מודלים ראשון 15/01/2023
-
אם זה מעודד, אצל גפס עדיין יש כמה הרצות שמאוד תומכות, הנה הקיצונית ביותר שהצלחתי למצוא בטווח הרלוונטי.
אם לא יהיה שיפור ניכר בעדכונים הבאים, סביר להניח שנפספס את המערכת של ה25-27 לחודש (או שתידחה), הימים הקרובים יהיו מעניינים. זו התקווה היחידה והרלוונטית שלנו כרגע. -
לפני שאנחנו רצים לסוף הטווח יש לנו מחר גם יום עמוס בפעילות אורוגרפית
-
אותי דוקא מאד מעודד הסינופטיקה של גפס והקנדי עם מיקום נהדר של הרמה והיא גם מאד חזקה. אך מה שכן יש גם חשש לביצי שור שיקלקלו את ההתעמקות של הגל רוסבי עלינו. קודם שנתייצב על רמה טובה במיקום כזה אחר כך נדאג לביצי שור.
איסי בבוקר גם הראה בדומה ולכן אם המגמה תמשך בהרצות הבאות אז זה התקוה להצלת ינואר ולהגעת חורף אמיתי לאיזורינו.. -
yakov48 שנה שעברה אהבנו את ביצי השור
-
זה הריגוש הכי גדול הערב הזה
-
גשם עד בלי די איך אתה רואה את זה (פעילות אורוגרפית מחר)? לפחות מפות המודלים (קוסמו ואייקון) נראות חלשות מאוד.
לפי אייקון מחר עדיין יש פעילות יפה בחוף הצפוני.
אבל פעילות אורוגרפית נראית לי לא משמעותית כל כך לפי שניהם. אם איני טועה -
גשם עד בלי די חחחח
-
גשם עד בלי די אם כבר המודל התמהוני הזה, יש לך מפה הרבה יותר קרובה ולא רעה בכלל
-
ישיר יהיה פעילות התפתחותית יפה שיהיה מענין לעקוב אחריה
-
גשם עד בלי די בדרך כלל המודלים האיזוריים יודעים לצפות כזו פעילות, לכן אני לא משוכנע שזה יהיה משמעותי בכלל. אבל אולי יפתיע. אם זה מה שנשאר מה"מערכת" שגפס ואיסי הבטיחו לנו לפני שבוע אז מילא....
-
ישיר אני רואה אצלו קיץ פעיל
-
ישיר האמת שלפי גפס אני מצפה לארוע קצת יותר רציני ממה שהאזוריים מראים לנו
-
ישיר את זה לא הבאתי כי יש לנו על זה חילוקי דעות במודלים
-
גשם עד בלי די חחח לא ברור למה מבזבזים חשמל על המחשב של המודל הזה... בטח לטווחים שלהמר יהיה יותר מוצלח בהם
-
ישיר איזה מחשב זה עובד עי איזה משועמם שמחליט מה יהיה וזהו
-
ועכשיו איסי הרצה מספר 8 היפה ל25 לחודש
https://meteologix.com/il/model-charts/euro/israel/m8_geopotential-height-500hpa/20230125-0000z.html -
גשם עד בלי די תראה את איסי לטווח 192. יש שם שקע רום עמוק באיזור איטליה.
בוא נמתין לטווח 216 אם האפיק ימשך אליו או שהשקע יתמזרח ויתחבר לאפיק מצפון -
איסי עם רמה בנויה בצורה טובה בשבוע הבא
-
איסי מפתיע
-
איסי הערב מעולה!!!!!!
רמה בדיוק במקום הנכון וגל רוסבי שיורד ישר עלינו בסוף הטווח.