התנצלות פומבית- מודה ועוזב
-
אבל...
למרות כל מה שכתבתי לעיל, אל תחשבו שמרגע זה ז'ק הליטאי הופך להיות "חסיד מרשמלו" שילך מכאן והילך אחר תחזיותיו של מרשמלו בעיניים עצומות. ממש לא. למיחש בעי ? בודאי ובודאי, כי כפי שכתבתי לעיל- האיש ותחזיותיו ראוים להתייחסות ראויה ללא ספק. אבל האם התחזית היא מדע מדויק? בודאי ובודאי שלא, ולא רק לנוכח העובדה שהמציאות בלא מעט פעמים לא תאמה את התחזית, אלא בגלל העובדה הפשוטה שמזג האויר הוא דבר כ"כ דומיננטי עד שהוא נחשב גם היום למדע הכי פחות מדויק שקיים שהכי קשה בו לחזות את התוצאה הסופית. גם אם אתה סוּפֶּר מומחה במטאורולוגיה, אף אחד לא יכול לערוב לך שהנתונים שנימצאים כרגע לפניך אכן יפיקו את התוצאה שעל פניו נראה שאמורה להיות לנוכח הנתונים, שהרי סטיה קטנה בהמשך לכאן או לכאן כפי שהיא מצויה מאוד עלולה לשנות את כל התמונה, ולאף אחד בעולם חוץ מהבורא יתברך אין אפשרות לדעת האם תהיה או לא תהיה סטיה בנתונים עד שהדבר קורה בפועל.
אז אם התחזית אכן הצליחה (כפי שקרה לא מעט פעמים למרשמלו), מגיעה לו ע"ז כל התהילה. אבל גם אם התחזית לא בדיוק הצליחה לבסוף, אין זה סיבה לקבור את האיש ותחזיותיו ולהפוך אותו נושא ללעג, כי כאמור מזג האויר הוא דבר קשה ביותר לחיזוי, ובודאי בטווחים שהאיש מתיימר לחזות, ולכן גם אם לא הצליח לו, עדיין נסלח לו כל עוד התחזית היתה פחות או יותר בכיוון אע"פ שלא הצליחה לדייק במאת האחוזים.
-
ז'ק ראשית כל - תודה רבה על ההודעה הארוכה והמפורטת ובפרט על עצם ההתנצלות,
שנית כל - אני רוצה לתפוס טרמפ על העגלה הזו - ולבקש ג''כ סליחה מעומק הלב מידידינו מרשמלו היקר - על-כך שמרוב שאני כן שייך לעדת חסידיו - ורצון לסנגר עליו - מתוך שבחו באתי לידי גנותו -
ובתקופה האחרונה הייתי מלא בדברי ביקורת עליו ועל התנהגותו,
אינני חוזר מעצם הטענות או מאמיתותן -
אני חוזר בי מזה שאני העזתי להתלונן עליו ועוד בפורום ציבורי - שזה בגדר מכה רעהו בסתר - ועוד לדרוש ממנו לקיחת אחריות וכדו' -
בזמן שאני נהנה מתחזיותיו ללא שום תשלום וטובת הנאה,אחזור שוב בדברי-ברכה שה' יפתח לנו שערי-שמים מאוצרו הטוב לתת לנו גשמי ברכה לטובה בכמות גבוהה - עוד בחודש זה טבת-ינואר.
-
פוסט זה נמחק! -
מביש מה שכתבתם על מרשמלו
-
אשריכם ישראל!!
לפעמים אני חושב לעצמי על כל מיני כאלו דברים,
האם בפורום של מי שאינם יהודים היה יכול להיות כתוב פוסט כזה?? -
ז'ק דרך ארץ קדמה ל....
-
הדברים שנכתבו ע"י ז'ק אכן ראויים להערכה..
ובשולי הדברים: המושג 'אפקט הפרפר' כנראה מוכר למי שמתעסק במטאורולוגיה, גם מרשמלו (שאני אישית עוקב אחר תחזיותיו למעלה מעשור) מכיר ומזכיר -בניגוד לרוב החזאים בארץ- שיש מישהו למעלה שמחליט מה יקרה בסופה של תחזית.
ואגב, איך שאני התרשמתי מדובר באדם בעל ידע תורני רב שחושב מחוץ לקופסא ולא נותן למחשב לעשות את מה שהמוח האנושי מסוגל לעשות. (ומכאן נובעת התייחסותו המכובדת למודלים..)
-שנראה כל אחד ואחד במעלת חברו- -
פוסט זה נמחק! -
ז'ק מי שמדבר אלי בחוסר-כבוד בסיסי - כדי שאני אדבר בכבוד -
לא נראה לי שהוא מתכוון ברצינות לדבריו...מה גם - שהוא כתב את זה באשכול התנצלות ולא באשכול התקפה,
ואני לא חוזר מדבריי:
מרשמלו נותן המון תחזיות - חלק מהן מצליחות מעל המשוער - וחלק מהן מתפקששות,
בועז דיין נותן המון תחזיות - חלק מהן מצליחות מעל המשוער - וחלק מהן מתפקששות,
אורי בץ נותן המון תחזיות - חלק מהן מצליחות מעל המשוער - וחלק מהן מתפקששות,
וכן שאר החזאים ובפרט המודלים....מגיע להם תודה רבה והמון - ומותר ויפה מאוד להגיד שהם צדקו כשהם צדקו - ומותר לומר שהתחזית שלהם נכשלה כשהתחזית שלהם נכשלה - וגם זה קורה -
רק לא לעשות את זה פרסונאלי...כבר התבגרנו מילדי חיידר שעצבניים על אורי בץ שהוא הבטיח להם שלג ולא קיים...
-
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק!