גלריית מופעי עננות בשמי ירושלים עיה''ק יום רביעי כ''ג מנחם אב תשפ''ד- כפי הנראה תחילתה של עונת המעבר
-
החומות והעננים
-
החורבה והעננים
-
ישיבת אש התורה בעננים
-
ולקראת שקיעה
-
ולבסוף- השקיעה
שמים קודרים מאוד בכיסוי של עננות בינונית צפופה
-
ז'ק 2 דווקא הסיבה לעננות הזו היא מסמלת שהקיץ עוד רחוק מסיום.
אני יסביר מה כוונתי, העננות הזו הגיע עקב שה ITCZ) אזור ההתכנסות הבין טרופי, בקיצור המונסון) הצפין מאוד השנה ובשבוע האחרון הגיע אפילו עד דרום מצרים מה שגרם לשאריות הלחות של העננות המפותחת שהייתה שם להגיע לכאן בתור עננות בעיקר גבוהה וקצת בינונית, הסיבה שהעננות הזו הגיע לכאן ולא למקום אחר זה בגלל הקצה הדרומי של זרם הסילון שעובר מעלינו.בתמונה אזור itcz יחסית לממוצע
-
ז'ק 2 אין אתה איש של בשורותתתתתת
-
גשם עד בלי די העונה מסתיימת בעוד שלושה שבועות בדיוקקקקקקקקקקקקקקק את שיא הקיץ עברנו לכן הגדרה לסוף הקיץ היא כן נכונה
-
ז'ק 2 ספטמבר מסתמתן נוח כמו אמר מרשמלו אז אין לצפות לגלי חום
-
efrat32 זאת אומרת שסיימנו עם החום, הזיעה, הבלתי נסבל, ומתקרבים לימי החורף? אאאאאאאאאאאא, איזה כיף
-
efrat32 אמר בגלריית מופעי עננות בשמי ירושלים עיה''ק יום רביעי כ''ג מנחם אב תשפ''ד- כפי הנראה תחילתה של עונת המעבר:
גשם עד בלי די העונה מסתיימת בעוד שלושה שבועות בדיוקקקקקקקקקקקקקקק את שיא הקיץ עברנו לכן הגדרה לסוף הקיץ היא כן נכונה
יש את הגדרת העונות "לפי הספר'', אך לא תמיד המציאות תואמת את ההגדרות. לפני שנה היתה לדוגמא פריחת חצבים מאוד נרחבת כבר בסוף אוגוסט, תופעה האופיינית לסוף ספטמבר, וב- 13 בספטמבר קיבלנו כאן בב''ב כמה עשרות מ''מ של גשם. המזה''א לא הלך לבדוק בספרים מתי הוא אמור להשתנות וכיצד הוא אמור להתנהג לפי הספר, ובשנים האחרונות מזה''א יותר ויותר מתנהג שלא ''לפי הספר''. אז אנחנו נבדוק את הדבר מול המציאות שתהיה בפועל, בתקוה שהיא תהיה לטובתינו.
-
efrat32 מה לעשות, בגיל שישים אני צריך להיות ריאלי. אני לא מצפה שממחר נפסיק להפעיל מזגנים ונתחיל ללכת עם סוודרים בשעות הערב, או שלחילופין נפסיק להזיע כאן במישור החוף. יש עדיין זמן עד שנגיע לשלב הזה.
רק להבהיר- כשאני מדבר על ימים חמים, איני מתכוון לגלי חום או משהו כזה, אלא לחום הקיץ הרגיל שהוא מספיק חם גם בלא גלי חום, ועל מזג האוויר ההביל במישור החוף שלנוכח הים הרותח השנה יקח עוד זמן עד שנפסיק להזיע כאן.
-
זלמן אמר בגלריית מופעי עננות בשמי ירושלים עיה''ק יום רביעי כ''ג מנחם אב תשפ''ד- כפי הנראה תחילתה של עונת המעבר:
efrat32 זאת אומרת שסיימנו עם החום, הזיעה, הבלתי נסבל, ומתקרבים לימי החורף? אאאאאאאאאאאא, איזה כיף
חלמא טבא חזית, חלמא טבא חזית. ונאחל שיתגשמו (בתרתי משמע) כל חלומותיך לטובה (ובמיוחד בכל הנוגע לענין הזיעה שזאת הגדולה בחלומות שלנו כאן במישור החוף).
-
זלמן אני גרה בשפלה כידוע מקום לא מושפע מטמפ הים אז לגבי האזור שלי זה שיא הקיץ טמפ בעיקר בלילה יתחילו לרדת פה עוד שבוע זה כן משמעותי כמו אמרתי קיץ ניגמר עוד 3 שבועות בחוף כרגיל זה לכיון יותר סוף ספטמבר תחילת אוקטובר
-
ז'ק 2 כן אבל שהתחזית אומרת ספטמבר רגיל גם הלחיות החוף ירדו בהתאם
-
-
גשם עד בלי די לא אמרתי סתיו לא דברתי מילה על סתיו .סתיו זה אוקטובר. מבחינתי לכל דבר מסכימה התקופה הזה בתחילת ספטמבר ניקראת שלהי דקייטא קשיא מקייטא"
-
efrat32 בחוף ספטמבר כמעט ולא שונה מאוגוסט חוץ מהבקרים שאולי קצת יותר נעימים למשך שעה וזהו
-
efrat32 אני כתבתי שזה לא סתיו בגלל הכותרת של השרשור
-
גשם עד בלי די זה גם שינוי מרענן הבקרים הלילות מתקררים למשל בשפלה עוד שבוע רואים כבר פחות 21 מעלות מנימום זה בהחלט יותר נעים