עדכון ערב יום ראשון ליל ט"ו בשבט
-
הגרמני:
לגל שלישי נותן עוד הדרמה קלה, דהיינו חיזוק לאפשרות השלג/שלג קל
הגל הרביעי נראה לא רע. כניסה נראית במהלך יום ראשון או ליל שני (יש אצלו גל קטן מקדים לחוף כבר בשבת). יש נטייה קלה מערבה, אך רואים מצד שני את גרעין הקור הבא מתקרב (גל חמישי?), שהוא יכול להשפיע על כניסה טובה/גרועה יותר. אך זה כבר מעבר לטווח.חשוב לציין שמודל גפס בעדכונים האחרונים ממש בודד בצפי שלו, ומראה ניתוק של האפיק וממילא היתקעות שלו ממערב. מעניין אם הוא יתעשת נגד כל המודלים, או שמא הוא מזהה משהו שהם לא מזהים. נמתין ונראה
-
בכללי התמתנות מסויימת לגל השלישי ולערכי הקור. אבל זה כל כך גבולי שגם זה יכול להשתנות בעדכונים הבאים.
הגל הרביעי אצל גפס ממשיך לעשות רונדלים וקונצים (אם כי פחות מבעדכונים קודמים).
אצל ברקנל נראה לא רע אם כי יש נטייה קלה מערבה.
גם אצל הקנדי נראה טוב אם כי חסרה מעט הדרמה כדי לקבל מערכת שלג אמיתית.
כך שאצל רוב המודלים הגל הרביעי נראה לא רע, עם כניסה סביבות יום ראשון. זה טווח רחוק ויהיו עוד הרבה שינויים -
ישיר אני חושב שהקנדי הכי טוב כאן לגל הרביעי
אצלו אנחנו ממש על סיפה של מערכת שלג קלאסי
אבל גם הגרמני והבריטי בעניין
נחכה מה יש לאיסי להגיד כי בבוקר הוא היה בקואליציה -
דוד אכן. כדאי לשים לב שכמדומני הקנדי הוא היחיד הערב בינתיים שלא מראה ביצה נוספת שמגיעה מיד אחרי הגל הרביעי. יש לזה הרבה משמעות להמשך, כי כמו שאנחנו רואים כל הזמן - ירידה נוספת משפיעה על הקודמת, לטוב ולמוטב.
-
מתחיל להתקרר. 0 מעלות בצפון רמת הגולן, ומעלה אחת בלבד בצפת.
-
איסי הערב לא ממש כמו הבוקר אבל עדיין טוב הקצנה קלה ואנחנו בפנים (לגל הרביעי)
-
הטמפרטורות עכשיו נמוכות יותר ממה שחזו. נפלא
-
דוד
איסי מספק תמונה חזקה לגל הרביעי, אולי החזקה ביותר הערב. אם כי זה בשילוב של "הגל החמישי" שמצד אחד דוחף את הגל הרביעי לכיווננו, אך מצד שני עלול גם לגנוב את ההצגה מהר... המתח בין הגלים (ביצי שור) עלול להשפיע הרבה על הכניסה ומהירות הבריחה. ואולי בעצם הגל החמישי ייתן את הפוש האמיתי הרציני?... -
ישיר מה יהיה עם ביצי השור האלה...
אנחנו כבר גל אחרי גל מפספסים בגללו
עדיף לנו גל רביעי ביד מאשר חמישי על העץ... (ברוח עניני דיומא) -
דוד חחח
אבל האמת - אישית - אני לא מסכים איתך... וכנראה עם לא מעט מחובבי מזג האוויר. אני פשוט נהנה ממה שקורה כאן. רצף הגלים האלה, שכל אחד קר מקודמו - זה חורף אמיתי. אלו כמויות של מים ושפע, השלמת חסרים והמון חורףף, וכן, גם קצת "דגדוגים" של סיכוי לשלג... שאני די מאמין שיגיע בסוף.
אם הייתי יכול הייתי חותם על איסי להערב. כי נראה לי שבסוף "הדבר האמיתי" יגיע שם ובגדול (מעבר לטווח...) אם כי יש אצלו גם גל שישי בדרך...
