עדכוני מודלים יום א כט' טבת 22/1/23 למניינם
-
מה שניתן לומר בכללי - לפי כל המודלים יש אפיק מאוד קר באיזור.
מה וכמה איך ולמה - אלו דברים שעוד רחוק מאוד לדעת, ועוד ישגעו פה את האנשים.... -
לפני תחילת עידכוני ערב, נציין את מודל cfs
שמראה מה-1 לפברואר מערכת ארוכה ועוצמתית של 3.5 ימים -
תחילת עידכון ערב:
הגרמני מתיישר עם שאר המודלים ולפיו המערכת תיכנס רק ב31 בינואר בצהריים
אצלו גם אין את המשקעים המסוימים שאי.סי והקנדי הראו לצפון ב29 לחודש
גם הבריטי עד 144 שעות אחד לאחד כמו כולם -
גפס נראה מוזר..
-
am124361 למה מוזר?
-
yakov123 גרעין הקור מצפון לא נראה שהוא מדרים לאזורנו, מוקדם בשביל לדעת.. נעקוב...
-
am124361 נכון מאד גם אני שמתי לב שגרעין הקור לא מדרים אבל יתכן שזה רק לטובתינו שרק אחרי שתתחיל גלישה של האפיק והכל יזוז יותר מערבה אז יגיע גל הקור. שים לב שיש בועה נוספת ממערב עוקבת
מיד אחרי גלישת האפיק ויחד איתה יתכן שגרעין הקור ינחת. רק ספוקלציה ולא בטוח שכך יקרה. -
לדעתי אנחנו לקראת עדכון פצצה.
-
yakov48 נכון, אך שים לב שככה או ככה גפס מבטל את המגמה לירידת הגרעין מעלינו, נראה איך זה ילך כדי שנוכל לקבוע..
-
מתחיל לרדת ב180 שעות
-
כן למעשה לא בטוח שיש הבדל גדול אלא דחיה קטנה בירידת גרעין הקור אך לפני זה נקבל אולי גל גשמים משולי האפיק
-
לא נראה לי כיוון טוב, רמה חלשה יותר. לא יהיה שינוי גדול
-
יכול להיות שמשקל האפיק יהיה טיפה נמוך יותר והוא יוכל להתקדם יותר מזרחה
-
הבעיה שהעסק יכול לזוז מערבה, לא רואה בזה כעדכון טוב גם אם באופן עקיף אנחנו נהנה מהעדכון הזה... גפס מאכזב אותי...
-
גפס נראה מצוין עם כניסה מוקדמת של האפיק כגל ראשון ואחר כך יהיה גל שני קר יותר בהמשך.
-
גפס עם גשם כבר מבוקר ה31 בחודש!!
-
פוסט זה נמחק! -
yakov123 אכן ישור קו עם איסי. נראה את ההמשך
-
כל התחזיות נותנים מעלות נמוכות בשבוע הבא מיום שלישי בערים של הצפון מרכז והגוש המעלות בלילה בין 5 ל3 מעלות וזה נירא יורד כל הזמן אז יש למה לחקות ביחד עם כמות גשם נכבדה
-
אפשר לחתוך את המתח באויר עם סכין..יהיה גל שני כנראה השאלה אם יהיה עמוק וקר בשכבות ההנמוכות. הרמה לא מספיק חזקה