מודלים ראשון 15/01/2023
-
גשם עד בלי די אה הבנתי זה לא מהווה חשש כי זה אפיקיות רדודה וגם אם היה מושך, הרמה ממערב שתנועתה מערבה תמזרח את האפיק. בכלל אין כרגע עדיין מה להיכנס לדקויות מסוג זה בכזה טווח.
-
לא מוצא בשורה בעדכון הערב ובטח לא ריגושים. ריגושים יהיו כשייראה בטווח סביר אפיק אמיתי ומסודר שמגיע אלינו.
גפס ממשיך להראות אפיקיות רדודה (מבחינתנו) בטווח לא רלוונטי. מה שיוצא אצלו כרגע זו "מערכת" ממושכת אבל על חצי כוח, שהאופי שלה מתאים לנובמבר או תחילת דצמבר.
הדבר היחיד שהרווחנו בעדכונים האחרונים לטעמי זה שכפי הנראה ההתחממות לא תהיה ממש מוגזמת בסוף השבוע, ובתחילת השבוע הבא נראה כרגע שכבר תהיה התקררות, אם כי בלי מערכת. -
ישיר מסכים, עדכון חלש של גפס, הן לטווח הקרוב והן לטווח הרחוק.
-
yakov48 זה ממש לא היתהה רדודה כל המערכת העכשוית זה מאפיק בכזה סדר גודל וכל הגשם שירד זה למרות שהאפיקיות
הרדודההזו היתה מידי צפונית מערבית אלינו -
ישיר הריגושים שכתבתי זה היה בציניות
-
גשם עד בלי די גם מאפיקיות רדודה אפשר לקבל גשם טוב כשהוא סטטי וחוץ מזה זה רדוד ביחס לאפיק העמוק מצפון ולכן אין חשש שהוא ימשוך אותו בפרט שיש רמה צמודה ממערב.
-
גשם עד בלי די אפיקיות רדודה זה עניין אובייקטיבי, האפיקיות לא עמוקה, הקור בשכבות הגבוהות ובטח בנמוכות מסרב בכל תוקף להיכנס אלינו בכל שלב אפשרי. גם כמויות המשקעים שם נראות פחותות. וככל שאנחנו יותר בעומק החורף אפיקיות כזו פחות פעילה.
לא אמרתי שזה לא טוב, זה עדיף מכלום. אבל לסוף ינואר? ממש לא משהו לצערי. -
אגב, הקונטרול אופטימי ויש שיפור בממוצע ההרצות
-
yakov48 מנסיון העבר זה כן מושך את האפיקיות הגדולה לשם
-
לי לא נראה אבל קטונתי. אשמח שתראה לי דוגמא במפות
-
גשם עד בלי די אגב אם כבר מפות מעניינות, אז המפה הזו שהרבה יותר קרובה אלינו (102 שעות), נראית הרבה יותר טוב
אם מתעלמים מהרמה המזרחית, זה יופי של אפיק, עמוק, קר דרומי. רק בגלל הרמה שעלינו הוא לא מגיע אלינו.
-
ישיר אני לא רואה השנה בעיה בהרדמה אלא רק באזור שלנו
(כבר שמעתי הסבר לזה, זה קורה בגלל המונסון שהיה השנה צפוני מידי לכן קשה למערכות להדרים אלינו) -
גשם עד בלי די אולי. בכל אופן לא זכור לי שהיה אפיק כזה דרומי עד עכשיו
-
yakov48 אין לי דוגמה בשלוף אבל אם אני לא טועה זה קרה השנה בנובמבר
-
גשם עד בלי די אמר במודלים ראשון 15/01/2023:
yakov48 אני דווקא רואה סיבה לדאגה שהאפיק יברח לאזור איטליה עקב השקע רום שמעל אפריקה
סליחה על הפשלה yakov48 זה מפה מעידכון צהריים אבל העיקרון מובן
-
גשם עד בלי די
תלוי מאד איך האפיק מצפון גלש וכמה הרמה ממערב היתה חזקה. לי לא זכור שהיתה כזו רמה חזקה בנובמבר. -
ישיר באזור הזה וכזה אפיק גדול לא היה בארופה אבל באמריקה הצפונית היה.
אבל הרבה אפיקים קטנים ירדו עמוק לתוך מידבר סהרה ואפילו המטירו עלינו גשם (ע"ע אילת 117%) -
אם זה מעודד, אצל גפס עדיין יש כמה הרצות שמאוד תומכות, הנה הקיצונית ביותר שהצלחתי למצוא בטווח הרלוונטי.
אם לא יהיה שיפור ניכר בעדכונים הבאים, סביר להניח שנפספס את המערכת של ה25-27 לחודש (או שתידחה), הימים הקרובים יהיו מעניינים. זו התקווה היחידה והרלוונטית שלנו כרגע. -
לפני שאנחנו רצים לסוף הטווח יש לנו מחר גם יום עמוס בפעילות אורוגרפית
-
אותי דוקא מאד מעודד הסינופטיקה של גפס והקנדי עם מיקום נהדר של הרמה והיא גם מאד חזקה. אך מה שכן יש גם חשש לביצי שור שיקלקלו את ההתעמקות של הגל רוסבי עלינו. קודם שנתייצב על רמה טובה במיקום כזה אחר כך נדאג לביצי שור.
איסי בבוקר גם הראה בדומה ולכן אם המגמה תמשך בהרצות הבאות אז זה התקוה להצלת ינואר ולהגעת חורף אמיתי לאיזורינו..