עדכוני מודלים שבוע פרשת מקץ -חנוכה
-
לילה טוב
הלילה גפס מחזיר את המערכת ביום שני הבא משמעותית יותר רק בדמות שקע מנותק שמסתובב באזורינו
מיותר לציין שזה תרחיש שלא ניתן לחזות כמעט בכאלה טווחים אבל לפחות הצבע חוזר למפות, ומה שעוד מעניין בעדכון זה שמיד אח"כ מערכת נוספת משולי אפיק אדיר שיושב מצפון מערב לנו ששולח גם אח"כ שלוחות לאזורינו
אבל זה רחוק, ועדכון לילה, ומאד נפיץ ומשתנה מעדכון לעדכון, בכל אופן זה העדכון הלילה
לילה טוב לכולם (או שמא כבר בוקר טוב...) -
דוד צהריים טובים 🤪
עכשיו ברצינות זה נראה יותר כמו ששבוע הבא יהיה מערכת כבר כתבתי ביום חמישי שהיא תעשה הרבה בעיות אם כי על בעיה שהרמה מידי חזקה לא חשבתי אבל אולי לשם שינוי השקע רום שם יעשה לנו טוב אבל נחייה ונראה עכשיו לדידן בהחלט גפס נראה מצוין בטווח שם
לגבי השבוע ישיר אני חושב לפחות הפעם ברור שהמקומיים יצדקו כי תראה את שאר הפרמטרים זה ברור שהגשם לא יישאר רק בחוף כשיש רוחות של 30-40 קמ"ש -
הבוקר המערכת של שבוע הבא ממשיכה "לעשות בעיות". אצל הגרמני היא כבר לא קיימת בכלל. מודלים אחרים גם משנים תצורות. נראה מה יהיה שם, עדיין יש זמן.
-
גפס צהריים מראה על המשך הפוטנציאל לשבוע הבא
-
מישהו יודע פענח את הגפס (+240))הזה? האם יש סיכוי שהשקע יגיע לישראל?
-
מישהו יודע פענח את הגפס[+240] הזה? האם יש סיכוי שהשקע יגיע לישראל?
-
שימי קשה לי להאמין בשלב זה
יש רמה מעל האזור שדוחפת אותו מזרחה -
שימי תמיד יש זה ענין של מזל פרמטרים נכונים שהכל מתיישב כמו כפפה ליד כמו רמה מעל אירופה שמעולה לנו ניחיה ניראה
-
דוד איזה רמה
-
הערב גפס וקנדי מראים ירידה של גרעין קור עצום למרכז אירופה עד יוון. הפוטנציאל שיכול לנבוע מגרעין כזה הוא עצום אם הכל ילך כמתוכנן.
אין רמה מעל ישראל במודל הקנדי בניגוד למודל האמריקאי, ולכן אצלו אני מאמין שיתפתח לכיוון אופטימי יותר.
גפס:
קנדי:
נחכה לאיסי -
לפני הטווח הזה, אנחנו מאבדים את הטווח הבינוני. לפי גפס + ברקנל + הגרמני נעלמה המערכת בעוד שבוע. לפי הקנדי עדיין יש משהו.
מה שאחרי כן פתוח. -
-
לדעתי צריך לשים את הדברים בפרופורציה בינתיים החורף הזה עובד בדיוק לפי הספר [בניגוד לכל השנים האחרונות שפשוט לא ירד כלום עד התאריך הזה וגם א"כ ירד משהו מאד נקודתי וההפוגות היו ארוכות מאד בין מערכת למערכת עיינו בדברי ישיר שנה שעברה שכל הזמן התלונן על ההפוגות הארוכות בין המערכות למרות שסגרנו ממוצעים] ב"ה כל שבוע יש אירוע גשם מעולה של לפחות 10 20 מ"מ ומעלה אין מקום בארץ שלא עבר כמעט את הממוצע עד עכשיו מה גם שיש את המערכת שלרביעי של עשרות מ"מ באופן מרחבי אז נכון שבוע הבא בנינו על מערכת מאד משמעותית אני מאמין שבסוף נעבור את השבוע הזה עם גשם כל שהוא אז נכון "הירוק" עוד לא עלינו אבל על הדאגה הוא עוד יבוא ובגדול רק תזכרו דבר אחד שאנחנו בינתיים בחורף מצויין.
ואגב החורף רשמית מתחיל ב21 לחודש כך שהחורף האמיתי אפילו לא נראה עדיין במפות
חג שמח -
חיים 2 כל מילה בסלע
מה שאני כתבתי "מדאיג" לא הכוונה מבחינת החורף אלא ספציפית לאירוע הזה -
גם אצל איסי נראה שאין ממש מערכת בעוד שבוע... אבל הוא נראה יותר טוב להמשך.
-
בואו ונתחיל מעקב ונראה מי זיהה יותר טוב איסי והקנדי לטובתינו מול השאר
-
למעשה הערב כלל המודלים ייבשו לחלוטין את שבוע הבא
-
דוד אמממ.. לא יודע מה כוונתך, אם לגבי המערכת הספציפית שדוברה - אכן כמעט לא נשאר ממנה כלום (אם כי אצל הקנדי יש עדיין משהו, ואצל איסי שאריות קלות).
אבל בכללי לגבי שבוע הבא יש עדיין פוטנציאל למערכת משמעותית יותר בהמשכו, כמו שנראה למשל בסוף הטווח אצל איסי. -
עדיין אי אפשר לומר כלום על שבוע הבא מכיוון שהשקע רום שם יכול לסבך את המצב שם
נקווה לטוב -
ועכשיו גפס על הצד האופטימי