🎉 תחרות הצילום התחילה! 🎉
לחץ כאן כדי לדעת יותר על התחרות ולהירשם!
תחזיות מהחזאים השונים לקראת מערכת קורל
-
כן
-
-
דודשלג תודה
-
דודשלג אמר בתחזיות מהחזאים השונים לקראת מערכת קורל:
מודל WRF4 טווח קרוב למחר 11:00-14:00 צופה היערמות קלילה בחברון התחזית ישראל בטלגרם
מן הסתם באג לא?
-
מאתר השירות תחזית לשבת ראשון
-
חברים יש עדכון חדש ממרשמלו במידע לכל די מענין
-
ירושלמי בעבר 0 מה הוא אומר שם?
אשמח אם יתנדב מי מכם להעלותו ע"ג הכתב. -
אדיב גם אני אשמח
-
מראשון בערב (אולי בוקר לא זוכר) מעל 500 מטר היכן שיהיה משקעים זה יהיה שלג והוסיף שהחורף עוד לא נגמר...
-
פוסט זה נמחק! -
עדכון חשוב מבועז נחמיה[ירושמיים]
ה׳ 20.2.2025, 18:13:40
בין שבת לראשון
יתכנו עוד כמה שעות של חלון הזדמנות לשלג קל. רק מודל אחד תומך, לכן סיכוי נמוך שיקרה. נעדכן.ה׳ 20.2.2025, 18:21:14
תרחיש ריאלי
בתרחיש ריאלי עכשווי (יש עוד יומיים שלושה לכיול של דקויות כאלה) - בוקר שני לבן-דק-דק על הקרקע יהיה במקומות שיעבור איזה ענן צ'יקמוק ורק בשכונות הגבוהות. סיכוי יימשך עד הצהריים עם היערמות זניחה. מדובר בשלג אבקתי אירופאי שנערם לאט מאד ומנצנץ יפה באוויר. -
מה הסיכוי להיערמות בצפת גובה 700 מטר
-
בועז דין הוריד את יום שלישי
-
מעניין מה בועז דיין יודע (או חושב שיודע...) מה שאנחנו לא יודעים,
היום הוא כבר שינה פעמיים בתחזית שלו לירושלים (בבוקר מיתן את כמות המשקעים והערב שוב העלה למפרע את כמות המשקעים להיום והפך את יום שלישי לבהיר בכל הארץ) -
ובכל זאת הוא לא נוגע בתחזית שלו ליום שני "שלג כבד" גם בזמן שהמודלים מחקו לגמרי את המשקעים ליום זה. -
אוהב שלג לא ישבע לא מדוייק לומר שהמודלים מחקו לגמרי את המשקעים ליום שני
-
איש השלגים בבוקר זה היה כמעט אפסי,
בכל מקרה - השאלה שלי מובנת,
בועז דיין לא שומר בקנאות על התחזית שלו ואין לו בעיה לעדכן גם פעמיים ביום על שינויים ממה שכתב קודם,
ובכל זאת - ביום שני הוא לא נגע בכלל לפחות 4 ימים. -
קודמכל תגידו שלום לעוקב ותיק שהפך למבצעי!
סערת העשור או לא,
אין חולק שיש פה נתונים שהם חריגים - ולא אתפלא אם הם לא היו פה אפילו יותר מעשור...קבלו את השמ"ט ללוד בטמפרטורת המינימום בשלישי -
מי שזוכר כזה דבר בעשור האחרון מוזמן להגיב..כלומר, לו היו משקעים - היינו באירוע היסטורי אמיתי!
-
הקונטרול המבצעי ברוך הבא
ובדיוק לכן זה פספוס העשור ולא סערת העשור
(אולי שערת העשור...) -
סתם שאלה אני באמת לא מבין מספיק ולכן אני שואל האם יש סיכוי שיקרה בסוף מה שקרה ב2013 שהחזאים דיברו שאין כלום אבל בסוף היה סערה מטורפת?
למה אני חושב כך?
א. הכל מבולבל ולפי מה שהבנתי זה תלוי איפה תעבור הסופה בים או ביבשה
ב. התחזית לקור נהית יותר קיצוני מדברים על קור באיזור לוד של מעלה 1 ביום ג וכן בכמה מקומות בגוש דן (סתכלו בשמ"ט)
ג איפה אורי בץ? מתאים שמניסיונו הרב הבין כבר בהתחלה שזה סופה שיכול להיות שלא יהיה כלום אפילו אם כולם יגידו שיש (אם בסוף זה יעבור דרך היבשה) או שיהיה קטסטרופה(אם ברגע האחרון הסופה תעבור דרך הים ותרים משקעים)
ד. כל מי שאומר עכשיו תחזית אומר זה לא סופי וצפוי הפתעותשוב אני אומר זה אולי נשמע בשניה הראשונה כתאוריית קונספרציה אבל אולי אני צודק
לפחות זה התחושות בטן שלי מה אתם אומרים??? -
בועז נחמיה מציין בתחזית אפשרות לשלג קל במוצ"ש!!!