פורום אקלימוס
טוען את הקהילה...
דוגמת באנר פרסומת

ניווט

• הרשמה
    • התחברות
    • חיפוש
    • פורטל מזג האוויר
    • פוסטים אחרונים
    • מכ"ם
    • הכנרת
    • פופולרי
    • קישורים
      • מדריך לניתוח מפות המודלים
      • אנסמבל EC , GFS , ICON
      • השוואת מודלים
      • אנומליה 850 מיליבר EC
      • מערכת
      • UKMO- טמפ, עננות ,משקעים, לחות
      • איסי 8 ק"מ
      • איסי מפורט
      • GFS FV16
      • טמפ במפלסים שונים -GFS ירושלים
      • טמפ' במפלסים שונים gfs חיפה
      • gfs אתר צרפתי
      • מפות מפורטות: איסי, אייקון, קוסמו
      • תחזית גובה שלג באירופה רוסיה וישראל
      • תחזית עומק השלג בישראל
      • גובה שלג בכל העולם
      • תחזית עונתית לירושלים
      • תחזיות אל ניניו

תחזית חודשית לחודש אוקטובר. פירוט מלא בתגובה ראשונה.

תחזית מרשמלו
    4
    3
    94
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מ
      מרשמלו 🥇 מומחה של הפורום נערך לאחרונה על ידי

בתחילת הדברים חשוב להבין.
      אין ולו ברמז טענה מאיתנו לשום אירגון רשמי אשר מספק את התחזיות,הוא זה שעובד עפ מודלים ואם הוא טעה,המודלים היטעו.
      נכון! יש חזאי שתפקידו לחבר ולאמת את הנתונים ולספק עפ נסיונו והבנתו את מידת הסכמתו או הסתייגותו ממודל כזה או אחר,גם על נסיונו אמורים לסמוך.
      מעל הכל יש דברים שפשוט לא ידועים לנו ומישתנים ללא הסבר,כך הטבע מתנהל.
      כעת מעט בהירות.
      נכון,השנה היא שנת אל ניניו ואפילו קיצונית.לא נכון הוא ללכת שבי אחר המודלים,כאן חייבים לצאת מהקופסא.
      בנוסף לכך אם הזכרנו את השקיפות והתמימות של ספקי התחזיות הרשמיים ואת היותם סהכ מעבירי אינפורמציה ולא קובעי מציאות הרי שכאן נכנס הגורם ה"מיותר".
      עיתונות,מדיה,תישקורת פירסום ורייטינג.
      גם אם ראו מה שראו ועל כך דיווחו ספקי התחזיות,תמיד יהיה מי שיקצין, יוסיף,יעוות יסנוור ופה התמימות הפשטות והיושר כמעט נעלמים(לא אצל כולם), והצורך הכמעט בלתי נישלט לקבל תשומת לב ורייטינג מגיע לידי ביטוי.
      זו בידיוק הסיבה להיותנו כאן ולנסות לתת את המידע המקסימלי לטווח המקסימלי ובדיוק המירבי.
      כמו כן,טעננו לאורך כל הדרך ועוד מסוף הקיץ שהתחזית שלי לא תתייחס כלל לאל ניניו אלא לנתונים שעיניי רואות ורק אותו ניתוח נתונים ללא השערות וספקולציות מה יעשה לענן עם טמפ הים תעלה בחצי מעלה או במעלה ,לא זה היה הקו המנחה,למזלנו!!
      כעת לעניין.
      אוקטובר ממוצע פלוס.גם בספטמבר ראינו והרגשנו את הנוחות ואף את שיא ימי הגשם המדידים לחודש זה וזאת גם ניצפה על ידנו בתחזית.אוקטובר להבדיל מכל המודלים ומספקי התחזיות השונים לא יחל כ"מוזר" ועד לפחות מחציתו אין מה לחפש השפעות הקשורות למערכות סער,מערכות מורכבות של מאות ממ,ולמזג אויר אלים.הנוחות תמשיך ללוות אותנו,מערכת קצרה נוספת באמצע שבוע הבא סביב 6-7 לחודש,לאחריה "פיק" חם,מערכת קטנטנה בהמשך ובשלישו האחרון ה מערכת שתחזיר את הצבע ללחיים שתהיה באמת מערכת מורכבת וחזקה.היא זו שגם תביא את אוקטובר לממוצע פלוס.
      לסיכום.אין שום צפי לאגרסיביות שנתנו המודלים,דעתי היא שגם השמ"ט וגם שאר המודלים כמובן אשר על פיהם נמסרת התחזית מהגורמים הרישמיים,יוציאו הודעה כפי שאני כתבתי,אם כי באיחור רב,הם הלכו מידי אחר המודלים והאל ניניו בעיניים עצומות,גם אני הרבה פעמים הולך בעיניים עצומות אחר תרחיש כזה או אחר,אבל מקפיד לפקוח עין פעם בכמה זמן על מנת לראות שהמודל לא הולך בעיניים עצומות.
      לא להתייאש החודש ירד גשם ומעל הממוצע ,יהיה מעניין,אך כל האזהרות הכתבות הסקופים וצבעי המודלים קיבלו מעט יותר מידי ביטוי ופחות מקצועיות.חג שמח לכולם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • א
        אפיק ים סוף ✅מאושר נערך לאחרונה על ידי

אחרי שההימור שלי על ספטמבר הצליח (עי' באשכול על ספטמבר)
        אני 'מנחש' שאוקטובר ייגמר ממוצע, או מעט מתחת מבחינת גשם, ומעט חם מהרגיל
        פתקא טבא

שימי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • שימי
          שימי ❄️ משקיען @אפיק ים סוף נערך לאחרונה על ידי

למתעניינים
          קישור מעניין לחורף הקרוב
          בנוסף תדפדפו למטה ישם מודל בחירה לפי אזור לעונה הקרובה טמפ' משק' ושלג צפוי (ספציפית זה חסום לי כי בנטפרי זה לא עובר,אשמח אם מישהו יביא צילומי מסך של נקודות מענינות שהתחזיות העונתיות מראות שם ,איסי ואוקמו)

https://www.severe-weather.eu/long-range-2/super-el-nino-2026-2027-breaking-records-pacific-anomaly-seasonal-impact-winter-forecast-explorer-united-states-canada-europe-fa/

ב"ה כולנו תותחים, תמיד!!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • פוסט ראשון
            פוסט אחרון
          פרסומות
          צור קשר