Navigation

• Register
    • Login
    • Search
    • פוסטים אחרונים
    • מכ"ם
    • הכנרת
    • פופולרי
    • קישורים
      • מדריך לניתוח מפות המודלים
      • אנסמבל EC , GFS , ICON
      • השוואת מודלים
      • אנומליה 850 מיליבר EC
      • מערכת
      • UKMO- טמפ, עננות ,משקעים, לחות
      • איסי 8 ק"מ
      • איסי מפורט
      • GFS FV16
      • טמפ במפלסים שונים -GFS ירושלים
      • טמפ' במפלסים שונים gfs חיפה
      • gfs אתר צרפתי
      • מפות מפורטות: איסי, אייקון, קוסמו
      • תחזית גובה שלג באירופה רוסיה וישראל
      • תחזית עומק השלג בישראל
      • גובה שלג בכל העולם
      • תחזית עונתית לירושלים
      • תחזיות אל ניניו

עידכון מודלים יום רביעי חמישי שישי

ניתוח מפות המודלים
    12
    51
    3567
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • ח
      חיים 2 ❄️ משקיען 🌩️מבין במודלים🌩️ last edited by ישיר

בוקר טוב
      הבוקר המודלים עדיין עם הצפי למערכת שבוע הבא בעקבות אותו שקע רום.
      גפס פחות טוב הבוקר ומצד שני הקנדי והגרמני נראים בסדר גמור הבריטי ג"כ נראה בכיוון איסי בינתים ב144 ונראה הכי טוב מכולם נראה איך יתפתח .
      כמובן בגלל שזה שקע מנותק לא ניסגר על התרחיש עד הרגע האחרון אבל בכל אופן הערכה היא שתגיע מערכת די מכובדת בחציו השני של שבוע הבא מה מי מו נמתין ונחכה לעדכונים הבאים.
      בוקר טוב.

1 Reply Last reply Reply Quote 5
      • ח
        חיים 2 ❄️ משקיען 🌩️מבין במודלים🌩️ last edited by

טוב איסי ממשיך להיות הכי טוב בינתיים כפי שהראה בעדכונים האחרונים די מזכיר בעדכון הזה את התצורה של המערכת הקודמת הלואי שיקח את הקופה שוב.
        [ושוב אדגיש כמו שציינתי אתמול לא מדובר במערכת שלג אבל כן במערכת יכולה לספק המון משקעים]

1 Reply Last reply Reply Quote 3
        • ישיר
          ישיר 💖 תומך בפורום ❄️ משקיען מפקח הודעות last edited by ישיר

כמו שהערתי, נראה שאנחנו שוב הולכים לכיוון של מערכת מערבית שמגרדת אותנו. לא אתפלא אם עוד שבועיים כל איזורי החוף והצפון יסגרו ממוצע שנתי פלוס (יש כאלה שכבר סגרו), בעוד שירושלים ואיזורים פנימיים נוספים בקושי בממוצע לתקופה המקבילה...

א 1 Reply Last reply Reply Quote 2
          • 2
            208.8 last edited by

גפס צהריים נראה יותר טוב מהבוקר הירוק יותר גדול ומחזיק יותר זמן
            וגם נראה באופן כללי על איזה רמה שבכיוון לעלות בצפון מערב אפריקה

1 Reply Last reply Reply Quote 1
            • א
              איש השלגים ❄️ משקיען 💖 תומך בפורום 🥉מקום 3 - תחרות📷❄️ @ישיר last edited by

ישיר אמר בעידכון מודלים יום רביעי:

כמו שהערתי, נראה שאנחנו שוב הולכים לכיוון של מערכת מערבית שמגרדת אותנו. לא אתפלא אם עוד שבועיים כל איזורי החוף והצפון יסגרו ממוצע שנתי פלוס (יש כאלה שכבר סגרו), בעוד שירושלים ואיזורים פנימיים נוספים בקושי בממוצע לתקופה המקבילה...

באמת?
              דווקא גם ירושלים ראתה הרבה מאוד גשם
              זה שבמרכז ירד יותר זה לא אומר שירושלים מפגרת

ישיר 1 Reply Last reply Reply Quote 2
              • גשם עד בלי די
                גשם עד בלי די ❄️ משקיען מפקח הודעות last edited by

אתמול שאלו אותי למה אני טוען שלא ירד שלג בשלוש ארבע שבועות הקרובים
                אז מכמה סיבות 1. הוורטקס מתפצל ויורד למערב אירופה וארה"ב
                2. עולה רמה מעל גירלנד שתמיד שהיה רמה מעל גירלנד לא ירד אצלינו שלג למעט פעם אחת
                3. כמו שאתם רואים האפיק נמרח ומתנתק זה לא מצב שיכול להוציא מערכת שלג

אני זה לא מרשמלו

מודלים אני רואה בmeteologix

• צ
                  צבי דוידוביץ 💖 תומך בפורום last edited by צבי דוידוביץ

שימו לב שאיסי בוקר צפון מערבי
                  רק מקו תל אביב צפונה וכן מזרח הארץ רק בצפון
                  יראו כמות גשם משמעותית

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                  • פ
                    פינקי last edited by

זה מענין שלטווח כזה גם גפס וגם איסי והקנדי מסכימים על הניתוקים המוזרים האלה

• ישיר
                      ישיר 💖 תומך בפורום ❄️ משקיען מפקח הודעות @איש השלגים last edited by ישיר

איש השלגים ידידנו, לא אמרתי שלא ירד גשם. אבל כדאי להסתכל בנתונים. ירושלים קיבלה אולי שליש מאיזור ת"א בשבועיים האחרונים, והיא כרגע בסביבות הממוצע לתקופה המקבילה לעומת איזורים שכבר קרובים או עברו את הממוצע לכל העונה. יש הבדלים של מאות מ"מ אין פה הרבה מה להתווכח והרגשנו את זה היטב כאן בירושלים.

