עדכון ערב חמישי
-
הצעיר שבחבורה אני הבנתי שהצפי הכללי של המודלים השתנה לפני כחודש פלוס, והמודלים כבר נטו לחורף ממוצע או יותר. אבל לא בדקתי בעצמי.
-
לגבי איסי, האפיק קצת מערבי בתחילת השבוע ביחס למודלים אחרים, ואת זה אני פחות אוהב.. אבל בכל זאת הרבה מאוד גשם אצלו כמעט כל השבוע, והוא אכן מראה כנראה שלג בחצי השני של השבוע גם בהרי המרכז (לפחות לזמן מוגבל), וזה נהדר.
גם אצלו גלי האפיק ממשיכים לזרום לכיווננו. שבוע הבא מסתמן כסופר-חורפי ומעניין, ועם אפשרות להארכה לזמן לא ידוע ... -
ישיר המודלים עדיין חלוקים אם ירד שלג או לא ירד שלג, השאלה היא האם זה אומר משהו על המערכת, כלומר, האם שנה שעברה או ב2015 המודלים היו בטוחים שירד שלג כבר שבוע מראש? או שגם אז הם היו חלוקים..
-
am124361 אני לא ממש יודע לומר לך. אולי אחרים זוכרים. מה שאני יכול לומר זה שהסינופטיקה כאן שונה ממערכות שלג רגילות, כי כאן יש התחדשות חוזרת ונשנית של גרעיני קור, כמו שדובר כבר כמה פעמים כאן. זה גורם לכך שכל גרעין קור/אפיק מושפע מגרעין הקור הבא שמגיע. הדבר הזה מקשה מאוד על המודלים לחזות מה יהיה בדיוק מהלך האפיק והקור.
במערכות שלג יותר "פשוטות", ישנו אפיק אחד מרכזי, ויש לו תנועה טבעית שיותר קל לחזות אותה.
לכן סביר שייקח זמן עד שנדע מה בדיוק יהיה. וחשוב לציין שגם המהלך של איסי שנותן שלג, הוא לא מהלך חד משמעי. אין הדרמה מוחלט של האפיק. אז מעט הצפנה עלולה לסלק את האופציה לשלג משמעותי.
מכיוון שהזכרת את השלג של שנה שעברה, אני מצרף מפה מאותה המערכת, עבור קוראי המפות. אפשר לראות את ההבדל בין החד-משמעיות של האפיק שם, לבין הגבוליות והמורכבות של כל העדכונים אצלנו.
מצ"ב מפה מ17 פבר' 2021 (שנה שעברה):איסי הערב הכי קרוב למפה כזו, אבל זה עדיין לא זה, וגם ישנה בריחה די מהירה צפונה. הנה המפה של איסי 144 הערב, רואים כבר את גרעין הקור הבא שמגיע מצפון מערב.
-
ואגב, האפיק בשנה שעברה (לפי המפה הנ"ל) היה גם יותר דרומי וגם יותר קר.
-
ישיר תודה רבה, כל הכבוד!
-
אני אופטימי כרגע לגבי שבוע הבא
-
עדכון EC מלפני שעה מעולה!
הוא נותן גשם בשבת הבאה. מערכת ארוכה מאוד של שבוע! -
ישיר תגובה יפה ומושקעת!
ונזכור ששנה שעברה אפילו עם אפיק כזה יפה לא קיבלנו מערכת שלג של ממש, הנורמות בירושלים היתה די קלה.
אבל חשוב להדגיש שתמיד! אין צפי ברור לשלג שבוע קודם, מאז שאני זוכר את עצמי זה ככה, ושנה שעברה לדוגמא גם ממש לא היה צפי ברור עד ימים ספורים קודם. תמיד אומרים שמערכת שלג חוזים רק 3 ימים מראש, וגובה השלג רק 24 שעות קודם, לפני זה זה רק מעקב על המגמה. -
Mashav אני אישית לא ממש מסכים שבשנה שעברה זו לא היתה מערכת שלג. אני יודע שגם אחרים אומרים "זה לא היתה מערכת קלאסית". לדעתי האישית זו היתה מערכת שלג ממשית. אני מתגורר בשכונה מהגבוהות בירושלים, השלג היה שלג לכל דבר לדעתי (אולי בשכונות נמוכות או במרכז/מזרח העיר היה פחות).
אמנם זה לא היה משהו ארוך, וגם נמס די מהר (היה גשם אחר השלג), אז לא נשאר הרבה רושם, אבל השלג עצמו לדעתי היה ממשי אמיתי וקלאסי למדיי, שלא לדבר אחרי 6 שנים ללא שלג...
אבל מה יש לדון על השלג דאשתקד.. -
ישיר אצלי גם היה יפה בשכונה הגבוהה ביותר בירושלים.... אבל עצם זה שהיה ככה רק בשכונות הגבוהות.....
-
Mashav איך אומרים - בוא נתחיל בזה. כרגע אין צפי של שום מודל למערכת אפילו כמו של שנה שעברה, ובכל אופן גם אם יהיה נראה שהרבה גשם ימיס הכול די מהר אבל אלו צרות של עשירים...
-
ישיר הגשם ימיס באיזה אזור?
-
אקלימוס זו סתם הערכה מוקדמת "במקרה ובאמת יהיה שלג בהרים" - כנראה ימיס לגמרי/חלקית בכל המקומות מלבד החרמון ואולי הגולן. אבל זו סתם הערכה כללית לפי המודלים עכשיו, לא ניתן לדעת שבוע מראש מה יהיה.
-
ישיר בגולן הטמפרטורות נמוכות.
אתה יודע שבחרמון הטמפרטורה לא עברה את ה-0 כבר שבוע? -
אקלימוס לכן כתבתי שאולי גם חוץ מהגולן. אבל כאמור אין לזה משמעות כרגע
-
עדכון לילה חורפי נהדר עם אפיקים רודפים אחד אחרי השני בצורה לא נורמלית (גפס).
שלג בירושלים? זה עדיין לא ברור שיש כאן...