עדכוני בוקר 23.1
-
הבריטי בטווח הזה מספר 1 אני לגמרי אופטימי הערב בעז"ה
-
ערב טוב
ב"ה המודלים הערב עשו כמה צעדים קדימה
הטווח כבר בינוני מדובר פה על 180 שעות שזה כבר טווח סביר
נקווה שאיסי הערב לא ישבית את החגיגה -
מדהים לראות את ההרצות של גפס רוב מוחץ ההרצות תומכות בתרחיש הרבה יותר קיצוני מהמבצעי
-
חיים 2 מה זה אמר שבפועל צפוי תרחיש קייצוני באטמוספרה הרבה יותר?
-
תרשו לי להמר שלפי מיקום הרמה אצל איסי בטווח 4 ימים הוא הולך להיות מעולה ואולי כמו הבריטי
-
yakov48 מרשים...
כנראה אתה צודק
מיקום הרמה הרבה יותר טוב מהבוקר
וזה כנראה יתן כניסה יפה של האפיק כבר בעוד שבוע
אבל בוא נחכה -
לצערי איסי לא טוב כ"כ ודומה לגרמני עם אפיק אמבטיוני
-
yakov48 בנתיים איסי מצויין
הרמה במיקום טוב -
דוד הלואי ואתה צודק, אבל חוששני שאין מה שידחוף את הרמה והאפיק לא ירד דרומה כ"כ אלא ימשיך בתנועה מזרחה אבל צפונית מידי.
-
דוד יעקב תחליטו חח
תכלס הוא בין הבריטי לקנדי -
אז ב"ה איסי מצוין בטווח בינוני עם מערכת בשלישי הבא אבל לא כמו שחשבתי שהאפיק יתעמק,
אולי בהמשך הטווח עם השקעים הבאים בתור. -
מה שעושה את ההבדל בין התעמקות טובה כמו הבריטי או ללא התעמקות זה השקעים שנעים מהאטלנטי מזרחה. אם בין השקעים יהיה יותר מרחק והרמה תצליח להתרומם בינהם זה יתן תוצאה קטלנית. כמובן שגם מיקום הרמה חשוב ומשחק תפקיד מרכזי.
-
האפיק בורח מהר אצל איסי
-
אני לא כל כך יודע מה מצאתם הערב בבריטי. לדעתי ההמשך (התיאורתי) אצלו הוא בדיוק כמו אצל כולם: החלקה של האפיק ובריחה צפונה, והדרמה מסוייגת של גרעין הקור הבא, ללא התעמקות ממשית. אני מבין שמדמיינים את גרעין הקור יורד ומעמיק את האפיק, אבל המודלים הראו ומראים תרחישים מאוד דומים וכמעט בכולם זה לא קורה. יש קושי אצל כל המודלים להתעמקות ממשית של האפיק ולכניסה כמו שצריך (מי שירצה אראה לו דוגמאות איך נראים אפיק עמוק באמת וכניסה כמו שצריך...). כנראה בגלל ביצי שור או בגלל בעיה במבנה הרמה ממערב. או שבאמת ישנה בעיית הדרמה כללית השנה. אבל אולי יתפתחו כיוונים טובים בעדכונים הבאים.
בינתיים סה"כ לפי המפות בעדכונים האחרונים נראה פוטנציאל למערכת טובה, אולי בכמה גלים. נקווה למצות אותה עד כמה שניתן. -
ישיר פשוט מאד. אסביר לך מה מצאנו אצל הבריטי שאין אצל אחרים.
ראשית כל גרעין הקור יורד יותר מזרחי מכולם. שנית הרמה מתרוממת בין שני חלקי האפיק הפולארי והאפיק מקיף אותה והיא גם מאד חזקה ואולי דוקא בגלל שהאפיק מקיף אותה.
והשילוב של זה עם ירידה מזרחה הוא לא נותן ברירה לגרעין לברוח צפונה ואמור להוריד אותו מאד קרוב אלינו. -
מה שבטוח שיצטרכו מטריות שבוע הבא
-
yakov48 אינשאללה
-
yakov48 לא בטוח שהשתכנעתי, אבל בסדר
-
ישיר בטוח שלא השתכנעת, גם אני לא סגור על זה לגמרי רק בסבירות גבוהה.
בכל מקרה זה תרחיש של מודל בודד ועדכון בודד. נראה מה יולידו העדכונים הבאים. -
סה"כ כמו שכבר ציינו, המודל גפס ממש טוב יחסית לעדכון צהרים, מתמזרח לעברנו הרבה יותר עם אפשרות לכמה גלים, המודל הכי טוב הערב לטווח הרחוק. לצערי, רמה חזקה מדרום לא מאפשרת הדרמה מלאה. המודל איסי לדעתי ממש לא טוב, הוא לא מדרים כמו שצריך את המערכת ללא גלים נוספים הנראים בעין, אין ספק שזו נורה אדומה. הקנדי ממש טוב עם הדרמה מלאה ואפשרות לכמה גלים, לדעתי הוא המודל הכי טוב הערב לטווח הבינוני (אולי גם לטווח הרחוק). שאר המודלים פחות רלוונטיים אך כמו שכבר אמרו הכיוון עדיין חיובי.
כמה הדגשים שצריך לשים לב אליהם:
המערכת הקרובה צפויה להיות מרובת משקעים אך הקור ב850 ממש לא כמו שאנחנו רוצים שיהיה, עם כל הצער שבדבר.
למערכת יש יכולת לבוא בכמה גלים כאשר הגל הקרוב יהיה המשמעותי ביותר מבחינת משקעים, הגל השני צפוי להיות קר יותר.
יש סיכוי (נמוך אבל קיים) שהמערכת לא תהיה חזקה כמו שמצפים ממנה, או שהיא תברח צפונה מייד אחרי שתעבור כאן ללא גלים נוספים.שימו לב (שוב, זוהי לא תחזית), בטווח הרחוק סיכוי גבוה כי המערכת אכן תבוא עם שתי גלים משמעותיים, לא וודאי (נצטרך ממש לעקוב בימים הקרובים). אף מודל למעט גפס ואולי הקנדי לא רואה יותר מגל אחד, אך הטווח רחוק והכל יכול להשתנות ואני מאמין ומקווה שאכן יקצינו וישתנו לטובה.....
מבוסס על שכלול של מגמות ארוכות טווח ותחזיות + מפות ארוכות טווח מראות כי תהינה חריגות בגובה 500 hPa בשליש הראשון של פברואר וכמובן, הוורטקס הפולארי שממש תומך.