עדכוני מודלים יום שלישי כ"ד טבת - 17/01/2023
-
חיים 2 נכון מאד. עוד יתכנו ירידות טובות. הכל עוד פתוח אבל הזמן בורח ואנחנו יכולים להישאר קרח.. ללא גשם וקרח.
-
טוב גפס עם כלום בשום טווח...
לילה טוב -
והנה מגיע טווח ה-300 הנצחי ואולי ישאיר לנו חלומות מתוקים עד מחר בבוקר..
-
yakov48 אצלי לא התעדכן
אבל לא נראה שהולך להיות שם משהו מעניין -
דוד דוקא כן אבל זה רק לשטוף את העיניים..לפנטז על קצת על חלומות רחוקים..
-
חיים 2 מסכים איתך שהעניין העיקרי זו הבועה הזו שגורמת לאפיק לקבל הטיה בלתי נגמרת.
והאמת זו בעיה קשה בכל העדכונים כולם בשבוע האחרון. אנחנו רואים ירוק קרוב אז מתלהבים אבל צריך להסתכל גם על המבנה והצורה של האפיק. איך שאני רואה את זה - מה שאיסי הראה הערב זה המקסימום שאנחנו יכולים לצפות לו, לפחות בשלב ראשון. זה הדבר הכי קרוב לכניסה. כניסה ממש לא פשוט לא יכולה לקרות בגלל הבועה וההטיה. והאמת אני מתפלא על חזאים ועל מרשמלו שמנסים לתת תקווה ליותר. לדעתי זה נראה לא אפשרי בסינופטיקה הנוכחית (בשלבים הראשונים), אלא אם יקרה פתאום שינוי דרסטי.
ואגב, כל זה נוצר בגלל אפיק הרום המנותק מעל אירופה. בכללי אפיקי רום ושקעים מנותקים זה אחד הדברים היותר מעצבנים בכל מה שקשור לסינופטיקה ומפות. אם זה לא נופל עלינו בול - בדרך כלל זה גורם רק צרות, כי זה נשאר תקוע ומעכב את התנועה הטבעית, וגם מתחבר לאפיקים אופציונאליים ובמקרה הגרוע - גורם בהמשך לחסימות אומגה ממושכות. -
yakov48 כתבתי (כשהיינו בערך ב252 שעות) שאולי הירוק יגיע בעוד 100 שעות... נראה לי זה קרוב לקרות אז אני יכול להיות חזאי לטווח ארוך?
לילה טוב -
ישיר בהחלט יש לך כושר ניתוח מעולה. אני מנסה ולא מצליח.
-
yakov48
האמת שבכל במה שקשור לתחזיות מדוייקות, מפרטים לשלג, חישובים ורזולוציות קטנות - אני לא מומחה בכלל. משאיר את זה לאחרים שטובים בהרבה ממני. אבל אכן קריאת ה"מכניקה" של המפות זה נראה לי די טוב אצלי ב"ה.
תודה על הקרדיט... לילה טוב -
קרמבו אמר בעדכוני מודלים יום שלישי כ"ד טבת - 17/01/2023:
מסתמן שתחילת פברואר יהיה גשום