מודלים יום חמישי י"ט טבת - 12/01/2023
-
גפס צהריים:
להמשך הטווח רמה עולה על האיזור שלנו ומונעת מהאפיק באירופה להתקרב לכיוננו והוא נמרח
רק לקראת ה24 לחודש האפיק מתמקם באיזורינו -
דוד האיזורים שבאמת צריכים גשם (אגן הכינרת)
כמעט ללא משקעים -
לפי המפות האלה, הצפון לא ישלים שום פער מהימים הקרובים. 15 מ"מ זה לא מה שישנה את התמונה העגומה לצערנו. סביר שנקודתית יירד יותר, אבל זה ממש לא זה.
והבעיה היא שתכל'ס אחרי כל הדיבורים על הטווח הרחוק - אין לנו ביד מערכת ברורה נוספת באופק, כשבינתיים צפויה התחממות די משמעותית יחסית. וכל יום שעובר הגירעון מחמיר. -
-
אגב יש דיווחים מחיפה והאזור על גשמים עזים מלווים בסו"ר
-
איסי בעידכון צהריים (יש עד 90 שעות)
בשיפור למשקעים להלילה ומחר לצפון -
הגרמני ערב בסוף הטווח עם אפיק גדול במרכז אירופה והים התיכון. זו הכנה טובה, אמנם יהיה צורך להיפטר מהרמה החזקה שמעלינו... יש סיכוי שזה יקרה. סה"כ כיוון חיובי...
-
גפס הערב עם רמה הרבה יותר מזרחית, סימן טוב נראה לאן יתפתח
-
גפס מזעזעעעע
-
לטווח הבינוני נכון, לרחוק אני לא אהיה מופתע אם הוא יפציץ
-
הקנדי ג"כ הולך בעקבותיו לצערי
-
המציאות היא שבינתיים אין כלום ממשי באופק. אבל נראה שהפוטנציאל קיים
-
סתם לכיף, בגפס 300 הגרעין קור המפלצתי הזה יכול בתרחיש שהוא יורד כמו שצריך להביא שלג היסטורי
-
וכבר כמה ימים שהמערכת הזאת ב26 רמוזה במודלים ואצל כל החזאים. אני מאוד אופטימי בנוגע אליה
הפונטציאל הכי גדול מתחלת החורף, אבל רחוק מדיי -
דרך אגב, ישתנה עוד 1000 פעמים אבל גפס בדרך למשהו ממש היסטורי בטווח ההזוי אם הביצה המפלצתית הזאת תרד כמו שנראה שהיא תרד
-
נורא דומה לעדכון צהרים של גפס, האם זו תחילה של מגמה?
זה טווח רחוק מאוד, נקווה שיהיה למה לחכות -
כן ברור, כבר כמה ימים זה הכיוון, אני מהמר על לכל הפחות מערכת יפה בתאריך הזה
-
ישיר פוטנציאל נחמד להגיד בתחילת החורף לא באמצע ינואר כשלא קבלנו מעדכת אחת לרפואה ולא רואים באופק כלוםםםםםםםםםםםםםם
-
חיים 2 ידידנו, אם אתה רואה מה הולך מסביב, שמועות ודיבורים על מערכת ושלג וקור קיצוני והרבה ברברת כשאין עדיין כלום...
אז אני מדבר אך ורק על פוטנציאל להגעת האפיק אלינו. לפי המפות שלפניי...
אין לי נבואות ואין לי חישובים. אני רואה אפיק + רמה + תנועה = פוטנציאל.
That's all -
ואגב גם אם האפיק הזה יגיע - יהיה צריך "לעבוד עליו" די קשה כדי לקבל שלג בהרים. כי הוא מגיע בחורף שעדיין לא ידע קור חזק, ורואים במפות ה850 שהקור שם לא מצליח להדרים, גם כשיש המון קור ב500... אז אני לא הייתי ממהר להצהיר כלום, אפילו אם היה ברור שהאפיק מגיע.
אבל פוטנציאל - אכן נראה לעיניים שקיים. -
ישיר אני לגמרי מסכים איתך לא התווכחתי על הנתון רק אני אומר שבכזה עיתוי בעונה בהתחשב למה שעברנו ובמה שרואים בפועל לא בפוטנציאל במפות זה ממש לא מעודד