יום חמישי 16/2/2023
-
הבוקר דוקא הקנדי וגם קצת הגרמני משאירים לנו תקוה שנחזור לתצורה שאנחנו מעדיפים...
-
לי קשה לי להתעודד מזה...
תכלס לפי גפס והגרמני מערכת משארית רדודה של אפיק רום מנותק. לפי גפס יש משקעים נחמדים בעיקר בדרום, לפי הגרמני מערכת חלשה.
לברקנל אין כמעט כלום, האפיק מאוד צפוני בלי הניתוק, נותן משקעים קלים.
הקנדי באמת קצת מחזיר את תצורת האפיק העמוק אבל גם אצלו הוא צפוני עם מערכת קצרצרה בדגש לצפון.
גם מאיסי קשה לצפות למשהו מרענן, הוא די דומה לברקנל עם אפיק מאוד צפוני.גם בהרצות של גפס אני לא מזהה אפילו אחת שמחזירה את המהלך של אפיק עמוק ודרומי.
בעדכונים האחרונים גם קשה לראות המשכיות בטווח נורמלי.
לא לזה פיללנו... אבל זה מה יש -
ישיר גם איסי הבוקר מוסיף להיות גרוע
-
איך שזה נראה המערכת של שבוע הבא הולכת ונעלמת לגמרי, גפס צהריים כמו בבוקר, והגרמני כנראה חוזר בו מהבוקר (אולי יש אופציה להתעמקות אחרי הסוף, לא בטוח).
-
כצפוי על פי גפס צהרים ניתן ממש לראות כיצד יגיע גל חום בסביבות התאריכים 26-28, רוב ההרצות תומכות בכך כבר כמה עדכונים. שימו לב.
-
דוד לא ממש תראה איזה הרצות יפות
-
עידכון ערב של הגרמני נותן אופציה של אייס פעילי ביום רבעי הבא זה כרגע האופציה היחידה לשבועיים שלוש הקרובים
-
האמריקאי אפילו את האייס לא נותן לנו
-
ואז הירידה למערב אירופה משהו משהו
-
בסוף גפס מפנק אותנו באייס בשישי/שבת שבוע הבא
-
אוי לנו אם אלה הפינוקים... כמה טיפות פה ושם
בקיצור הלכה המערכת
דווקא אצל ברקנל נשארו משקעים כלשהם... -
אני לא מבין משהו, אשמח ואודה למי שיסביר לי,
כשהמודלים מצביעים על מערכת חורפית משמעותית,
כותבים כאן רוב מנתחי המפות את התחזית וכמעט תמיד מוסיפים הסתייגות שדברים תמיד יכולים להשתנות והלוואי שישאר ככה וזה לא סופי וכו' וכו',
עכשיו כשאין משהו רציני במפות, מספידים פתאום כולם את החורף בלי לחשוב אפילו שמשהו ישתנה...
חברים!
אין ייאוש כלל וכלל! -
לפי איסי לפחות לא נראה שיש גל חום באופק... למי שמחפש אופטימיות
-
אדיב יש הבדל בין אפיק לרמה. אפיק יותר קשה לחזות היכן הוא יתמקם בדיוק וכול תזוזה של ק"מ יכולה לשנות את התמונה לגמרי מגשם לכלום וכלום לגשם, אבל שעכשיו רואים רמה עלינו אז קשה לומר שיהיה תזוזה כזו רצינית ממרחק כזה גדול שהאפיקיות תגיע אלינו
-
ישיר גם גפס עם תרחיש כמו איסי כמעט רק שאיסי עם תרחיש שנפילת האפיקיות במערב ארופה יותר מהר מאשר גפס מה שיכול לתת לנו מערכות בעוד 10+ ימים
-
אולי זה בום יחסית למצב
-
איסי
-
אנסבל איסי עושה לי טוב
-
רואים במודלים הרמה עוד שבוע ןחצי
-
גשם עד בלי די אני מבין שחיפשת דברים לא מידי ריאליים להתעודד מהם, אז הנה אופציה טובה יותר, הרצה 2 של גפס לילה ל318 שעות.