מודלים יום ב ט"ז בטבת - 9.1
-
כמדומני הצורה האייקונית של פתית שלג סימטרי היא ברמה מיקרוסקופית (פחות ממ"מ). יכול להיות שבמקרה הפתית הזה יצא דומה ככה אבל לא על זה מדובר כשמציירים את זה: ️
-
ישיר זה שלג אבקתי
-
-
עדכון ערב
מודל הגרמני עם גל גשם קצר בצפון בשישי ואחר כך כלום
גפס עם מערכת יפה בראשון ושני הבאים ובהמשך הטווח יש התפתחות של רמה אדירה באטלנטי בתנועה ממערב למזרח בד בבד עם תנועה של האפיק הפולארי. מה זה יוליד ? נצטרך לעקוב. -
גפס לא משהו..
-
כן ההמשך לא משהו בכלל. גרוע... גם ה"מערכת" לראשון-שני טעונה חיזוק משמעותי... כרגע בעיקר לצפון חוף
-
הקנדי זוועה ללא שום גשם משמעותי לכל אורך הטווח
מה שאפשר כבר לומר בודאות כמעט מוחלטת שלא יהיה מערכת בין 10 ל-13 לחודש. אולי גשמים מקומיים ולא מעבר. -
גם אצל הבריטי אין כלום ב15-16
וגם לחמישי הקרוב גשמים מקומיים בלבד בעיקר בצפון -
וכמובן כמו תמיד אצל הקונטרול יש מערכת יפה ב16 לחודש
-
אצל הבריטי מתחיל גשמיים מקומיים בראשון ואין את ההמשך לדעת אם זה יתגבר למערכת של ממש.
-
מישהו זוכר אם תחילת ינואר שנה שעברה הייתה בערך ככה או שהיה יותר גשום וקר?
-
אני מדבר רק על ינואר ולא מצטבר עד ינואר…
-
שלג בשפע לפי מה שאני רואה בארכיון המפות, אכן חצי ינואר בשנה שעברה היה יבש. אבל מאמצע החודש והלאה הגיעו אפיקים בגלים רציפים וחזקים ששינו מן הסתם את התמונה.
לצערי אצלנו זה רחוק... -
איסי לכאורה די דומה להבוקר ןלטווח הארוך גם ללא בשורות
-
יש מצב שאני טועה ואיסי כן מגשים אותנו בתחילת שבוע הבא. אולי מישהו ראה מפות משקעים שלו ויעדכן
-
כל מודל מציג תרחיש שונה אבל על דבר אחד הם כולם מסכימים - לא יהיו מערכות משמעותיות (חורפיות) לאורך כל הטווח.. עצוב️
-
תחשוב טוב יהיה טוב
-
אבל ממה שהבנתי באזור המרכז אנחנו בממוצע
נכון, זה לא שלג ולא סערה אבל לפחות ממוצע
אבל בצפון אנחנו ממש מתחת לממוצע ובהרבה
מקווים ומתפללים שנצחק על מה שכתבנו פה -
yakov48 לפי מה שאני רואה במפות המשקעים, מעט גשם בראשון אחה"צ-לילה, בעיקר צפון-חוף
-
גם ברוב איזור המרכז יש גירעון גדול של עשרות אחוזים ביחס לתקופה שהולך וגודל כל יום שעובר. לגבי מה שמרשמלו הזכיר 19 ימי גשם אז בנתיים שעברנו כבר כמעט שליש מינואר חוץ מיומיים שבו חלק גדול מהתחנות בארץ מדדו מעל 5 מ"מ ולא הרבה מעבר חוץ מכמה תחנות בודדות שכן אז כל שאר הימים נמדד ברוב המקומות לא ירד כלום או שנמדד עשיריות המ"מ או מ"מ בודדים.
אם זה מנחם מישהו אז אנחנו במצב קשה..