תמונות מהחצר האחורית
-
בין הזמנים השנה היה שונה מימי בין הזמנים בשנים שעברו, בין השאר בגלל המצב הביטחוני שהגביל מאוד את האיזורים שבהם ניתן לטייל ולבלות, שבעבר זה היה בעיקר בצפון הרחוק. אז בלית ברירה למדנו להנות גם מהקרוב, ותמיד יש הפתעות שפתאום אתה מגלה שבחצר האחורית שלך יש דברים מעניינים, ואתה לא צריך להרחיק לכת בשביל לראות דברים מעניינים.
אז בואו נשתף אתכם בכמה תמונות חביבות ממקום מענין שהוא ''חצר אחורית'' כפשוטו. מדובר בחווה שמגדלים בה צאן ובקר, אבל ממש בסגנון של פעם, משהו שמוכר לנו יותר מהחוות ביהודה ושומרון שם חיים באהלים וצריפים ועסוקים ברעיית צאן. אז כאן לא מדובר בגבעות של יו''ש, אלא ב''חצר האחורית'' של ראשון לציון.
ואיך גיליתי את המקום? אתמול עצרתי לתידלוק בתחנת הדלק ''פז נחלת יהודה'' בדרך המכבים בראשל''צ. שמתי לב לרכבים שבהם יושבים אנשים חרדים שנוסעים מידי פעם בשביל עפר הצמוד לתחנה. סקרנותי גברה, והחלטתי לנסוע באותו שביל כדי לראות להיכן נוסעים אותם רכבים. לאחר נסיעה של כמה מאות מטרים הגעתי לחווה בסגנון של פעם, שמתברר שאנשים משלנו (כנראה ברסלב'רס) מתגוררים בה. במקום יש בין השאר מקוה בסגנון עתיק (ולמטרה הזאת הגיעו אותם רכבים שראיתי) ועוד כל מיני דברים מעניינים. אז הנה כמה תמונות נחמדות (לטעמי) לפניכם.
-
חנוכיה עם מטוס הולכים ביחד? לפי התמונה- כן
חנוכיה מאולתרת בראש הגבעה כשברקע מטוס שהמריא מנתב''ג.
-
''מקוה'' כבר אמרנו? מראה המקוה מבחוץ ומבפנים.
-
ושיחי בננות סמוך למקוה
ללא ספק- "מה רבו מעשיך ה' " !
-
יושבי החווה ההולכים על ארבע
מי שרוצה להמחיש לילדיו את מה שמסופר על יעקב שרעה את צאן לבן, ושם מסופר שהיו צאן עקודים נקודים וברודים, שחורים, לבנים, חומים וכו'- החווה זה המקום המתאים לכך. כל סוגי הצאן והבקר- כבשים, עיזים, תיישים. פרות, גם סוסים וחמורים, וגם כמה כלבים נבחנים, ביניהם שניים ממש אימתניים, בקיצור- חווה כמו פעם.
אחד המראות המעניינים והמפליאים שהיו אתמול הוא של כלב חביב למראה המשמש כרועה צאן לכל דבר. הכלב הוליך עדר שלם של עיזים תוססות וקופצניות למירעה ואח''כ החזיר אותם, תוך שהוא דואג להביא אותם לחווה מבלי לתת לאיזה עז סוררת לפרוש מהקבוצה, והיה מדובר בעשרות עיזים !
-
מה הקשר בין ראובן לחווה ?
לא יודע. אולי זה קשור למה שקראנו בפרשת מסעי ש''מקנה רב היה לבני ראובן עצום מאוד'' ? ליושבי המקום פיתרונים.
-
ולא תאמינו- גם בחווה השמש שוקעת בסוף
כבר הרבה זמן לא תיעדתי שקיעה... אז הנה עוד אחת.
