מודלים יום רביעי ח"י בטבת 11.1
-
בוקר טוב
במסגרת השינויים התזזיתיים יש לא מעט הבדלים בין המודלים לגבי סופ"ש (אצל גפס פתאום הופיעו משקעים בחמישי בערב).
גם לגבי תחילת שבוע הבא ישנם הבדלים בין המודלים, חלקם בכלל לא רואה שם מערכת... הקנדי למשל מייבש אותנו (מלבד שבת).
אצל איסי נראה שיש משקעים בראשון (דגש לצפון-חוף) אבל יום שני לא מאוד חזק.מה שמעניין הבוקר זה איסי לסוף הטווח שלו, לקראת הנחתת מערכת חזקה מאפיק רום מנותק. בכללי אצל איסי התבנית הרבה פחות חסימתית.
-
לראשונה העונה שלג רציני בחרמון ביום שני
-
-
מה שאותי מפתיע איך שבשקט בשקט ליל שבת וגם שבת בחלקה עם צפי ממש גשום בצפון וגם קצת במישור החוף המרכזי בעיקר לפי איסי אך גם לפי גפס
-
אקלימוס אני לא משוכנע שניתן להיות בטוחים בכך...
יש המון שינויים ויש עוד זמן עד שנדע. לפי חלק מהמודלים אין בכלל/כמעט משקעים ביום שני. -
yakov48 סה"כ איסי נותן רציפות משקעים כמעט מוחלטת באיזור הצפון וחלק מהחוף
-
14 לינואר
-
נראה לי שבשבת הפער בצפון הולך להיסגר
-
מה שכן יום שני די התמתן הן לגפס והן לאיסי פיק של גשם די קצר ולא הכי משמעותי. נקוה למקצה שיפורים ככל שהטווח יתקרב כמו לגבי חמישי וליל שבת
-
yakov48 קשה לקרוא לחמישי שיפור. לפי קוסמו המעודכן אין כמעט כלום בחמישי. גם שבת נחלשה והצפינה קצת בקוסמו לדעתי.
אבל הכול מאוד גבולי -
הגרמני הערב בסוף הטווח שלו (180 ש') בתצורה מאוד מעניינת. בצירוף איסי מהבוקר יש מצב שהמודלים מתחילים לעלות על משהו מעניין לטווח הרחוק. לתחילת מעקב בלבד.
-
ישיר נכון וגם גפס בטווח של 156 שעות בכיוון דומה. נמתין לראות מה זה יוליד לנו.
-
נראה לי גרעין הקור באירופה כבד מדיי וייצר בטן שתמשך מערבה, אבל נראה
-
יתכן שחלק מהגרעין יאגף את הרמה ויצור חסימת אומגה באירופה מה שיפעל לטובתינו
-
דו שקע במערב אירופה ידחוף את השקע צפונה, לא טוב לנו
-
לא התכוונתי שירד במערב אירופה אלא הרבה מעבר למערב לאירופה באיזור האטלנטי מה שכרגע מתחיל להיווצר במפה. זה גם תלוי כמה הרמה במערב אירופה תחזיק מעמד
-
anonimy12314 אתה צודק שדו שקע לא טוב וזה מה שנראה בטווח 192 שעות אך אם בבהמשך הרמה תצליח שוב לחדור חזק למערב אירופה עד בריטניה פלוס זה יכול לגרום להתעמקות אצלינו
-
לפי המפה הזאת אמנם אין מערכת ב20 לינואר אבל גנרל חורף חוזר מהתאריך הזה (יותר נכון מגיע פעם ראשונה)
-
עוד לפני התרחיש בהעלתי האפיק האדיר שירד לאירופה מגיע עד יון והשוליים שלו כנראה ילחכו אותנו ויתנו אזשהו מערכת בעוד כתשעה עשרה ימים. יפה מאד!
-
yakov48 נראה לי המשך העדכון יהיה מטורף