עדכון ממרשמלו
-
פוסט זה נמחק! -
אחד הגדולים ראה מה שכתבתי למעלה בתחילת השרשור
-
הדיון החוזר הזה מזקיק אותי לכתוב קצת באריכות.
אם נהיה כנים, הפורום הזה נפתח בין היתר כדי לתת במה לתחזית של מרשמלו, והוא גם נקרא בשם "פורום מרשמלו" בהתחלה.
עם זאת, מכיוון שהוא עצמו לא שיתף פעולה ולא כותב כאן בעצמו, אני הייתי בין אלו שסברו שאין לקשר את הפורום אליו באופן מיוחד וגם יש לשנות את שמו של הפורום - כפי שנעשה.
האמת שגם לי יש יצר להדוף ולהוכיח כל הזמן שהתחזיות שלו אינן מדוייקות ולא מוצלחות וגם אני לפעמים מתעצבן על מה שהוא כותב מסיבות כאלה ואחרות. אבל בדרך כלל אני מתאפק. בכל זאת מדובר בבן אדם שכותב מה שהוא חושב ומאמין בו, ורבים נהנים מכך. למיטב ידיעתי הוא אדם ישר וירא שמיים וכמדומני גם מבוגר מכולנו פה בכמה עשרות שנים.
הפורום בחר להביא לכאן את תחזיותיו כחלק מהשירות של הפורום. אין הרבה טעם לעסוק בסתירה שלהן, בטח לא ברובד האישי. זה די קטנוני ולא מקצועי. אין מקום לחזור כאן על טעויות שנעשו במקומות אחרים. לא בשביל זה הפורום הוקם.אחרי כל זאת - לעצם העניין, אם אני מנסה לבודד את הרגשותיי: אני מרגיש שכאשר ישנה תחזית של מרשמלו למערכת באיזור תאריכים מסויים, אני בדרך כלל מאמין שזה יקרה בצורה כזו או אחרת, גם אם לא באופן מושלם. היו פעמים שטעה, אבל לדעתי רק לעיתים נדירות ניתן לומר שלא היה בדבריו כלום. גם כעת מאוד ברור על איזה אפיק הוא מדבר, וגם התחזית שלו לאפיק עם כמה גלים די ניכרת במפות.
בכל אופן, כחלק מצוות הפורום אני קורא לכולנו לנהוג בכבוד גם כשזה קשה, ובפרט לחברים הנוספים והמצטרפים. ביחד ננצח
-
קיבלתי. לא מסכים בכלל אם הענין של ההצלחה בתחזית וכבר דנו בזה בפורום ההוא שאתה מתכוון אליו באריכות עם החזאי המוערך שאני ואתה מכירים היטב ולכן הוא גם הורחק מהפורום ההוא להזכירך. הפעולה פשוטה וכמעט ללא סיכויי כשלון ממשיים: שיקלול מודלים גם בסיסים וגם ארוכי טווח+ סטטיסטיקות+ יצר האנשים והכמיה למשהו טוב ומעניין+ חוש פוליטי מפותח ועקלתון= תחזית לחודש קדימה עם הרבה אנשים שמאמינים שהיא התממשה וכאלו שגם זוכרים שפעם זה פגע ורק את זה הם זוכרים. בדיוק מה שעומד מאחורי חוק ''מרפי'' הידוע
בקיצור מסכים להמעיט בהשמצות לגוף האיש במיוחד בימים אלו אך לא מסכים עם הענין שיש בו משהו ששיך אכשהוא לתחזית
אם מישהו ירצה ניתוח של התחזית החודשית שלו ועד כמה כל אחד יכול לכתוב אותה ולצאת בסוף הגדול באדם ורב חזאי בשמחה
-
נתי פשוט זו לא מטרת הפורום כאן. מי שרוצה יכול לפתוח פורום אחר "פורום ההוכחה נגד מרשמלו". הפורום כאן הוא פורום מזג אוויר שבבסיסו נותן במה גם לתחזית של מרשמלו.
ואגב, גם לשיטתך, אישית אני הייתי מוכן לשמוע השערות ותחזיות מאדם בעל ניסיון וותק בתחום מסויים, גם אם אינן מוכחות מדעית. עצם הניסיון הרב נותן אפשרות לשער ולהעריך את הצפוי. הראיה שאני אישית לא יכול "לשער" מה שהוא משער, ברמת דיוק קרובה. והוא כן.
לטובת כולנו - ההתעסקות הלא עניינית סביב מרשמלו מיותרת ולא מוסיפה טוב לשום דבר, ואין לה מקום בפורום זה. יום טוב -
ישיר אמר בעדכון ממרשמלו:
נתי פשוט זו לא מטרת הפורום כאן. מי שרוצה יכול לפתוח פורום אחר "פורום ההוכחה נגד מרשמלו". הפורום כאן הוא פורום מזג אוויר שבבסיסו נותן במה גם לתחזית של מרשמלו.
ואגב, גם לשיטתך, אישית אני הייתי מוכן לשמוע השערות ותחזיות מאדם בעל ניסיון וותק בתחום מסויים, גם אם אינן מוכחות מדעית. עצם הניסיון הרב נותן אפשרות לשער ולהעריך את הצפוי. הראיה שאני אישית לא יכול "לשער" מה שהוא משער, ברמת דיוק קרובה. והוא כן.
לטובת כולנו - ההתעסקות הלא עניינית סביב מרשמלו מיותרת ולא מוסיפה טוב לשום דבר, ואין לה מקום בפורום זה. יום טובבהתעסקות הזאת בעד ונגד מרשמלו (דרך אגב אני בעד)
באמת נמאסה כבר זה לא המקום אולי מנהלי הפורום םפשוט לא יאשרו פוסט בעניין -
זה לא הענין להוכיח נגד מרשמלו, זה פשוט פורום מזג אויר עד כמה שהבנתי ולא אסטרולוגיה וחוזים בכוכבים, תקן אותי אם אני טועה
-
נתי לא נראה לי שיש כאן מה להוסיף.
הפורום בבסיסו נותן מקום לתחזית מרשמלו, בין אם נקרא לה תחזית או השערה או סטטיסטיקה או נבואה.
מצופה מהמשתתפים בפורום לכבד את ההחלטה הזו. מותר להעיר שהתחזית שלו לא הצליחה או לא מדוייקת וכן הלאה. אבל אין טעם לדון ולדוש בבן אדם עצמו או בעצם סגנון התחזית שלו. זה לא המקום.
לעצם העניין - הפורום הוא פורום מזג אוויר, וכל מה שנותן מידע סביר בעניין - יכול להיכנס. גם תחזיות עונתיות מתפרסמות כאן, על אף שרמת דיוקן נמוכה ביותר.
אינני חושב שהוא מהמר או מנחש. גם אם אלו השערות לפי סטטיסטיקה או הסינופטיקה הכללית - יש מקום לשמוע אדם בעל ניסיון. -
סבבה תהנו לחלום, הוא יודע מה מחפשים והוא נותן את זה בשפע. אני באופן כללי סולד משרלטנים אבל אם זה עושה לך ולעוד חברה טוב על הלב מי אני שיהרוס את זה בתקופה מורכבת זו. תהנו
-
טוב חברים
תם הדיון. -