עידכון צהרים+ערב
-
כמו שכתב ישיר:
הגרמני מצטרף לגפס עם בעיות בנוגע לגל הרביעי
הקנדי שכבר הבוקר הראה בעיות ממשיך עם זה
הבריטי נראה הכי טוב עם הרבה גשם..
מבחינת שלג, הערב אין שלג בגל הרביעי
רק נציין שלפי ממוצע ההרצות של גפס הגל הרביעי מצוין!!!!! -
פוסט זה נמחק! -
המשך בעניין הגל הרביעי:
גפס - נראה טוב יותר מבעדכונים קודמים. עדיין יש בעיות אבל בפועל נכנס הרבה יותר גשם (בכמה גלים בשבוע הבא) וגם יותר קור. ההמשך גם נראה שיכול להיות מעניין אם כי בעדכון הנוכחי ישנה בריחה מערבה.
הבריטי (ברקנל) - נראה לא רע, אולי הכי טוב הערב, אם כי גם אצלו נטייה מערבה והאפיק לא מצליח להיכנס נורמלי. בכל אופן נראה שיש לא מעט גשם אצלו, וגם קור לפחות בשכבות הנמוכות (הגבוהות לא מצליחות להיכנס).
הקנדי מראה לראשונה מה שגפס הראה לפני כמה עדכונים - דהיינו סוג של התנתקות והתחברות מחודשת של האפיק. סה"כ גם אצלו לא מעט גשם. הקור מתחכך בנו בנמוכות. בגבוהות לא נכנס (תיתכן היכנסות אחרי סוף הטווח).
בקיצור עדכון הערב טוב יותר בהרבה מעדכון הבוקר, יש הרבה יותר גשם וכבר בחלק הראשון של השבוע. עדיין לא רואים כניסה טובה של האפיק, וכנראה גם לא שלג ממשי.
נמתין לאיסי -
אגב לגבי הגל השלישי, ברקנל מציג הדרמה של שכבת ה500. לאיזור ירושלים ודרומה. לפיו הסיכוי לראות פתיתים לבנים בירושלים בהחלט עולה. בינתיים הוא הקיצוני מכולם
-
ישיר תודה לכל המעדכנים אני קצת עסוק בימים הקרובים ואהיה כאן מעט פחות... בנתיים רק כצופה
תמשיכו לעדכן! -
גם איסי מראה תרחיש מורכב לגל הרביעי. ייקח עוד זמן עד שנדע מה יהיה שם.
נקודה שחשובה לציון - דווקא המורכבות של הגל הרביעי הזה (שייתכן שמתאחד עם עוד גלים), יכול להיות שתביא בסוף למערכת אחת ארוכה ומורכבת, שלא מן הנמנע שבמהלכה או בסופה אכן יגיע השלג. הסביבה מאוד קרה, והאפיק באמת לא רחוק.
אז למרות שכרגע לא נראית כניסה ישירה שלו, אבל בהחלט ייתכן שנקבל ממנו כמה וכמה גלי גשם, ואולי יותר מזה, כאמור. יהיו לנו עוד לא מעט עדכונים עד שנבין מה ייצא מכל זה. -
עדכון ערב EC אופטימי לגל השלישי.
-
יום רביעי יום מעניין בהחלט לפי קוסמו צפי הערמות בחרמון כ60 ס"מ ובגולן כ10 ס"מ
לא שולל הפתעות בהרי המרכז בשעות הערב
בצפון יתכן שלג מגבהים נמוכים -
לגבי הגל הרביעי יש כיוון אופטימי כרגע בכל המודלים להרבה גשם ובחלקם גם לאופציה מושלגת בפסגות אם כי אנחנו עדיין לא שם אבל הקצנות קטנות ואנחנו שם
-
דוד לילה אחרון שמתי בקבוק מים במרפסת ובבוקר גילתי שהוא יותר קר ממה שהיה מספק לו המקרר. בהחלט קור שלא חווינו כבר 7 שנים. והלילה הזה עם סיכוי לטמפרטורות יותר נמוכות
-
אקלימוס חחח נכון מאד
אני בגוש דן ולפני שעה המד ברכב הראה לי על 7 מעלות אני מאמין שזה יורד וירד עוד
תחושה של קור גדול -
דוד לא נשמע לי הגיוני 7 מעלות בגוש עציון לפני שעה, בראשון לציון היה לפני שעה 6 מעלות, אין סיכוי שיותר קר שם.
-
אקלימוס בגוש דן לא בגוש עציון
-
דוד נכון.. כנראה אני כבר עייף
-