה איזור ה20 לחודש עם אפיקיות די מפותחת שמגיעה לאיזורינו -
הם עכשיו יזגזגו מאוד, מיקום של שקעים באיזורינו בסתיו זה בין הדברים הקשים לחיזוי.
-
wet snow למה זכור לי שאומרים את המשפט הזה גם בחורף
-
שלג בשפע כי זה באמת נכון תמיד. מבחינת מפות אין הרבה משמעות למה שרואים מעל שבוע, בפרט בכל מה שקשור למערכות גשם.
לעצם עניין - בכללי הרושם הוא שיש שינוי והתחלה של תנועת אפיקים לכיווננו. עדיין לא ברור מה וכמה יגיע, אך סבירות שתהיה מערכת כלשהי או יותר החל מעוד כשבוע פלוס. -
אתם ישנים לא יודע למה אבל המודלים מאוד הקצינו ביממה האחרונה אז זה מה שהם צופים לנו זה מערכת עמוקה בשלישי רביעי הבא ואולי חמישי
אבל לפני זה מיום שישי ואולי קצת מחר נתחיל לקבל צירוסים בשמים כאשר בשבת כבר נתחיל לקבל עננות יותר מעובה ויותר בגובה בינוני וביום ראשון יש גם סיכויים שהיא קצת תוריד גשם נקודתי בעיקר קל וביום שלישי יהיה המהפך כאשר יהיה כנראה גשם סופת רעמים ורוחות חזקות יחסית ויהיה סוף סוף קריר וגם אחר כך יש אינדיקציות להמשך אפיקיות באזורינו -
מוצב איסי בוקר
-
גפס צהריים קצת פסימי
-
גשם עד בלי די אם יש משהו שלמדתי מכל השנים האחרונות זה לחכות ליממה/שתיים אחרונות ואז הוודאות שלי לגבי גשם גדלה.
בגלל שאני בטוח שזה הולך להשתנות עוד לא מעט פעמים זה לא מספיק.
אני כן מאמין שברגע שהקור יכנס הוא ישאר איתנו והחורף יגיע ואני מקווה שזה באמת הולך לקרות משבוע הבא.
נובמבר בסימן קיץ זה לא דבר נעים בכלל. -
זה האנסמבל להצטברות גשם רק הבאתי אותו כדי שתראו עד כמה זה נראה די וודאי המערכת הזו ועוצמתה
-
עדכון ערב ממשיך להצביע על סבירות לא רעה למערכת משמעותית בשבוע הבא, ואופציה לתנועה נוספת של אפיקיות לאחר מכן.
-
איסי לעוד שבוע מטורף
-
לא חושב שראיתי מתישהו אפיק כזה רחב.
זה הגיוני בלי רמה שתדחוף אותו? -
שלג בשפע הוא התכוון בצדק לבועה שמגיעה אלינו, שאם תגיע כך עשויה להביא סערת גשמים רצינית (במיוחד בשלב הזה של העונה). ואכן כך נראה אצל איסי במפות הגשם.
לגבי "אפיק רחב", אין כאן משהו מיוחד כל כך, בכל אופן לא הייתי קורא לזה אפיק (אפיק היא בדרך כלל שלוחה צרה שיורדת דרומה).
המפות עוד ישתנו עד אז. הכיוון כרגע די חיובי לחזרת/הגעת הגשם אם כי עדיין ישנן גרסאות מתונות. -
ישיר כנראה התבלבלתי במונח… לא התכוונתי לבועה התכוונתי לדבר הכולל שיושב באירופה עד מערב האטלנטי בלי שום רמה ממערב שתדחוף אותו.
אז זה לא קצת מוזר שהבועה הצליחה להגיע ככ דרומה בלי רמה שעולה ממערב? -
שלג בשפע כן אני הבנתי על מה דיברת. בכל אופן ירידת הבועה זו תוצאה של הזרימות וכיוון התנועה שגורמת לשליחת איזור קר דרומה.
בקשר לעדכון הבוקר - המודלים עדיין לא סגורים בכלל, התרחיש עדיין נע בין גשם משמעותי ואולי עם מערכות נוספות באופק, לבין משהו מינורי (למשל ברקנל שאצלו אין כמעט כלום). -
צהריים טובים יום ה'
אפשר להגיד כבר בבירור
אין מערכת ב15 לחודש!!!!
היחיד שעדין מראה מערכת כלשהי זה איסי וגם הוא התמתן דרמטית מאתמול -
yakov123 איך אפשר להגיד שברור שלא תהיה?
או שהתכווונת מערכת גדולה ורחבה לא תהיה אבל גשם כלשהו יהיה?