ניווט

• הרשמה
    • התחברות
    • חיפוש
    • פוסטים אחרונים
    • מכ"ם
    • הכנרת
    • פופולרי
    • קישורים
      • מדריך לניתוח מפות המודלים
      • אנסמבל EC , GFS , ICON
      • השוואת מודלים
      • אנומליה 850 מיליבר EC
      • מערכת
      • UKMO- טמפ, עננות ,משקעים, לחות
      • איסי 8 ק"מ
      • איסי מפורט
      • GFS FV16
      • טמפ במפלסים שונים -GFS ירושלים
      • טמפ' במפלסים שונים gfs חיפה
      • gfs אתר צרפתי
      • מפות מפורטות: איסי, אייקון, קוסמו
      • תחזית גובה שלג באירופה רוסיה וישראל
      • תחזית עומק השלג בישראל
      • גובה שלג בכל העולם
      • תחזית עונתית לירושלים
      • תחזיות אל ניניו

עידכון מודלים יום רביעי חמישי שישי

ניתוח מפות המודלים
    12
    51
    3295
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ישיר
      ישיר 💖 תומך בפורום ❄️ משקיען מפקח הודעות נערך לאחרונה על ידי ישיר

אכן איסי די מרשים עם למעלה מ48 שעות של גשם, משלישי בלילה ועד שישי.
      יש יתרון ניכר לחוף, אבל סה"כ מערכת טובה אצלו.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
      • ח
        חיים 2 ❄️ משקיען 🌩️מבין במודלים🌩️ נערך לאחרונה על ידי חיים 2

עדכוני בוקר ממש בקצרה
        נראה שבגדול המודלים קמו על צד שמאל יחסית עדיין יש צפי למערכת נחמדה אבל יש משיכה רצינית מערבה מה שמשאיר בעיקר את החוף בתמונה כמו שהזכיר כאן ישיר אתמול נקוה להקצנות בהמשך העסק לא סגור בכלל.
        בוקר טוב

ישיר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
        • ישיר
          ישיר 💖 תומך בפורום ❄️ משקיען מפקח הודעות @חיים 2 נערך לאחרונה על ידי ישיר

חיים 2 אני דווקא יחסית בתחושה יותר חיובית מאתמול. אצל גפס לדעתי האפיק פחות מערבי ממה שהראה בערב ובטח בלילה. בכללי אני מתרשם במודלים שהבריחה של האפיק פחות חזקה לכיוון מערב, מה שמאפשר לו לחזור יותר מאוחר (למשל בגרמני בוקר לעומת ערב. אם כי לא בכל המודלים האפיק חוזר).
          בכל אופן האופי של האפיק הוא כזה שפשוט לא ניתן לדעת כיצד יגיע וכיצד ימשיך בטווח כזה, כך שיש עוד זמן ויהיו שינויים רבים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 5
          • גשם עד בלי די
            גשם עד בלי די ❄️ משקיען מפקח הודעות נערך לאחרונה על ידי

אני מפחד שיהיה עוד התמערבות של המערכת בהמשך הטווח ואז בקושי הצפון יקבל

אני זה לא מרשמלו

מודלים אני רואה בmeteologix

ישיר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • ישיר
              ישיר 💖 תומך בפורום ❄️ משקיען מפקח הודעות @גשם עד בלי די נערך לאחרונה על ידי ישיר

גשם עד בלי די אתה מאוד צודק. נמנעתי מלומר זאת (בגלל שאומרים שאני פסימי...) אבל בהחלט יש חשש כזה שבסוף יתברר שזו לא מערכת "שלנו" בכלל...

בינתיים הגרמני ערב מעכב עוד יותר את המערכת, אבל מצד שני המיקום שלה אולי קצת יותר טוב.

גשם עד בלי די תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
              • גשם עד בלי די
                גשם עד בלי די ❄️ משקיען מפקח הודעות @ישיר נערך לאחרונה על ידי

ישיר אל תהיה בטוח שזה יותר טוב כי עדיין השקע הקרקעי לא טוב לאזורים הפחות גשומים השנה

אני זה לא מרשמלו

ישיר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                • ישיר
                  ישיר 💖 תומך בפורום ❄️ משקיען מפקח הודעות @גשם עד בלי די נערך לאחרונה על ידי

גשם עד בלי די נכון. רואים את זה גם במפות המשקעים. אבל עצם העניין שהאפיק במיקום קרוב מאפשר שיפורים בעדכונים הבאים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • אלחנן כהן
                    אלחנן כהן ❄️ משקיען 🌩️מבין במודלים🌩️ 💖 תומך בפורום נערך לאחרונה על ידי

חברה יש כבר עדכונים לגבי ה15 לחודש אמרו שיהיה מערכת חורפית חזקה?

אשריכם עם ישראל תהיו חזקים
                    חורף בריא!!!
                    "ויהיה לי עוד יותר טוב ועוד יותר טוב"

ישיר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • ישיר
                      ישיר 💖 תומך בפורום ❄️ משקיען מפקח הודעות @אלחנן כהן נערך לאחרונה על ידי ישיר

אלחנן כהן על המערכת הזו אנחנו דנים פה כל הימים האחרונים. לא ברור בכלל מה יהיה, יש כמה גרסאות.
                      לגבי עדכון ערב -
                      הגרמני כנ"ל ממקם את האפיק קרוב, אם כי השקע בקרקע לא במיקום טוב ובפועל לא נכנסים הרבה משקעים. ייתכן שהאפיק חוזר אצלו לסיבוב נוסף אחרי הטווח.
                      גפס לטעמי ממש לא רע, כמה גלי גשם די חזקים החל מיום רביעי. האפיק נכנס, יוצא וחוזר ובטווח הרחוק אפילו נבנה מחדש.
                      הקנדי חלש, והוא שותף לאיסי (בעדכונים הקודמים) בכך שבהמשך שהאפיק בורח ומצפין ובכך כנראה לא מתאפשרים גלים נוספים. מפות המשקעים שלו חלשות מאוד.
                      ברקנל עד 144 גם לא נראה מאוד טוב אבל קשה לדעת עדיין.

