עדכוני מודלים יום שישי
-
לגבי טווח רחוק - אצל איסי והקנדי רואים אפיקיות (אם כי לא ממש מדרימה). אצל איסי זה ממש נותן מערכת עוצמתית בסופ"ש הבא (במשקעים).
מה שלמדנו מהימים האחרונים, שלכל הטווחים יש שינויים כל הזמן, ומה שרואים היום זה לא בטוח מה שנראה מחר... -
אז מה נשאר יש שלג בהרי הצפון דגש מירון והסביבה
-
לדעתי גפס די יצא נגד כולם והא יחזור בו בעדכון הבא
מבחינת תנאי שלג הגרמני הקנדי והבריטי לא חוזרים בהם מהסיכוי לשלג באויר בהרים ואיסי מתנדנד
בכמויות גשם לא יודע כמה גדול ההפרש בין המודלים (ענייני רזולציות) פשוט כולם נראים טוב
נ.ב. סתם מענין אותי מה האמינות של מודל JMA -
גפס צהרים כבר מתחיל טוב יותר מהבוקר
-
טוב נראה לי שוב גפס אוהב שבת..
משתפר בהרבה -
דוד כצפוי מתקפל בתצורה לשאר המודלים היה בדעת יחיד הבוקר אבל בא נגיד שזה לא ממש שיפור
-
גפס צהריים על הפנים מדאיג מאד איפה גפס אוהב שבת
אגב גם מפות המשקעים של איסי לא נראות משהו שלשבוע הבא להיום מפות המשקעים שלו הרבה יותר טובות מאשר לשבוע הבא.
העיקר יש שבת נשכח מהכל
שבת שלום -
חיים 2 צודק הוא מתפרק מדי מהר זה כבר לא כזה הרבה גשם
-
סתם מעניין שיכול להיות שגם להרים הגבוהים כשיהיו תנאים לשלג ברביעי בבוקר (28/12/1.5 נניח) יהיה בעיית משקעים
-
הנחמה היחידה שיש לי מגפס שב100 אחוז מה שרואים עכשיו זה לא מה שנראה במוצ"ש לטוב או לרע מחמת הניתוק.
נקוה שזה יהיה על הצד הטוב בעז"ה -
אכן גפס חלש (לא מדבר על שלג אלא על עצם המערכת). מפות משקעים חלשות מאוד לשבוע הבא ביחס לפוטנציאל העצום. גם במבט בהרצות שלו אין הרבה עידוד.
אבל כמו ש חיים 2 כתב, יש כאן סינופטיקה שברירית מאוד. גם בגלל האפיק המנותק וגם בגלל תנועת הרמה ביחס אליו. אם הרמה טיפה תדחוף אותו יותר או אם הבועה תתחבר חזרה - יכולה להיות כאן מגה-מערכת שוב. בעדכון אחד או שניים יכול להיראות אחרת.
נראה מה המודלים יראו במוצ"ש... שבת שלום ובשו"ט -
הקטע שאתה רואה את כמות המשקעים שחזויה לפי איסי ל10 ימים הוא לא מבין מה אנחנו רוצים מטורף לגמרי [קרדיט windy]
-
חיים 2 יש כאן שתי נקודות חולשה: קודם כל רואים את היתרון הבולט לחוף. זה בהחלט נראה קשור לזה שהאפיק מסתובב בים ואנחנו מקבלים את שוליו חלק מהזמן.
בנוסף, אצל איסי יש מערכת נוספת די משמעותית בסופ״ש הבא. זה כנראה מוסיף הרבה משקעים למפה שהבאת, בעוד שזו מערכת ׳מקרית׳ משולי אפיק מזדמן שספק אם תיראה בעדכון הבא.
בכל אופן הפוטנציאל עדיין גדול למשקעים רבים. נראה מה יהיה. -
שלום וברכה
שאלה למומחים רצתי לשאול היו דברים מעולם שפתאום הכל ישתנה
כלומר יש כן איזשהו סיכוי לקבל כן מערכת ש-ל-ג
תודה לכולם ושבת שלום ובשורות טובות שיהיה הרבה הקצנות בע"ה -
אוהב שלג כבד באיזה איזור אתה מדבר?