שלג בירושלים?
-
-
-
פינקי
תודה רבה
קראתי את זה ועדיין אין לי תשובה לשאלה -
שאומרים בהמשך החודש הכוונה ל 9/12 כמו שמרשמלו דיבר בתחילת החודש הוא יותר לכיוון 18+
-
לפי האנסמבל של איסי וגפס אנחנו עדיין רחוקים מאוד משלג (גם בהרים הגבוהים מאוד בצפון) אולי פתיתים למשך שעות בודדות..
כמובן שביחס לחורף הזה התקרבנו מאוד לשלג, אך ביחס לשלג עצמו אנחנו עדיין רחוקים מאוד..... -
פוסט זה נמחק! -
חורף בישראל יקירנו
בשביל שירד שלג , צריך להיות במפלס 500 [כ5400 מטר גובה] לפחות מינוס 27.
באותו זמן שבמפלס ה850[בערך 1450 מטר] יהיה בו בזמן לא יותר מ- 1 בערך,
לפעמים יכול להיות שיהיה 0 מעלות ב850ונקבל שלג היות והטמ' בפועל תצנח בקרקע [ירושלים] בגלל עננות כבדה מעלינו...
מה שגורם לצניחה בטמ' בלי קשר למפלס למה שהיה קורה ,לדוגמא בלי העננים היה 3 מעלות ואיתם תקבל 0 מעלות,
הנתונים דלעיל כאמור הם הבסיס המינימלי ביותר כדי שירד שלג כלשהו... בגבהים כמו הרי המרכז וירושלים!!
מקווה שהיה ברור! -
נתנאל דוד
ב0 מעלות ב850 בחיים לא יהיה שלג בירושלים, זה בשביל שלג בצפון הרמה.
גם -1 זה גבולי מאד ותלוי מאד בטמ' ב500. אני זוכר פעמים רבות שהיה -1 ולא ירד שלג.
רשמית -2 זה טמ' לשלג בירושלים וגם זה רק בתמיכה של הגבוהות.
גם כשיש -2 ב850 זה אומר שיש בירושלים בערך 2 מעלות, כך שבלי תמיכה של הגבוהות והתפתחות ענני סערה שמורידים את הטמ' לא ירד שלג. -
נתנאל דוד לא בדיוק לשלג בהרים התנאים המינימליים במפלסים הן :
850=1-
500=27-
700=12-
יש מקרים שבמפלס ה 500 לא נצטרך שיהיה מאוד קר אם יש עננות מפותחת וקרה ביותר,
בכל מקרה כרגע אנחנו עדיין רחוקים מזה..
ולמערכת שלג קלאסית צריך במפלס ה850 לפחות 2-
וכמו"כ במפלסים האחרים צריך קור יותר חזק
לגבי מפלס ה700 ברוב הפעמים הוא לא כ"כ רלוונטי כי בדרך כלל הקור בפלס זה הוא טוב. -
פוסט זה נמחק! -
Mashav מסכים איתך אבל התכוונתי לומר בסה"כ שצריך להיות מצב כזה ומעלה כלומר לא פחות קר ממה שכתבתי...
כי קרו דברים מעולם ,אבל בדרך כלל כמו שאתה צריך - 27 על - 2 בערך מיני'. -
-
דודשלג אגב,
נהניתי מאוד מהשם שבחרת לך לפורום....דוד שלג זה משהו מאוד טוב - במקביל לדוד שמש.....
מעניין איפה ניתן להשיג את זה לעת הצורך...הדבר הדומה היחיד שיש לי זה מקפיא - אבל אי-אפשר להגדיר את הקרח המצופה שם כשלג...
מה גם - שלאחר שהשתדרגתי למקפיא חדש מסוג נו-פרוסט - אז גם את הדמוי-שלג הזה אין לי כבר... -
נתנאל דוד
תודה רבה
אגב מה שאנחנו רואים עכשיו במודלים
מה לא מספיק בזה?
ואיך יודעים את הטמפרטורה בגבוהות ?
זה שה552 הירוק המדובר עלינו, זה לא מספר שיש כבר את הטמפרטורה הדרושה? -
חורף בישראל הירוק מסמן את גובה המפלס ששם לחץ האוויר הוא 500. (בעצם כמו שבקרקע יש מדידה של לחץ אויר זה בעצם הירוק מסמן לחץ נמוך.) בשביל לדעת מה הטמפרטורה בדרך כלל זה מופיע אבל אצל איסי באתר הנ"ל אין טמפרטורת רום.
-
חורף בישראל לא מספיק קר במפלסים השונים 850 500 וב700
מה שרואים אלו טמ' גבוהות ביחס לטמ' שמספקות את הסם הלבן...דבר שני הקו של ה-552 אינו מצביע על טמ' אלא אך ורק על גובה גאופנציונאלי שמצביע על הגובה של מפלס ה500
באטמוספריה כלומר באיזה גובה נמדדת הטמ' שכשהקו הירוק של 552 נמצא שם מפלס ה500 הוא בגובה של 5520 מטר
כך אני הבנתי את העניין ואדרבה אם מישהו יודע ויכול להוסיף ולהחכימנו יותר, מה טוב!!!