שלג האם והיכן תהיה בשבוע הבא???
-
נתי זה לא נכון, אם לא תהיה תמיכה בכלל לא יהיו משקעים כי זה אומר שיש אינוורסיה, אבל במצב שיש משקעים אז יש קצת תמיכה אפילו שזה לא הטמפרטורה המתאימה בגבוהות וכן יהיו מטחי שלג באויר.
-
סברה יפה אבל אם יש -1 ב850 (להוציא הקנדי ב-2) אז לפי דעתי מספיק מינוס 23-24 ב500 (אני אומר מזיכרון ולא מנתונים מבוססים) מה שלא אמור להביא שלג אפילו באוויר אבל בא נראה אולי יסתדר הקור לזמן קצר ראיתי שירושמיים כתב בתגובות שיש סיכוי לפתיתים באוויר (הוא כתב את זה על 900 מ' אבל לא אמור להיות הבדל גדול)
נ.ב. אני רואה שאתה אופטימי ''אוהב גשם'' אני מוכן לטעות אם בסוף יהיה כמוך -
האם יש סיכוי כלשהו שיהיה שלג בצפת גובה 700 מטר ויערם יפה תודה
-
אוהב שלג כבד אמר בשלג האם והיכן תהיה בשבוע הבא???:
האם יש סיכוי כלשהו שיהיה שלג בצפת גובה 700 מטר ויערם יפה תודה
לא נראה אולי בהר כנען
-
Mashav מט"ח (מטבע חוץ) רואים רק בבנק או מתחת לבלטות.
מטח שלג רואים היכן שקר מספיק בשביל זה... -
בwindy הוא אומר 1.4 ס"מ בצפת
-
במחילה מכבודו ווינדי לא אמין לכאלה רזולציות.
לדעתי לפי הנראה כרגע בשלב זה - אולי יהיה שלג באויר ללא היערמות -
לא סביר שבי-ם ובצפת יהיה אותו רמה של שלג
-
בצפת תהיה היערמות, לפחות בשכונות הגבוהות וכרגע נראה שהיא תהיה קטנה מ5 ס״מ.
-
קומולוס אשמח לדעת על סמך מה אתה אומר את זה
-
קומולוס באיזה יום ואיזה שעות?
-
נתנאל 710 על סמך המודלים, ועל העובדה שהשכונות הגבוהות של צפת הן בגובה של 900 מטר ובשיא הקור יחד עם משקעים אמור לרדת שלג. חוץ מזה שגם בתחזית של השמט וגורמים נוספים ציינו שיתכן שלג קל בפסגות הרי בצפון והמרכז… ומכאן זה לא מסובך להסיק שאם במרכז מגובה 1000 מטר צפוי שלג קל אז בהחלט יתכן שגם בצפון מגובה 900 יתכן שלג קל שיערם לפחות לזמן קצר.
כמובן שיתכן ואני טועה, אבל כרגע נראה שזה הצפי… -
אז אתה משנה את דעתך. קודם כתבת ש"בצפת תהיה היערמות" לא כתבת "ייתכן" אח"כ כתבת שבשמ"ט וגורמים נוספים ציינו ש"ייתכן"...
-
העובדה שהשמ"ט וחזאים נוספים מדברים כרגע רק על היתכנות לשלג קל (ואגב צדקת בעניין הגבהים)
נובעת מהעובדה שזאת תמונת צפי המודלים כרגע ולכן אי אפשר כלל לקבוע בוודאות. -
נתנאל 710 דעתי היא שתהיה היערמות זמנית בשכונות הגבוהות, שיניתי בהודעה שאחרי ל״יתכן״ בגלל שהבנתי שבעייתי לרשום ״תהיה היערמות״ ולא רציתי להבטיח כלום, עדיין יתכנו שינויים לפה ולשם, וכמובן שלא בטוח שירד..
-
אני כבר מבין למה המערכת הזאת נקראת ברברה...ברבורים ודיבורים כמו חול ואין מה לאכול כמובן בנושא השלג בירושלים...
-
אגב גם השכונות הגבוהות בצפת הם בין 820 ל880 מ' רק שכונה אחת על פסגת הר כנען (קרית שרה/איביקור) ממוקמת
מ890 עד 930 מ' -
yakov48 אהבתי וגם ״אין מה לאכול״ תרתי משמע…
שלג זה אוכל בסופו של דבר -
תחזית של החזאי ליאור סודרי - שימו לב מה דעתו לגבי שלג בי-ם:
(נלקח מערוץ בטלגרם: ״ליאור סודרי - מזג אוויר״
קרדיט: ליאור סודרי.)יום שני
בצפון הארץ ייעשה גשום, קר וסוער, קיים חשש להצפות בערים, ולשיטפונות בנחלים. בחרמון תתחולל סופת שלגים, השלג יתפשט בהדרגה גם לפסגות הרי הגליל והגולן מעל 1000 מ' ויתכן שיערם על הקרקע. במרכז הארץ ינשבו רוחות עזות וייעשה אביך, בדרום הארץ יתחוללו סופות חול. לקראת הצהריים הגשם יתפשט בהדרגה למרכז ,ועד לצפון מערב הנגב, מלווה מידי פעם בסופות רעמים וברד.
יום שלישי
גשום וקר, מצפון הארץ ועד לצפון הנגב, ינשבו רוחות חזקות. במרכז הנגב ייתכן גשם מקומי. קיים חשש לשיטפונות בנחלי הצפון, המזרח וצפון הנגב. בפסגות הרי הצפון מעל 900 מ' יוסיף לרדת שלג, שעשוי להיערם על הקרקע, בלילה ייתכן שלג קל גם בפסגות הגבוהות של הרי המרכז מעל 900 מ'
(לא כולל ירושלים)יום רביעי
גל הקור יימשך: הגשמים יחלשו בהדרגה, אך יוסיפו לרדת מידי פעם, מהצפון ועד לצפון הנגב. שלג קל ירד בפסגות הרי הצפון והמרכז מעל 900 מ' (לא כולל ירושלים). בערב הגשם יתמעט והרוחות יחלשו. בלילה יהיה קר מאוד, וצפויה לקרה נרחבת
יום חמישי
מעונן חלקית וקר מהרגיל, יתכן גשם מקומי קל. בלילה צפויה קרה נרחבת
-
מה עם סופ''ש