עדכון מודלים שבוע פרשת ויגש
-
איסי מתחיל טוב
-
אצל כל המודלים מלבד הגרמני, יש מערכת בשבת הבאה, גם הפעם משולי אפיק שלא מצליח להגיע אלינו כמו שצריך. לכן כרגע אצל רובם זו מערכת בעיקר לצפון-חוף. יש עוד זמן לשינויים.
הטווח הרחוק יותר לא ברור. -
-
גשם עד בלי די לא רע בכלל גם זה קצת פחות
קרדיט (windy) -
-
בוקר טוב
סקירת מודלים
גפס הבוקר מוסיף להיות עם כלום לאורך כל הטווח, התרחישים שלו משתנים מעדכון לעדכון כרחוק מזרח ממערב
איסי הבוקר אופטימי ונותן לנו פתח תקווה עם מערכת שנראית משמעותית כרגע בטווח של 144 ש' (יום שישי הקרוב) ועם פוטנציאל גדול שיתפתח ממנה משהו גדול בהמשך
הקנדי לא דומה לשניהם, רואים איזושהיא מערכת בסופ"ש אבל משהו חלש אם בכלל
גם אצל הבריטי רואים משהו בסופ"ש אם כי כעת זה צפוני מידי אבל יותר טוב מגפס והקנדי
נמשיך לעקוב ונקווה לבשורות טובות בכל העניינים -
Gfs עדכון צהריים אפיק כבד מאוד מתחיל לרדת יפה ב200, נראה איך ימשיך
-
נראה כמו פוטנציטל לסופה חורפית גדולה מאוד
-
anonimy12314 שבענו מהבטחות גפס איסי היחיד שעושה אותי אופטימי
-
גשם עד בלי די לטווח הזה? הייתי מסתכל רק על gfs ולא בונה על זה, בלי קשר צפוני מדיי בעדכון הזה אבל מאוד נזיל ויכול להפוך למערכת חורפית מאוד בקלות
-
דווקא לטווח הזה רק איסי השנה מצליח
-
גשם עד בלי די גם אצלו יש פוטנציאל ענק לטווח הזה
-
anonimy12314 נכון לא אמרתי שלא (וזה עוד ראיה שאיני פי 10 יותר טוב מגפח)
-
גפס הערב על הפנים...
עם זאת יש מערכת קטנה בסופ"ש
אבל הטווח כולו לא משהו...
הקנדי והבריטי עם מערכת נחמדה בסופ"ש
בסוף הטווח של הקנדי נראה כיוון מעניין אבל הטווח.. -
איסי עדיין עם הגירסא הטובה ביותר לסופ"ש
-
גפס לא משהו בכלל לטווח הרחוק. לכאורה מראה אפיק מסיבי וקר שמדרים לאזור טורקיה ב28 (שבוע וחצי), אך שמנתחים את ההרצות והתרחישים מתבהר שהסיכוי למערכת מאותו אפיק הוא נמוך מאוד (5%-14%) על פי גפס בלבד. שאר המודלים גם כן מכירים בנוכחות האפיק, מה שמעלה את האופטימיות.
סך הכל לא הפתיחה 'הכי טובה' של החורף, סביר שישתנה. -
am124361 מה שחשוב בעיקר זה אופי החורף עצמו.
כמובן שגם הסתיו והאביב, אבל לא משנה כמה הם יהיו גשומים וטובים, אם החורף יהיה יבש זה יהרוס את כל העונה.
בקיצור נחכה, ואני מאמין שהחורף עוד יפציץ. -
על אף הפסימיות הערב במודלים אני חושב שיש איזו שהיא נקודת אור במה שרואים לקראת סוף החודש שהאפיק הקר מצפון כן מתחיל להדרים לכיווננו ויכול להתחיל להשפיע עלינו ולשנות את כל התמונה כליל
אבל גם קודם לכן חשוב לומר שאנחנו סה"כ במצב שפיר יחסית, עד עכשיו קבלנו כמויות גשמים יפות וממוצעות לעונה בהרבה אזורים ובחלקם אפילו יותר, וגם בהמשך לא רואים עצירה כל שהיא אלא גשמים כאלה ואחרים בפרט מה שראינו באיסי לסוף השבוע והוא מתעקש על זה כמה עדכונים
אז כל מה שאנחנו רואים נכון אך ורק לרגע זה, ברגע הבא - הכל יכול להשתנות ועוד ישתנה לטובה בע"ה -
והנה גפס לילה לסופ"ש יישור קו עם איסי
-
לא יודע למה אתם פסימיים הערב, אנחנו לפני מערכת די גדולה בצפון בסופ״ש שתוכל להמטיר קל 50+ מרחבית בצפון והשרון וגם ההמשך נראה יותר מעולה ממעולה
ואם יהיה טיפה הדרמה אז החגיגה תיהיה השמים