🎉 תחרות הצילום התחילה! 🎉
לחץ כאן כדי לדעת יותר על התחרות ולהירשם!
מערכת שלג לפנינו? מרשמלו בעדכון מעניין.
-
מוצ'ש!
מס מילים על המערכת שסימננו בתחזית החודשית ל19 לחודש!
לפני כשבועיים כבר נתתי תאריך כאן להגעת אפיק קר לאזורנו ב19 לפברואר,ואף סימננו אותו כאפיק שעשוי להתפתח לארוע שלג.
אין צורך לחפש לכך ככ הרבה סיבות,ודי לכל בר דעת גם אם לא ככ מבין במפות לשים לב שהאפיק נושא בתוכו אויר קוטבי קר מאוד!!
מס דברים לפני השורה התחתונה שאתם חייבים לזכור!
א.הסברתי לא פעם שככל שהאפיק בעל ערכים קרים ונראה"טוב מידי", זה יתן לו את האפשרות להיות תזזיתי,לא בעל תרחיש מסודר,והרבה מאוד סתירות בין המודלים ואף בין מודל לעצמו מעדכון לעדכון.
ב.תארתי בהרחבה שעל מנת לקבל ארוע מושלג חייבים סינכרון בין קור ובין משקעים.
ג.לא זו בלבד אלא שמחוייב המציאות שכל המפלסים יאגרו בתוכם את התנאים לשלג,כלומר מפלס 500מב, 850מב, וכו..
ד.הסברתי שהטווח רחוק וכל תרחיש יכול לקרות במערכת כזו.
כעת נמשיך.
כבר עתה אני קובע שרמות קור בכל המפלסים יהיו ויאפשרו משקעי שלג ויחסית בתחילת הארוע,כלומר הקור מגיע כבר ביום חמישי אחהצ ואף מתגבר.
בעיית המשקעים מצוייה בחלק מן המפות,וברור שכאשר המשקעים דלים כך עוצמות השלג נמוכות ואין הרבה מה להסביר כאן.על מנת לקבל משקעים נרחבים ובעלי עוצמה,אנחנו חייבים תמיכה קרקעית,וסינופטיקה נטולת אינברסיה.
עכשיו לתכלס.
מיום חמישי אחהצ וככל שמשקעים יהיו,שלג בצפון רמת הגולן ואף בהרים בצפון מעל 950מ.
יום ו,ככל שיהיו משקעים רום השלג יורד בצפון ל850 מ ובמרכז ל900מ.
בהמשך ולקראת שיא הארוע רום השלג יורד ל600 מ בגובה זה כבר יראו פתיתים באויר.
מדגיש שוב!! הגבהים שנתתי בהם צפוי שלג הם במידה וירדו משקעים באותו זמן,ואכן משקעים צפויים אם כי עוצמתם איננה ברורה.
יש לקחת בחשבון ולא להקל ראש,שכאשר הטמפ נמוכה ויורד שלג,גם מעט משקעים גורמים להצטברות,עדיף לא להיות מופתעים.
דבר נוסף!
מה שנתתי כאן הוא תחזית לכל דבר,וההסתייגות היחידה לירידת שלג היא אופן ורציפות וכן עוצמת המשקעים.
כעת לאופציה שיכולה לקרות,לא כתחזית אך מניח כאן.
ישנה אפשרות להחרפה והקצנת המערכת, מבחינת התגברות משקעים והקצנה ברמות הקור לקראת סופ'ש,ובהתאם לזאת גם ירידת רום השלג לגבהים נמוכים יותר.אני חייב לכתוב זאת כי אופציה זו יכולה להתקיים,הסבירות לא גבוהה אך בהחלט קיימת.לסיום.יותר מדוייק מזה לא יכולתי לכתוב,שמתי לכם הכל על השולחן,מאחר וגימגום וסימני שאלה הם לא הצד החזק שלי,עכשיו תחשבו היכן להיצמד ומאיזה מקום לקבל את האינפורמציה.זה מה יש,תהנו ושבוע טוב לכוולם.🥰 -
גשם עד בלי די למעשה יהיה שלג בירושלים שאפשר לבנות איתו בובה לשחק איתו מלחמות שלגגגג
-
חולה על שלג 0 אמר במערכת שלג לפנינו? מרשמלו בעדכון מעניין.:
גשם עד בלי די למעשה יהיה שלג בירושלים שאפשר לבנות איתו בובה לשחק איתו מלחמות שלגגגג
לא צפוי להעירם, (ביום ששי לפחות)
-
בשישי ודאי לא ירד בירושלים אולי אולי גמב''ש בשכונות הגבוהות
הנושא כרגע לגבי ירושלים הוא שבת - שני שאז יש חלון הזדמנויות לשלג בירושלים
א -
לא יהיה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
אהרן טוב בסדר שכחתי אתה מומחה
-
אהרן אמר במערכת שלג לפנינו? מרשמלו בעדכון מעניין.:
לא יהיה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אהרון אני מבקש בפעם הראשונה והאחרונה
נא להפסיק להטריל
הבנו את דעתך, אין צורך לכתוב אותה שוב ושוב -
דוד סליחה לא התכוונתי להרים את המערכת עלי לא אכניס יותר סתם הודעות
-
רואים שמרשמלו מחשבן בעיות ב500. ובמשקעים. אם זה יסתדר כמובן אנחנו באירוע אחר והרבה יותר קיצוני .אבל הוא הוא הולך על בטוח
-
אני מניח שמרשמלו מבין דבר מה בחיזוי.
-
בטח שהוא מבין רק שבדרך כלל מדי אופטימי הפעם הוא נזהר מאד. ונותן ת
-
-
אוהב גשם