גלריית מופעי עננות בשמי ירושלים עיה''ק יום רביעי כ''ג מנחם אב תשפ''ד- כפי הנראה תחילתה של עונת המעבר
-
זלמן אני גרה בשפלה כידוע מקום לא מושפע מטמפ הים אז לגבי האזור שלי זה שיא הקיץ טמפ בעיקר בלילה יתחילו לרדת פה עוד שבוע זה כן משמעותי כמו אמרתי קיץ ניגמר עוד 3 שבועות בחוף כרגיל זה לכיון יותר סוף ספטמבר תחילת אוקטובר
-
ז'ק 2 כן אבל שהתחזית אומרת ספטמבר רגיל גם הלחיות החוף ירדו בהתאם
-
-
גשם עד בלי די לא אמרתי סתיו לא דברתי מילה על סתיו .סתיו זה אוקטובר. מבחינתי לכל דבר מסכימה התקופה הזה בתחילת ספטמבר ניקראת שלהי דקייטא קשיא מקייטא"
-
efrat32 בחוף ספטמבר כמעט ולא שונה מאוגוסט חוץ מהבקרים שאולי קצת יותר נעימים למשך שעה וזהו
-
efrat32 אני כתבתי שזה לא סתיו בגלל הכותרת של השרשור
-
גשם עד בלי די זה גם שינוי מרענן הבקרים הלילות מתקררים למשל בשפלה עוד שבוע רואים כבר פחות 21 מעלות מנימום זה בהחלט יותר נעים
-
גשם עד בלי די אמר בגלריית מופעי עננות בשמי ירושלים עיה''ק יום רביעי כ''ג מנחם אב תשפ''ד- כפי הנראה תחילתה של עונת המעבר:
אולי באמת הניסוח של הכותרת לא היה כ''כ מוצלח, אבל בכל מקרה, וכי היה כתוב בכותרת ''סתיו'' ?! דקדקתי מאוד בלשוני לכתוב ''עונת מעבר'', שכוונתי היא לתקופה שבה המאפיינים הייחודיים של הקיץ או החורף כבר לא קיימים באופן מתמיד, אלא מתחילים פה ושם שינויים מהמצב הרגיל בקיץ או בחורף. מכיון שמופעי העננים של הימים האחרונים אופייניים יותר לתקופות המעבר ולא לקיץ, לכן הפוסט הזה וגם אחרים קיבלו כותרת או כותרת משנה כעל סיום הקיץ ותחילת עונת המעבר. אך כאמור הדבר אינו נוגע לטמפרטורות שימשיכו מן הסתם להיות גבוהות בדומה לחודשי הקיץ וכן למזה''א במישור החוף שימשיך להיות הביל כמו בקיץ, אלא הדבר נוגע למצב הסינופטי שבו כפי הנראה נראה שינויים.
-
ז'ק 2 גם המצב הסינופטי ממשיך כאילו עכשיו זה שיא הקיץ, סופ"ש הזה יהיה עם פרסי עמוק ברמה שלא ראינו הרבה השנה וזה הסיבה לגשמי בוקר שצפויים לנו בימים הקרובים
-
גשם עד בלי די אני חושב שצריך לתקן את הכותרת, ובמקום ''כפי הנראה תחילתה של עונת המעבר'' צריך לכתוב ''מראות של עונת מעבר'', כאשר כותרת כזאת בודאי תוכל לעבור כל סוג של ביקורת. אבל את הנעשה א''א להשיב, כי אומנם אני יכול לערוך את הכותרת וכן את התוכן מחדש, אבל מכיון שהתפתח פולמוס שלם בעיקבות הכותרת והתוכן, את הנעשה כבר א''א להשיב, וכבר אמרו חכמינו ז''ל שאין אדם עומד על דברי תורה (דהיינו על דקדוק הדברים) אא''כ נכשל בהם. מצב של טעות לפעמים מביא בעקבותיו ידיעה ברורה יותר, ואתה הארת את עיני בכמה פרטים שלא נתתי לב אליהם ולא עשיתי בדיקה מוקדמת, אלא הלכתי אחרי מראה עיני פשוטו כמשמעו.
-
ז'ק 2 ההגדרה הכי טובה ששמעתי למצב שהיה זה ״שקיעה לא קייצית״
-
גשם עד בלי די אמר בגלריית מופעי עננות בשמי ירושלים עיה''ק יום רביעי כ''ג מנחם אב תשפ''ד- כפי הנראה תחילתה של עונת המעבר:
''החצב- מבשר הסתיו'' לא ?
בא נעשה עסק. אם אני מביא לך מחר תמונות של חצבים פורחים, נסכים שהסתיו התחיל ? ככה לימדו אותנו בגן- ''החצב- מבשר הסתיו''. אז בשורה טובה. היום בדרכי לביתי לאחר התפילה בבוקר הבחנתי שבגבעה הסמוכה לביתי התחילה פריחת החצבים בשעה טובה ! אז מחר אולי אשתף כמה תמונות. (תנאי הצילום כרגע לא כ''כ אידאליים, כי החצבים פורחים באמצעו של מידרון, כך שאין כ''כ גישה אליהם ונצטרך לצלם מרחוק בתקוה שנקבל תמונות טובות. ובכל מקרה מניסיוני רב השנים בתיעוד פריחת החצבים- בתוך שבוע עד שבועיים כבר לא נצטרך למאמץ מיוחד בכדי לתעד אותם, משום שהחצבים יפרחו בכל חלקי הגבעה, ומדובר בין עשרות עד למרות פריטים בשיא הפריחה. אז כנראה ימים מעניינים לפנינו).
-
ז'ק 2 ראיתי חצבים לפני שלוש שבועות כבר וגם שמעתי דיווחים על חצבים כבר מאמצע יולי
-
גשם עד בלי די ובעבר זה לא היה מצוי כ''כ, ולפני שנה זה אכן קרה, וקיבלנו באמת סתיו די מוקדם עם כמה אירועי גשם משמעותיים בספטמבר וכן ממש בתחילת אוקטובר (שני אירועי גשם בסוכות, למרות שהיה מדובר רק בתחילת אוקטובר). אז אולי החצבים באמת ''יודעים'' משהו שאנחנו לא יודעים? ימים יגידו.
כמובן מה שכתבתי שפריחת החצבים היא כביכול ''הכרזה'' של הסתיו נכתב בחיוך (לכן הדגשתי שכך לימדו אותנו ''בגן''), אבל לך תדע, אולי באמת יש משהו מאחורי זה.
-
גשם עד בלי די חצבים מאמצע יולי זאת מציאות ששייכת אך ורק באיזורים מושקים. לפני שנה שיתפתי בפורום האחר פריחה משגעת של חצבים ביולי. אבל כאמור זה היה באיזור פארק הסלעים שבפארק הירקון, איזור שמקבל השקייה מידי פעם.
לפניכם תמונות שצילמתי לפני שנה בסוף יולי. תודו- פריחה מרשימה אפילו ביחס למה שמקובל בשיא העונה, רק שכאמור מדובר בסוף יולי ! אך כאמור מדובר באיזור מושקה.
והשנה דווח כבר ביולי על חצבים בפארק הרצליה, רק שמדובר כאמור באיזור מושקה.