אלחנן כהן גשם עד בלי די 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 5
                      • אלחנן כהן
                        אלחנן כהן ❄️ משקיען 🌩️מבין במודלים🌩️ 💖 תומך בפורום @ישיר נערך לאחרונה על ידי

ישיר אמר בעידכון מודלים יום רביעי וחמישי:

אלחנן כהן על המערכת הזו אנחנו דנים פה כל הימים האחרונים. לא ברור בכלל מה יהיה, יש כמה גרסאות.
                        לגבי עדכון ערב -
                        הגרמני כנ"ל ממקם את האפיק קרוב, אם כי השקע בקרקע לא במיקום טוב ובפועל לא נכנסים הרבה משקעים. ייתכן שהאפיק חוזר אצלו לסיבוב נוסף אחרי הטווח.
                        גפס לטעמי ממש לא רע, כמה גלי גשם די חזקים החל מיום רביעי. האפיק נכנס, יוצא וחוזר ובטווח הרחוק אפילו נבנה מחדש.
                        הקנדי חלש, והוא שותף לאיסי (בעדכונים הקודמים) בכך שבהמשך שהאפיק בורח ומצפין ובכך כנראה לא מתאפשרים גלים נוספים. מפות המשקעים שלו חלשות מאוד.
                        ברקנל עד 144 גם לא נראה מאוד טוב אבל קשה לדעת עדיין.

אה חשבתי שדיברו של שלג

אשריכם עם ישראל תהיו חזקים
                        חורף בריא!!!
                        "ויהיה לי עוד יותר טוב ועוד יותר טוב"

ישיר גשם עד בלי די 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • ישיר
                          ישיר 💖 תומך בפורום ❄️ משקיען מפקח הודעות @אלחנן כהן נערך לאחרונה על ידי ישיר

אלחנן כהן כבר הדגשנו כמה פעמים ששלג לא קרוב בכלל 🤷‍♂️ לא על הפרק בשום טווח כרגע.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
                          • גשם עד בלי די
                            גשם עד בלי די ❄️ משקיען מפקח הודעות @אלחנן כהן נערך לאחרונה על ידי

אלחנן כהן שלג אין סיכוי לפחות לא עד כמעט סוף החודש הנוכחי

אני זה לא מרשמלו

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • גשם עד בלי די

ישיר גפס ממש פצצה הייתי אומר עם שקע שעושה מסלול ימי ארוך וגם נראה שהוא טוב סינופטית לאזורים הפחות גשומים השנה (הרי ירושלים דרום השפלה ועוטף עזה)

אני זה לא מרשמלו

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
                              • גשם עד בלי די
                                גשם עד בלי די ❄️ משקיען מפקח הודעות נערך לאחרונה על ידי

הבריטי גם נראה סבבה עם ציר ב 144 ועוד ציר ב 168

אני זה לא מרשמלו

ישיר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • ישיר
                                  ישיר 💖 תומך בפורום ❄️ משקיען מפקח הודעות @גשם עד בלי די נערך לאחרונה על ידי ישיר

גשם עד בלי די כן למרות שבפועל מפות משקעים חלשות גם אצלו. מה שטוב שנראה שיש אצלו חזרה נוספת מעבר לטווח.
                                  תכלס גפס הכי מוצלח

גשם עד בלי די תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • גשם עד בלי די

ישיר מפות משקעים בכזה טווח אני לא בודק באופן כללי אלא אם יש משהו שנראה חריג

אני זה לא מרשמלו

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                    • גשם עד בלי די
                                      גשם עד בלי די ❄️ משקיען מפקח הודעות נערך לאחרונה על ידי גשם עד בלי די

איסי נראה סבבה ובלי המשיכה מערבה

אני זה לא מרשמלו

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                      • ח
                                        חיים 2 ❄️ משקיען 🌩️מבין במודלים🌩️ נערך לאחרונה על ידי

הגעתי למסקנה שאנחנו פשוט טוחנים מים [בקטע הטוב] בימים האחרונים אין קשר בין עדכון לקודמו ובין מודל לחברו פשוט נמתין ונמתין עד שיבוא הגשם בעז"ה.

גשם עד בלי די תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 6
                                        • גשם עד בלי די
                                          גשם עד בלי די ❄️ משקיען מפקח הודעות @חיים 2 נערך לאחרונה על ידי

חיים 2 זה נכון חלקית מכיוון שזה די ברור שיהיה מערכת יפה באמצע השבוע הבא השאלה היא כמה יפה היא תהיה

אני זה לא מרשמלו

ח תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                                          • ח
                                            חיים 2 ❄️ משקיען 🌩️מבין במודלים🌩️ @גשם עד בלי די נערך לאחרונה על ידי

גשם עד בלי די יפה מאד בדיוק ע"ז דיברתי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון

לשיתופי פעולה: aklimus.org.il@gmail.com