על שמות עונות השנה בלשון המקרא והתלמוד. (או אם תירצו: רגע של עיברית מודרנית לא תיקנית).
-
-
ז'ק 2 עקב זה שהזכרת פה את הפורום וחנוך נכנסתי ומאצתי!! מציאה!!
מענין אם ההודאה האחרונה תישאר? -
אין מתאים יותר מאשר לכתוב את המילה עברית כ'עיברית' (פעמיים האות י) סמוך ונראה למילים 'לא תיקנית'
בקטע הטוב, כמובן, שכן פעמים רבות בהמשך הפוסטים כתוב 'עברית' 'תיקנית' (או אולי תקינה? ) -
שימי שאלה אם הם מבינים מה זה ראשי התיבות ''הקב''ה'' ? הם יכולים לחשוב שזה איזה מושג צבאי כמו קב''ט, קב''ן וכו' שיציל אותנו מידם...
-
מאור גליל העליון אמר בעל שמות עונות השנה בלשון המקרא והתלמוד. (או אם תירצו: רגע של עיברית מודרנית לא תיקנית).:
אין מתאים יותר מאשר לכתוב את המילה עברית כ'עיברית' (פעמיים האות י) סמוך ונראה למילים 'לא תיקנית'
בקטע הטוב, כמובן, שכן פעמים רבות בהמשך הפוסטים כתוב 'עברית' 'תיקנית' (או אולי תקינה? )סיבכת אותי, אני אעשה שאלת חכם אצל הרבנים החשובים מהאקדמיה ללשון העברית (או העיברית)...
-
ז'ק 2 המילה 'אקדמיה' אינה בעברית, בעברית צריך לומר 'מכללה'
-
גשם עד בלי די אמר בעל שמות עונות השנה בלשון המקרא והתלמוד. (או אם תירצו: רגע של עיברית מודרנית לא תיקנית).:
ז'ק 2 רוצה שאני ידווח במקומו משם?
לא תודה! מוותר על התענוג. קודם כל הייתי מצפה שיתחילו החברים כאן לדווח על מה שקורה בארץ מבחינת מזג האוויר, כל אחד במקומו. מגיע לנו דיווחים לא רק מרחובות בני- ברק אלא מכל הארץ, ויש כאן חברים מכל הארץ (אשדוד, מודיעין עילית, בית שמש, בית''ר, רחובות, מעלות, ירושלים, צפת וכו', וזאת רשימה חלקית בלבד). אז אל תשאירו את כל העבודה רק לשימי, אלא תדווחו כל אחד ממקומו.
-
ז'ק 2 איזה דיווחים שייך להביא בקיץ? (אביב) עכשיו אני קולט ומבין שעונת האביב דווקא כן מוזכר בתורה... ולכן פסח צריך להיות באביב (ולא כתוב קיץ)
שָׁמוֹר אֶת-חֹדֶשׁ הָאָבִיב וְעָשִׂיתָ פֶּסַח לַה' אֱלֹקֶיךָ כִּי בְּחֹדֶשׁ הָאָבִיב הוֹצִיאֲךָ ה' אֱלֹקֶיךָ מִמִּצְרַיִם לָיְלָהוכאן אני יביא את המכלול
מקור השם ושימושים לו
במקרא אין המילה "אביב" מציינת עונה מעונות השנה, שכן בארץ ישראל שתי עונות מובחנות – קיץ וחורף, אלא תבואה לפני גמר הבשלתה. פירוש הדבר הוא שחודש האביב, שבו מצווים בני ישראל לחוג את חג הפסח, הוא החודש שבו התבואה במצב אביב, קרי טרם גמר ההבשלה, אז צבעה ירוק וגרעיניה רכים. גם בלשונות השמיות האחרות, נקשר השורש א־ב־ב, המשותף בעברית גם למילה "אֵב" – צמח צעיר ורענן, למשמעויות של צמיחה.[2]"חודש האביב" נזכר לפחות שבע פעמים במקרא בהקשר הזה. רש"י (שמות כג, טו) מפרש: "חדש האביב - שהתבואה מתמלאת בו באביה. אביב, לשון אב, בכור וראשון לבשל פירות". הרשב"ם לעומתו מפרש מלשון ביכור וראשית כמו "עודנו באִבּוֹ לא יקטף" ו"באִבֵּי הנחל". חכמי המשנה חלוקים עליו בפירוש השם, אך אין חולק שיש לשם קשר להיבט החקלאי.
