כמויות המערכת:
-
-
שימי
רק מזכיר שהמכם לא טוב לת"א רמת גן גבעתיים בני ברק גבעת שמואל רמת השרון חולון בת ים ראשל"צ -
שימי כמויות ממדידה עצמית בקרית הרצוג בני- ברק
כמות יומית- 5.4 מ''מ. (ירד בפרק זמן של כרבע שעה).
מצטבר חודשי- מאי- 9 מ''מ.
מצטבר שנתי- 753 מ''מ. (כל המדידות מבוססות על מודד גשם דיגיטלי). -
שימי ממתי המכ''ם הזה ?
-
ז'ק 2 איפה קנית את המד הזה וכמה הוא עולה?
-
ז'ק 2 8:10 בבוקר בערך
-
שימי נצרף את שלי- תמונת המכ''ם באיזור המבול
-
שימי קניתי בעלי אקספרס, עולה פחות ממאה ש''ח.
אבל כאן אזהרה קטנה וחשובה. המודד הספציפי הזה מודד רק בדילוגים של 0.3 מ''מ, כך שכפי שראית אתמול כשירד 0.1 מ''מ הסתמכתי על המדידה של מטאוטק, כי המודד הזה אינו מבצע רישום של כמות פחות מ- 0.3 מ''מ.חיסרון שני- מבנה קולט הגשם של המודד גורם שבמצבים שונים (גשם חזק מאוד, גשם מלווה ברוחות, גשם מלווה בברד) הוא עלול לפספס כמות גשם מסויימת, ולפעמים זה יכול להיות אפילו כמה מילימטרים ! ולכן אני מודד במקביל במד ידני שהוא מדויק ואז מבצע השוואה. אז ברוב המיקרים הנתונים זהים, אך כאמור יש פעמים שהמודד הדיגיטלי מודד מדידת חסר ביחס למוסד הידני, שלפי הערכתי בעונה הנוכחית מדובר במשהו כמו 20 מ''מ הפרש.
-
ז'ק 2 כמה שנים הוא כבר מחזיק לך?
-
שימי ארבע שנים.
הבעיה היא לא העמידות שלו, אלא העובדה שמכיון שהמודד פעיל כל הזמן, לאחר כשנה הבטריות של המודד גומרות את חייהן (מדובר בסוג הבטריות הפשוטות שעולות כמה שקלים), ואז בתהליך ההחלפה נמחק כל הזיכרון של המודד. אם זה קורה לך באמצע העונה- אכלת אותה. אז מה שצריך להקפיד זה לא לחכות שהבטריות יגמרו בדיוק ברגע הלא נכון, אלא מיד בתחילת העונה של הגשם להקפיד לשים בטריות חדשות בכדי להבטיח שלא יהיו הפתעות במהלך העונה (ובמיוחד בשנים האחרונות שהגשם ממשיך לתוך הקיץ).כפי שאתה יכול לראות בתמונה, יש בצג של המודד הצגה של מצב הבטריה. במקרה שלי החלפתי את הסוללות לקראת אמצע ספטמבר לאחר שהיה מדובר על אפשרות של ירידת גשם. (זוכר את סופה דניאל?).
-
ז'ק 2 35מ"מ בבני ברק בערך נכון?
5שעות שעות רצופות של גשם וזהו! -
ז'ק 2 תודה אולי אני אקנה לשנה הבאה
אבל אולי תוכל לומר לי איפה אפשר לשים זאת אני גר בקומה ראשונה -
חיפשתי כמיות לדניאל פתחתי את הפורום השני ומצאתי
אז לא טעיתי פה ירד כ40מ"מ -
שימי קומה ראשונה- בעיה רצינית. כעת אני קצת עסוק, אשתדל להשיב בל''נ בהמשך בצורה יותר מפורטת.
-
ז'ק 2 אם למשל ירד 0.4 האם זה יכתוב 0.1 או 0.4
או רק אם יורד 0.3 לא קולט -
שימי הוא יכתוב 0.3, וכשירדו 0.2 נוספים הוא יכתוב 0.6.
זה שהוא מודד בדילוגים של 0.3, זה לא אומר שמה שפחות מ- 0.3 לא נספר, אלא המודד ממתין שתושלם כמות של 0.3 ואז היא נרשמת.
הסיבה- המודד פועל על טכניקת ''נדנדה''/ ''מאזניים''. המים שנכנסים למודד ממלאים כמין כף מאזניים, שכאשר כמות המים שהצטברה מגיעה ל- 0.3 מ''מ, כף המאזניים יורדת למטה והמים מתרוקנים ממנה, כאשר הכף השניה מתרוממת ומתחילה להתמלאות, עד שהיא מתמלאת בכמות של 0.3 מ''מ מים ואז היא יורדת והמים שבתוכה מתרוקנים, והכף שכנגדה עולה ומתחילה להתמלאות וכו' וחוזר חלילה. כל ירידה של הכף משדרת למודד על 0.3 מ''מ, וכך לפי מספר ההתנדנדויות המודד יודע לחשב כמה מנות של 0.3 מ''מ ירדו.
אז בגדול אם פרק גשם הסתיים עם מנה אחרונה של פחות מ- 0.3 מ''מ, הכמות הזאת תחסר במדידה. לעומת זאת אם לאחר מכן יגיע פרק גשם ואפילו קטן שישלים את הכמות החסירה בכף ל- 0.3 מ''מ, המודד יצביע על כמות גשם של 0.3 מ''מ, בקיצור- הסכם עודפים. זה החלק הפחות נוח של המודד, שאומנם במדידה מצטברת זה פחות משמעותי, כי כאמור הגשם שירד ולא נמדד לא הולך לאיבוד אלא ממתין שירד גשם נוסף שישלים אותו לכמות של 0.3 מ''מ, אבל לאחד כמוך שעוסק גם במדידה של כמות גשם נקודתית ולא רק מצטברת זה חסרון מבחינת הדיוק. -
ז'ק 2 לגבי קומה ראשונה מה לעשות?
-
שימי לא שכחתי אותך, היה לי סידור דחוף מחוץ לעיר אתמול בערב (תקלה בדירה של חתני), כך שלא מצאתי את הזמן לשבת ולכתוב בצורה מפורטת. תן לי לערוך לך תשובה מפורטת על כל התנאים שצריך בכדי להגיע למדידה אמינה, ואז תראה מה מתאים לך ואם מתאים לך.
-
ז'ק 2 תודה וסליחה!
-
שימי אתה הולך לקבל תשובה בעז''ה בעוד כמה דקות בצורת פוסט על נושא מודדים ומדידות, כי אני חושב שיש בזה תועלת לכלל המשתתפים פה אם יש להם תוכניות להתחיל להיות מודדים, ולכן לענ''ד זה שווה פוסט בפני עצמו ולא רק בצורה אגבית תוך כדי עיסוק בדברים אחרים.