עדכון מודלים שבוע פרשת וארא
-
דוד אני מנסה להבין על מה אתה מדבר גפס ערב לדעתי המודל הכי מאכזב הערב מבין הארבעה שפורסמו הערב כל האירוע הרציני מסתיים אצלו בשבת ונשאר רק שאריות ליום שני וגם בכמויות של חמישי-שישי די נמוך
הגרמני הכי טוב לדעתי ונקווה שיתממש גם הקנדי לא נופל ממנו בהרבה
הבריטי מעניין להמשך וגם לא רע עד שבת -
איסי נראה מצוין לגל הראשון (רביעי -שישי)
-
הגל השני רחוק מלהיות סגור. זה נע בין שקע רום מנותק או שולי אפיק לבין אופציה לאפיק עמוק וקר. עניין של סנכרון מוצלח בין גרעיני הקור והשקעים לבין האפיק.
כרגע גפס ואיסי פחות מרגשים. הקנדי והגרמני יותר מעניינים. -
חברים תרגעו
כנראה ראיתי את עדכון צהרים -
דוד גם שם אין איזה וואו גדול...
זה נראה קרוב אבל בורח בגלל דו שקע.
עם זאת הפוטנציאל עדיין קיים והטווח מספיק רחוק לשינויים.
ובכל אופן נראה שתקופה עם לא מעט גשם לפנינו. לגבי עוצמת הקור עדיין לא ברור. -
סיכום עדכוני ערב:
7-9 התחממות משמעותית בכל אזורי הארץ. הטמפרטורות יהיו מעל הממוצע במידה ניכרת (ירושלים - 19 מע').
10-15 מערכות גשם שיבואו בשתי פעימות: אחת ב10-13 לחודש; טמפ' ממוצעות + גשמים מקומיים. הפעימה השנייה יכולה לבוא ב14-16 לחודש; טמפ' ממוצעות ומטה, לא מסתמנות להיות חריגות. אין כעת וודאות בנוגע למאפיינים של הפעימה השנייה.שבוע טוב לכולם
-
ישיר חחחחח
עכשיו אני מגלה מה הטעות שלי
לא הייתי בבית והסתכלתי דרך מכשיר אחר וכנראה ראיתי את הקנדי בבוקר
מצו"ב
טעות לעולם חוזרת
יישר כח לכל המלמדים זכות! -
דוד אגב הקונטרול של גפס הערב די דומה למפה שהעלית. אבל גם הוא לא מחזיק שם הרבה בהמשך
-
am124361 קצת הגזמת שסופשבוע "רק גשמים מקומיים"
מה למודלים זה נראה כמו חתיחת מערכת רצינית עם 3 צירים -
גפס לילה נראה בכיוון הרבה יותר טוב לגל השני
-
חיים 2 וואי בדיוק באתי לכתוב אותו דבר
-
הלילה גפס ממש טוס כניסה יפה של האפיק
-
יותר מוצלח מהערב, אבל אפקט ביצי השור לא נותן לזה להתעמק, ומקבלים מערכת עם נטייה צפונית ובלי קור.
בכללי כרגע הנטייה של המודלים היא לכמה גלי מערכת, אבל בלי יכולת של התעמקות האפיק. -
ואז שהאפיק נכנס הוא מצפין עקב בייצי שור מה שלנו בתכלס טוב כי אז יש לנו רצף של מערכות
-
ישיר זה הכי טוב ע"ע שנת 2019
-
גשם עד בלי די נראה לי נגזר עלינו השנה להנות משולי אפיקים מה לעשות אף אחד לא רוצה להתעמק עלינו כמו שצריך
-
גשם עד בלי די לא יודע מה היה ב2019. אבל הסיכוי להוציא מזה אפיק שלג (לחולמים) נמוך. מבחינתי זה אחלה, אני לא מחפש קור ושלג בכל מחיר, בטח לא השנה במלחמה.
-
ישיר נכון
בשביל להזכיר בשנת 19 מה שהיה זה רצף ארוך של אפיק רודף אפיק (ביצי שור) ולכן לא היה אז שלג אבל היה הרבה מאוד גשם -
חיים 2 מה רע
-
ישיר גם מבחינתי מי דיבר על שלג קודם שיהיה מערכת גדולה ומסודרת של קור רוחות גשם בעוצמות לא בשניה האחרונה איזה הדרמה או התמזרחות וכדו' שלאפיק ובחסד מגרדים מלימטרים קודם שיהיה כזאת מערכת אחרי זה נדבר על שלג