בעברית של חכמי ספרד נוספה המשמעות המקובלת בימינו, שלפיה אביב היא עונה בין החורף לקיץ.[2]
לאביב משמעות סמלית של התחדשות הטבע ויש המשערים שמקור שם החודש הלועזי אפריל הוא מלשון הלטינית אפריר - להיפתח, כלומר הטבע נפתח מתרדמת החורף. המילה אביב אף הושאלה לציון התחדשות ונעורים באדם, כמו בביטויים "אביב נעוריו" או "אביב ימיו", וכן לציון מאורעות היסטוריים שבהם התחדשות. להלן דוגמאות לכך:
אביב העמים הוא שמה של שנת 1848 באירופה, והיא נקראת כך משום שבארצות רבות פרצו זרמים מהפכניים להשגת חופש מפני השלטון המדכא.
האביב של פראג הוא כינוי לתקופה של ליברליזציה פוליטית בצ'כוסלובקיה בתחילת 1968. האביב נכשל אך הפך למושג ואולי סימל את ניצני התמוטטות ברית המועצות דור לאחר מכן.
האביב של בייג'ינג הוא כינוייה של תקופה קצרה של ליברליזציה פוליטית בסין הקומוניסטית אשר התרחשה בשנים 1977–1978. את שמה קיבלה התקופה מהאביב של פראג.
האביב הערבי הוא השם שניתן לסדרה של התקוממויות, הפגנות, מעשי מחאה וימי זעם בהיקף חסר תקדים בעולם הערבי, שהחלו ב-17 בדצמבר 2010, ונקרא על שמו של אביב העמים.
האביב הסלולרי הוא כינוי לרפורמה בתקשורת הסלולרית בישראל, שחלה בדצמבר 2011 עם תחילת פעילותה של רמי לוי תקשורת והובילה לירידה במחירים.
שינויים בטבעפריחת דובדבן באביב
בחודשי האביב מתגברת נטייתו של ציר כדור הארץ לכיוון השמש והימים הולכים ומתארכים. התחממות מזג האוויר בתקופה זו גורמת להפשרת השלגים ולהתמתנות הקרה, ובתוך כך מתחילים ללבלב ולפרוח גם מינים רבים של צמחים. מכאן, כאמור, גם שמה של העונה. באזורים שבהם לא יורד שלג ונדיר שמתפתחת בהם קרה, הטמפרטורות באוויר ועל פני הקרקע עולות מהר יותר והאביב מגיע מוקדם יותר בשנה, לעיתים סביב חודש פברואר בחצי הכדור הצפוני. -
אוהב לדעת הכל אמר בעל שמות עונות השנה בלשון המקרא והתלמוד. (או אם תירצו: רגע של עיברית מודרנית לא תיקנית).:
ז'ק 2 איזה דיווחים שייך להביא בקיץ?
לא התכוונתי לדיווחים בקיץ, שזה באמת זמן מת יחסית בפורומים של מזה"א, ונצטרך כולנו יחד לטכס עיצה כיצד לשמר את הפורום פעיל ומעניין גם בקיץ. (אני מצידי אשתדל לתרום את חלקי בזה, אך ידוע מה שאמר יתרו למשה "כי כבד ממך הדבר לא תוכל עשוהו לבדך". נצטרך השתתפות גם של אחרים). עיקר תלונתי היתה לנוכח העובדה שבחודשיים מאז שהצטרפתי לכאן היו כמה אירועי מזג אויר משמעותיים, אך רק מספר מצומצם מאוד של חברי פורום היו שותפים פעילים בשיתוף מהשטח, כאשר מאידך מספר הכניסות (צפייה) לפוסטים היתה גבוהה, מה שמוכיח שהרבה צופים במה שנכתב כאן, אך רק מעטים משתתפים בפועל, וחבל.
-
ז'ק 2 אופס..
הם חסמו את השרשור הזה[לא יודע אם זה קשור למילה שכתבו שם הקב"ה או סתם כי חרגו מנושא מזג אויר][נראה לי בכל זאת שזה בגלל שחרגו מנושא מזג אויר]