עדכון מוצ"ש - בטווח הרחוק רואים דברים מעניינים
-
לכל מאוכזבי דצמבר בגלל שתי חזאים שאמינותם מוטלת בספק זה תחזית הוורטקס שאמינותם כבר ידועה לנו 4 שנים כתחליף שקולעת בול
התגעגעתם לוורטקס? הוא חוזר לביקור בישראל ב 7/12/2022.
נראה שהורטקס הפולארי הולך להגיע אלינו בצורה הכי עמוקה השנה.
כפי שניתן לראות ממפת הוורטקס הפולרי הוא שולח אלינו שלוחה לקראת ה-7 בדצמבר.
האמור יתבטא בתקופה חורפית אצלנו עם טמפרטורות נמוכות מהממוצע ומערכת משקעים בעלת תפרוסת רחבה.
כפי שמסתמן כרגע נראה שזאת הולכת להיות המערכת הכי חורפית את כל העונה.
קרדיט יניב ריז
-
6-7 בדצמבר שלג בחרמון
-
אני לא אוהב הצהרות לשום כיוון
נחמד לראות את הוורטקס אבל אנחנו צריכים בשלב זה להצמד למודלים ולא לכל מיני הצהרות כאלה ואחרות
המודלים מראים על פוטנציאל גדול מאד בתאריכים אלו, צריך לעקוב אם ואיך ירד אלינו האפיק הזה -
גשם עד בלי די דווקא בשנתיים האחרונות אמינות הוורטקס ירדה מאד, שנה שעברה לא קלע כלל.
-
Mashav למה עד כמה שזוכר לי הוא כן קלה שנה שעברה
-
ערב טוב
המודלים הערב בתרחיש היותר פסימי שלהם לשבוע הבא, האפיק לא מצליח להדרים כמו שצריך ונמשך מערבה מה שמשאיר אותנו עם קצת גשם אבל לא חורף
וכמובן גפס ידידנו לטווח ההזוי (384 ש') עם ירידת אפיק אימתני לאזורינו... אבל כמו תמיד זה נשאר בטווח הזה
הקנדי עוד יותר גרוע מהבוקר עם תרחיש משונה... -
מה שמעניין
אפי' שגשם לא נראה באופק עד אמצע שבוע הבא חוץ מיום שלישי קצת
הקור מתחיל לחדור והטמפרטורות צונחות ובעיקר בלילות והנה לדוגמא
ירושלים תרד אל מתחת לעשר מעלות [במקום 14 הלילה]
תל אביב תרד אל מתחת לחמש עשרה [במקום 18 הלילה]
גם אילת וכן כל הערים הלילות מתחיל להיות קרות מאוד -
אני לא יודע למה החברה ישנים
אבל גפס הבוקר והצהרים עם מערכת יפה מאד ואפילו קרה בעוד 8 ימים פלוס
גם אצל איסי הבוקר יש מערכת אמנם פחות קרה ועמוקה מגפס, אבל בסוף הטווח נראה שמתבשל לו משהו מעניין יותר, גם הקנדי דומה קצת לאיסי וגם אצלו בסוף הטווח (240 ש') נראה משהו מאד מעניין
בקיצור, אנחנו עדיין בסתיו ורצף המערכות שיש לנו יחסית לסתיו הוא יפה מאד ב"ה
[אני מאד מקווה שהחברה פה לא סגרו בסטה ברגע שמרשמלו החליט שלא תהיה מערכת עד אמצע דצמבר... אבל מה לעשות במודלים נראה אחרת]. -
דוד אני עם יניב ריז, לא עם מרשמלו
-
הפעם לצערי מרשמלו צודק כנראה.
סינפוטיקה לא משהו -
אך עדיין גפס גם הערב עם מערכת מכובדת בשבוע הבא
הקנדי כנ"ל -
דוד לצערי אני לא מתחבר למה שכתבת גם עכשיו וגם על עדכון צהריים. לא רואה כרגע מערכת ובטח לא מכובדת ולא קרה אצל שום מודל, בטח לא אצל הקנדי הערב. לכל היותר משקעים מועטים מזנבות אפיקים מרודדים.
הסינופטיקה כרגע מאוד גרועה ושברי המערכות שאולי עדיין רואים לא כל כך עשויים לשרוד עשרה ימים במפות. המבט הכללי אומר שייקח זמן עד שתגיע מערכת ממשית, אלא אם כן תהיה הפתעה. ובזה לצערי מרשמלו כנראה צודק. -
ישיר אני בפירוש לא מדבר על מערכת חורפית וקרה אלא על מערכת סתוית שאופיינית לעונה הזו
גם בצהרים וגם הערב רואים מערכת נחמדה עם כמויות משקעים לא רעות בכלל
ומבחינתי אני עדיין לא מחפש בשלב זה את מערכת השלג או החורף הקלאסית, עצם זה שאנחנו רטובים וקרירים זה טוב
אז צריך להעמיד את הדברים על דיוקם, יש אנשים שאם זה לא מערכת שלג עמוקה וקרה אין זה שווה להם כלום, לי זה מצויין בשלב זה, מצטער... -
דוד בצהריים כתבת: "גפס הבוקר והצהרים עם מערכת יפה מאד ואפילו קרה"... לזה התייחסתי.
ובכל אופן אני לא מצליח לראות "מערכת יפה" כרגע בשום מקום.. -
כרגע אין מערכת גדולה באופק, אבל יש כמה מערכות קטנות.
בשביל מערכת כבדה מהאפיק עצמו נצטרך לחכות עוד קצת... -
אוהב גשם לא ממש מדויק
-
אני לא יפתח שרשור בעניין כי אין כ"כ על מה
למעשה גרעין הקור נמצא הרחק לנו והרחק גם מחלק גדול מאירופה
מה שאנחנו יכולים לקבל לפי המודלים הערב זה כל מיני מערכות קטנות סתויות כאלה ואחרות ורואים אותם במודלים, אבל לא מערכות עמוקות וחורפיות אלא גשמים מקומיים פה ושם
לפחות עד ה15 לדצמבר לא רואים שינוי סינופטי והחורף מתעכב מעט אף שעל פי האמת החורף מתחיל רק ב21 לדצמבר
אבל לפחות לא מדובר על שבועיים יבשים לחלוטין אלא יכולים להיות ימים גשומים במקצת ואולי אפילו להפתיע כמו היום
ערב טוב -
אגב השנים האחרונות הוכיחו שגם החורפים הכי טובים יכולים להתחיל מאוחר (מלבד תשע"ט)
-
כדאי לשים לב הערב לגפס + הקנדי שמתעקשים שיש סיכוי למשהו ממשי בעוד כשבוע. זה מאוד גבולי ורחוק, אבל בוודאי יותר טוב ממפות של התרכסות מוחלטת.