אופציה של מערכת אחת זבנג וגמרנו שנותנת שלג קלאסי אבל הורגת את החורף (והיו לא מעט כאלה במשך השנים) - נראה לי הרבה פחות טובה, ובסוף גם פחות מאתגרת ומעניינת. אבל זה כבר עניין של טעם -
ישיר אני איתך לגמרי
מה שאיסי מראה לנו לכל אורך הטווח משיכת אפיקים אלינו בלי הפסקה היא פשוט מטורפת אם זה יתממש יהיה לנו חורף שלא ראינו הרבה זמן הן מבחינת גשם והן מבחינת קור, ואני בהחלט נהנה מזה (אגב כשיש מערכת מאד משמעותית אני תמיד חושש שאחריה יהיה כאן רכס כמו שהיו הרבה פעמים, אחרי כרמל ממש חששתי מזה) אבל בסוף בסוף חובבי הסם הלבן מחכים לדבר האמיתי ויש לקוות שדווקא התרבות האפיקים לא תמנע את הגעתו
ט"ו בשבט שמח! -
בסוף מה שאנחנו רואים כאן מול העיניים מבחינתי הוא דבר גדול ובהחלט נדיר! רצף של גלים שמגיעים (לפי הצפי) עד אלינו, בהפרש מספיק שלא יחריבו זה את זה לגמרי. זה בהחלט מדהים לדעתי. שלא לדבר שזה קורה בחורף שהספידו אותו טוטאלית עוד לפני שהוא נולד...
-
ישיר אני מסכים אתך. גם אם לא יהיה שלג, אנחנו נהנים מרצף הקור הזה שעושה לנו חורף אמיתי. מתי היה לנו חורף עם תקופה ארוכה כזו של קור בלי איזה שרב...
-
אקלימוס אכן, ואגב לא בטוח לגמרי שההכרזה על השבוע הנוכחי כ"שבוע הקר בשנה", לא תשתנה בשבוע הבא
-
ישיר כן בהחלט כל תחזיות ארוכות הטווח שוות לפח
אני לא מבין למה כל שנה מחדש אנחנו מתייחסים לזה כדבר רלוונטי
זה נהיה כמו הסקרים שאמר מי שאמר שצריך רק להריח... -
ישיר בהחלט, מוקדם מדי לקבוע את זה
-
ואם נחזור להתחלה, מעניין אותי כמה מהר גפס יירד מהעץ שלו (או שמא לא..). אם הוא באמת יחזור בו מתרחיש הניתוק ויודה לשאר המודלים (כולם!), זו תהיה נפילה גדולה נוספת שלו... מעניין
-
ישיר האמת כבר התבלבלתי, הערב הוא כבר לא ניתק את הבועה (כלומר ירד מהעץ הזה), אבל עדיין בתרחיש מסורבל משלו. נעקוב
-
ישיר איזה מודל הכי אמין בדרך כלל?
-
שלג זו שאלת השאלות... מהמעקב שלי בשנים האחרונות ממש אין "מודל על". כולם טועים, ואפילו בגדול.
יש משהו במודל איסי (ECMWF) שנותן תחושה אמינה. לדעתי הוא גם טועה, בוודאי לטווחים ארוכים, אבל יש אצלו עניין שגם כאשר הוא יורד מתרחיש הוא בדרך כל יעשה את זה בהדרגה, לא בבת אחת. נותן תחושה יותר יציבה ואמינה.
מודל גפס כנראה נהנה מהיסטוריית יחצנות שמחשיבה אותו כאחד מהגדולים. הוא גם נהנה מכך שהוא מציג מפות לטווחים אסטרונומיים של שבועיים פלוס. אבל באמת ניתן לראות פעם אחר פעם את הנפילות שלו. לפעמים זה נראה מגוחך (ולפעמים הוא גם לוקח, זה לא שלא קורה).
נהוג "לזלזל" במודלים הגרמני (ICON) והקנדי (GEM), אבל אישית אני ממש לא מזלזל בהם, והיו לא מעט פעמים שהם גרפו את הקופה.
תכלס בסוף אנחנו נהנים מזה שיש לנו מגוון מודלים, כדי שנוכל להתרשם מהמגמה. פעמים רבות אכן יוצאת במציאות גרסת בינייים.