מודלים שלישי
-
anonimy12314 נראה לי רק באופן ממש זמני וקצר. בכל אופן לגבי הטווח הרחוק נראה שגפס מכין לנו איזה גל רוסבי השאלה כמה לסמוך עליו
-
הקנדי כמו הגרמני עם כלום ושום דבר. לגבי הבריטי גם לא נראה לי שמתחבא אצלו משהו משמעותי
-
yakov48 לא משמעותי, אולי שאריות של ציקלון מאירופה שיהפכו אצלינו לגלון רוסבי.
לא הייתי סומך עליו בכלל -
גפס בטווח הרחוק ללא בשורות בגלל שקע עמוק שיורד באטלנטי בתנועה מזרחה ולא נותן לרמה להתרומם ולהביא לנו גל רוסבי
-
הקנדי הכי גרוע אבל הוא בודד בתרחיש שלו (שלא מכניס כלום בתחילת שבוע).
-
אם איסי והבריטי איתנו הקנדי לא חשוב
-
"מודל קנדי. ביכולתו לחזות לטווח של מעל שבוע. אמינותו נמוכה, מה גם שהוא נוטה להפריז מאוד כלפי מעלה בגובה מפלס הלחץ 500 מ"ב במפות לטווח ארוך." - ויקיפדיה.
לדעתי, לא כדאי לסמוך על המודל הזה, אלה הוא רק בשביל להסתכל בלבד.
תתקנו אותי אם אני טועה, אבל המודל הזה תמיד טועה בטווחים הארוכים.. -
am124361 אנחנו כרגע לא מדברים על טווחים ארוכים.. בעבר היו מקרים ברורים שהוא עלה על מגמות שאחרים לא זיהו. אני לא מזלזל בו, אם כי בכל אופן "אין מודל על" וצריך להישקל עם כולם. במקרה הנוכחי הוא בודד.
-
אגב, גם אצל הקנדי יש כמה שעות של גשם טוב בליל שבת בצפון
-
אגב המודל היחיד שזיהה מרחוק והתעקש וגם צדק כנגד כולםלגבי המערכת האחרונה בחנוכה זה הי הקנדי ככה שלא מומלץ לזלזל בו
-
לצערי הבריטי גם ללא מערכת שבוע הבא אולי גשם מקומי פה ושם
-
אצל הבריטי הגל של ליל שבת מינורי מאוד
וכן הגל של יום שני -
אצל גפס, אם הרמה אכן תצליח לדחוף, סיכוי טוב למערכת חורפית בסוף הטווח.
מה שכן אני לא יודע עד כמה אפשר לסמוך על טווח כזה רחוק, בכל מקרה הסינופטיקה כרגע… -
לטעמי מפות מודלים ליותר משבוע וקצת - חסרות כול משמעות. לגמרי ממש. המפות של גפס לטווחים שאחרי 240 שעות זה פשוט חוכא ואטלולא ואין לי מושג למה הן קיימות. סטטיסטיקה והסתברות יותר הגיוניות מהמפות לטווחים האלה.
-
לפי מה שאני רואה באתר של EC - איסי עם משקעים בשבת (במהלך היום) בערך מקו אשדוד צפונה, כמובן עם דגש לחוף.
בראשון כמעט אין משקעים, בשני במהלך היום (בלבד) משקעים נחמדים כמעט בכל הארץ. -
איסי שהתחיל להתעדכן לתחילת שבוע הבא נראה מצויין
גם ההמשך נראה טוב -
איסי כמנהגו תמיד - עקבי ויציב. גם אם הוא טועה הוא לא עושה את זה בתזזיתיות...
סך הכול עדכון דומה לבוקר. -
ישיר לדעתי מיקום הרמה קצת פחות טוב מעדכון בוקר
-
נכון. בטווח הרחוק אני מסתכל על המהלך הכללי, יש ירידת אפיק בשני שלבים, כשהראשון מגיע אלינו "מת" ובלי משקעים (כמעט/בכלל) באיזור ה20 לחודש, והשלב הבא רחוק אם בכלל...
-
קוסמו המעודכן מחק כמעט לגמרי את המשקעים ליום חמישי.
לשבת בבוקר הוא נותן משקעים יפים, בעיקר מקו ת"א צפונה.קרדיט: השירות המטאורולוגי