-
ז'ק 2 מושלםםםםםםםםםםםםם
-
ז'ק 2 חששנו שבסיום בין הזמנים, נפסיד את הסיור הנפלא ברחבי הארץ שאנחנו שלא זזים מהגולן, יושבים כל הזמן מקבלים פה על טס של זהב, והנה הוכח אחרת, שאפו
-
זלמן לא תאמין, אבל גם היום הצלחתי ''לדחוף'' עוד טיול אחה''צ-, למרות שרעייתי חזרה לעבודה. מיד לאחר ''כולל בין הזמנים'' ומנחה גדולה עלינו לרכבת ונסענו לכרמל. אם יהיה לי כח אולי אשתף תמונות בהמשך.
-
ז'ק 2 אני כל פעם מחדש מתפעל מהאנרגיות שיש לך, מהאנדרנלין, מחוסר העצלות, ומהיוזמתיות,
אני במקומך הייתי אומר שיהיה לרכבים האלו הרבה הצלחה בדרכם.
לא הייתי נוסע בעקבותיהם....
וזאת על אף שאני בשנים חצי ממך ואפילו פחות.
ומי חושב בכלל על יציאה לכרמל אחרי שכבר האשה חזרה לשגרה, וריח אלול נושף בעורפנו... -
איש השלגים נשמע מסובך? הרי לך תיאור המסלול. עלייה לרכבת הקלה בשכונתינו (גשר אם המושבות), נסיעה במשך כ- 12 דקות עד תחנת ארלוזורוב בת''א/ תחנת הרכבת סבידור. עלייה לרכבת הנוסעת לנהריה, נסיעה במשך שעה ורבע עד תחנת מרכז המפרץ, עלייה על הרכבלית ונסיעה במשך פחות מרבע שעה, ואני במרומי הכרמל בפארק הכרמל ובטיילת הכט. דהיינו- בתוך פחות משעתיים של נסיעה בשלושה כלי תחבורה שונים אני נמצא במרומי הכרמל עם נסיעה בשיא הנוחות (רכבת קלה, רכבת, רכבלית) עם כל החוויה הנילווית והנופים עוצרי הנשימה בזמן הנסיעה ברכבת וברכבלית. מתאים לכל גיל, משנה ועד מאה ועשרים.
מומלץ בחום וגם זול (חופשי יומי כולל רכבת עד 120 ק''מ, 44 ש''ח בלבד למבוגר), ובמיוחד- מהיר ונוח (רכבת, רכבלית), וברכבלית זאת כבר חוייה שהיה שווה לשלם עליה גם מחיר יקר פי כמה. אבל כאן אתה מקבל את החויה במחיר של נסיעה עירונית עם מעבר של 90 דקות, וזה אם לא עשית חופשי יומי או שאין לך חופשי חודשי. ומרומי הכרמל/ פארק הכרמל, האויר, הנוף המדהים, והכל בחינם !
-
איש השלגים אמר בתמונות מהחצר האחורית:
ומי חושב בכלל על יציאה לכרמל אחרי שכבר האשה חזרה לשגרה, וריח אלול נושף בעורפנו...
דיברת על ''אלול'' ? אז דבר ראשון היא הנותנת- בגלל שאלול נושף בעורפנו, ואנחנו נכנסים לתקופה ארוכה של הכנות ועבודה לקראת הימים הנוראים, לכן תפסתי עוד קצת לפני שנכניס את עצמינו להסגר.
דבר שני- מסתבר שגם בטיול תמים אפשר לפגוש משהו שיזכיר לך את הימים שלפנינו. מה פשר המודעה התלויה על הגשר לפארק הכרמל? אמנם מדובר בחלק מפסוק בספר איוב, אבל איזה מסר רצו להעביר אלו שתלו את השלט איני יודע. אבל בכ"ז השלט הזה יכול בהחלט להזכיר לנו להתכונן לקראת התקופה הקרובה.
-
ז'ק 2 כמובן אתה תמיד תמצא את הדברים המענינים והמרתקים, ואתה משתף אותנו עם זה