עדכון בוקר יום ב
-
בוקר טוב, אני ממשיך להתמקד ב"ריקוד" או ב"מלחמה" של המודלים לשבוע הבא. אז הבוקר לפי גפס+הקנדי אין שום דבר אחרי המערכת החזקה של שישי-שבת.
לפי ברקנל נראה שיש מערכת במעבר צפוני באיזור יום שני ואולי לקראת התעמקות נוספת. אך הטוב ביותר הבוקר הוא הפעם הגרמני (שבעדכונים קודמים ייבש אותנו), עם מערכת חדשה כבר בראשון לילה ונראה לקראת התעמקות נוספת שיכולה להיות משמעותית.
נמתין לאיסי.
לסיכום, גם הבוקר לטווח הרחוק אנחנו בין התרכסות ולא-כלום, לבין המשך תעבורת מערכות כלשהן. -
איסי גם לא מעודד במיוחד לתחילת השבוע, בלי מערכת ממשית. אך עם ירידת אפיק (גם הוא צפוני) בהמשך השבוע.
מה שבל זאת מעודד הוא שאצל כל המודלים לא רואים תבנית חסימתית. כך שגם אם לא רואים במפות משהו מסודר, הוא יכול להופיע בכל שלב.
נמשיך לעקוב -
עידכון צהריים:
הגרמני וגפס ממשיכים עם מערכת חורפית בשישי הקרוב
אין כמעט שינוי בעידכון זה
בנוגע להמשך ליום שני הבא גפס נראה הרבה יותר טוב האפיק יורד ומגיע עד מרכז לבנון אבל משפיע עלינו גשם חביב
לאחר מכן מראה על אפיק קר מאד שיורד אלינו ב10 לחודש ומתנתק כשהוא עלינו
אז ככה שגם ההמשך מרתק... -
yakov123 אכן גפס בהחלט מעניין לשבוע הבא
-
ישיר גפס צהרים.. אוי גפס צהרים
תמיד לפני שנת הלילה או הצהרים גפס נותן לנו חלומות.. אבל הטווח... -
דוד באמת לא ממש מעניינות אותי המפות עצמן, מה שמעניין אותי זה בעיקר שעדיין השבוע הבא רלוונטי והמודלים לא התייאשו ממנו... כי הבוקר כבר נטיתי לומר שהכיוון הוא די יבש. גפס צהריים מספיק לי כדי לראות שעוד מודלים מרגישים אופציות שם (אגב גם לא מעט הרצות בבוקר היו לא רעות בגפס)
-
גפס צהרים זה בשורה עצומה בעצם ההצטרפות שלו למועדון המודלים שנותנים כיוון לתצורה שיכולה להביא לנו מערכת עמוקה חזקה וקרה, הצפי שלו כעת הוא חלומי, כמה ימים של ש**, אבל כמובן שישתנה. בכל מקרה אחרי עדכון צהרים שלו אני יותר אופטימי, יש לנו כבר קואליציה על הסיכוי לתצורה טובה.
דרך אגב מודל CFS ארוך הטווח של גפ"ס, נמצא בטופקארטן בתצוגה של כל המודלים עם עדכונים יומיים ותצוגה של 24 שעות, נראה לי שזה חדש, או שפשוט לא שמתי לב? הוא גם נותן התעמקות לכיוונו בין 10-15. כמובן שאין למפות שלו משמעות בתצורה שלהם בדיוק אבל כן יש משמעות לתצורה הכללית. -
Mashav המודל הזה כבר מתחילת החורף
הוא גרוע מאוד!!!!!!! -
yakov123 הוא גרוע מאד לצפי מדויק כי הוא לא מיועד לזה. אבל השאלה איך הוא למתן תמונה כללית, בדקת? אני לא יודע.
המודל הזה קיים כבר כמה שנים, אבל תמיד היה לו רק תחזיות חודשיות, לא מפות ממש מפורטות כמו שיש השנה, רק היום שמתי לב שיש אותו ככה בטופקארטן. -
לא בדקתי עד כדי כך
אבל אף פעם הוא לא צדק גם 200 שעות קדימה -
איסי בעדכון צהרים נראה מיוחד למערכת הקרובה (מבחינת גשם, אין שלג במערכת זו זולת במקומות הרגילים).
-
איסי צהריים מצוין.
הרבה יותר עמוק ומזרחי. -
yakov123 היו לו כמה קליעות בול ל200+
לרוב טווח 200 - 240 שלו מתגשמים חלקית, כלומר:
ראו סופה עצומה בטווח 240, בסוף תגיע מערכת גשם רגילה. -
anonimy12314 זוהי כוונתי, הוא מציין מגמות, הוא לא בא לחזות מערכות בדיוק, זה לא התחום שלו. אבל מגמות הוא אמור לזהות לטווח רחוק מאד בדיוק יחסית יפה, מעניין לעקוב אחריו.
-
anonimy12314 ממה שניתן להבחין בתצוגה הגסה מאד שלו בטופקארטן הוא גם קר יותר.
-
Mashav עדיין לא מספיק לשלג מתחת לחרמון.