עדכוני מודלים שבוע פרשת ויחי
-
גשם עד בלי די אמר בעדכוני מודלים שבוע פרשת ויחי:
אפשר לסכם את הדיון כך שאנחנו מדברים על שתי דברים שונים אתם מדברים על הטווח הקרוב ואנחנו מדברים על הטווח הקצת יותר רחוק ועל זה נאמר נחייה ונראה מה יקרה בעוד שבוע+
מי מדבר על שבוע + ? המודלים כל בוקר וערב קמים על מצב רוח אחר בטווח הזה
אוקי הבנתי
-
נתי למה אתה עצבני?...
-
דוד אמר בעדכוני מודלים שבוע פרשת ויחי:
נתי למה אתה עצבני?...
ח''ו לא עצבני, אולי קצת נשמע כזה
המודלים מעצבנים
-
מילא המשקעים שרוב המקומות עדיין בפלוס אבל משהו בטמפרטורות מוזר… מרגיש כאילו אנחנו טועים בתאריך. כל פעם זה טמפרטורות שמתאימות ללפני שלושה שבועות פחות או יותר.
-
שלג בשפע הטמפרטורות גבוהות מעט מהרגיל אבל היו שנים עם טמפרטורות גבוהות יותר מזה - גם בינואר ופברואר. לא חושב שזה קיצוני השנה, אולי מלבד הרצף.
אני זוכר מקרים של 22 מעלות ויותר בירושלים בפברואר -
ישיר אני לא מדבר על עכשיו. עכשיו זה די נרגע.
אני מדבר על כל הרצף מאז אוקטובר של הימים החמים שעלה על הימים הקרים והממוצעים ביחד.
האופק מהבחינה הזאת נראה סביר אבל אני מדבר על כל מה שהיה בסתיו השנה. -
בוקר טוב
גפ"ס במבצעי בלי מערכת משמעותית בכל הטווח
בקונטרול רואים מערכת בעוד 10 ימים וכן עוד מערכת בסוף הטווח
הקנדי עם מערכת יפה עוד 10 ימים
ואצל איסי גם רואים מערכת אבל משקע מנותק ולא מחובר -
שימו לב שהבריטי כבר כמה ימים מצביע על מערכת נחמדה ביום שלישי
גם אצל שאר המודלים יש משהו אבל הבריטי הכי משמעותי ליום שלישי -
הבוקר די התבטל יום רביעי הבא ונשאר כמו שאר ימי השבוע שיש רק טפטופים עד גשמים קלים
-
השבוע הקרוב די סגור מהמשך החודש אני רק יותר אופטימי אחרי הטווח שרואים סוף סוף את גרעין הקור זז למזרח אירופה ומדרום ורמה שעולה בהתחלה באטלנטי וזה מגמה אצל כול המודלים כבר כמה וכמה עידכונים
-
גם איסי ערב עושה אותי אופטימי ולפי החשבנות יוצא שמה שאני אופטימי ממנו יתחיל באזור ה 10 לחודש
-
גשם עד בלי די אמנם התקדמות אבל עדיין אין רמה חזקה שתדחוף את הדבר הטוב הזה אלינו
-
שבוע טוב.
נראה שאנחנו לקראת תקופה יבשה ממערכות רציניות שתמשך לפחות שבוע. האפיק שמרשמלו מדבר עליו (רמה במזרח אירופה, יעבור דרך ים התיכון) ככל הנראה (לדעתי) ידחה לסביבות ה12 לחודש, רמה חזקה מעל ישראל מונעת ממערכות להגיע לאיזורינו.
סך הכל המגמה האופטימית של גפס לפעילות חורפית ממשיכה, אך לא לאיזורינו. הפואנציאל למהפך חיובי הוא ממשי.מהרצות ומגמות ארוכות טווח ניתן כבר להעריך:
השליש הראשון של החודש: חם מהממוצע עם כמויות משקעים מזעריות (כאמור).
השליש השני של החודש: יתחיל עם טמפרטורות ממוצעות עם סיכוי לא קטן לכמות יפה של משקעים. בהמשכו הטמפרטורות יכולות לרדת אף מתחת לממוצע + משקעים.
השליש השלישי של החודש: החלק האופטימי ביותר. טמפרטורות מתחת לממוצע וכמויות משקעים רבות.
שימו לב שלא מדובר בתחזית! אלא רק בהערכה מבוססת מגמות. יכול להשתנות. -
סתם מעניין…
לפי התחזיות הארוכות טווח והמגמות, אפשר כבר לדעת איזה חודש יהיה ״מעניין״ יותר, ינואר או פברואר? או שזה מוקדם מדי להגיד. -
גפס לילה בכיוון קצת יותר טוב לאזור תאריכי היעד