בינתיים המודלים מושכים עוד יותר מערבה את המערכת של שבוע הבא, מה שמשאיר אותנו עם מערכת די קצרה ואז בריחה עד שהאפיק המנותק יצליח שוב להתמזרח (בתקווה שיישאר ממנו משהו).

• ח
                        חיים 2 ❄️ משקיען 🌩️מבין במודלים🌩️ last edited by חיים 2

עדכון ערב
                        כאופיים של תחזיות למערכות מסוג אלו הערב זה תור ההתמתנות נראה יותר מערבה.
                        אבל מה שבטוח שהחל משלישי הבא יש חגיגה שלימה בכל הים התיכון כמה נזכה להשתתף בחגיגה הזאת נמתין לעדכונים הבאים כי באמת מאד מוקדם לדעת על איזה תרחיש ניסגר.
                        יש בגפס הערב הרצות משובבות נפש שרק ממחיש כמה הכל כזה נפיץ לכאן או לכאן.
                        יבשים לא נצא מזה בעז"ה, כמה רטובים נדע בהמשך.
                        המשך ערב נהדר לכולם.

1 Reply Last reply Reply Quote 4
                        • ח

אגב הבריטי 168 נראה ממש בכיוון יותר טוב מכולם נחכה לאיסי

• ח

איסי מעולה גם הערב.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                            • ישיר
                              ישיר 💖 תומך בפורום ❄️ משקיען מפקח הודעות last edited by ישיר

אכן איסי די מרשים עם למעלה מ48 שעות של גשם, משלישי בלילה ועד שישי.
                              יש יתרון ניכר לחוף, אבל סה"כ מערכת טובה אצלו.

• ח
                                חיים 2 ❄️ משקיען 🌩️מבין במודלים🌩️ last edited by חיים 2

עדכוני בוקר ממש בקצרה
                                נראה שבגדול המודלים קמו על צד שמאל יחסית עדיין יש צפי למערכת נחמדה אבל יש משיכה רצינית מערבה מה שמשאיר בעיקר את החוף בתמונה כמו שהזכיר כאן ישיר אתמול נקוה להקצנות בהמשך העסק לא סגור בכלל.
                                בוקר טוב

ישיר 1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                • ישיר
                                  ישיר 💖 תומך בפורום ❄️ משקיען מפקח הודעות @חיים 2 last edited by ישיר

חיים 2 אני דווקא יחסית בתחושה יותר חיובית מאתמול. אצל גפס לדעתי האפיק פחות מערבי ממה שהראה בערב ובטח בלילה. בכללי אני מתרשם במודלים שהבריחה של האפיק פחות חזקה לכיוון מערב, מה שמאפשר לו לחזור יותר מאוחר (למשל בגרמני בוקר לעומת ערב. אם כי לא בכל המודלים האפיק חוזר).
                                  בכל אופן האופי של האפיק הוא כזה שפשוט לא ניתן לדעת כיצד יגיע וכיצד ימשיך בטווח כזה, כך שיש עוד זמן ויהיו שינויים רבים.

1 Reply Last reply Reply Quote 5
                                  • גשם עד בלי די
                                    גשם עד בלי די ❄️ משקיען מפקח הודעות last edited by

אני מפחד שיהיה עוד התמערבות של המערכת בהמשך הטווח ואז בקושי הצפון יקבל

אני זה לא מרשמלו

ישיר 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                    • ישיר
                                      ישיר 💖 תומך בפורום ❄️ משקיען מפקח הודעות @גשם עד בלי די last edited by ישיר

גשם עד בלי די אתה מאוד צודק. נמנעתי מלומר זאת (בגלל שאומרים שאני פסימי...) אבל בהחלט יש חשש כזה שבסוף יתברר שזו לא מערכת "שלנו" בכלל...

בינתיים הגרמני ערב מעכב עוד יותר את המערכת, אבל מצד שני המיקום שלה אולי קצת יותר טוב.

גשם עד בלי די 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                      • גשם עד בלי די
                                        גשם עד בלי די ❄️ משקיען מפקח הודעות @ישיר last edited by

ישיר אל תהיה בטוח שזה יותר טוב כי עדיין השקע הקרקעי לא טוב לאזורים הפחות גשומים השנה

אני זה לא מרשמלו

ישיר 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                        • ישיר
                                          ישיר 💖 תומך בפורום ❄️ משקיען מפקח הודעות @גשם עד בלי די last edited by

גשם עד בלי די נכון. רואים את זה גם במפות המשקעים. אבל עצם העניין שהאפיק במיקום קרוב מאפשר שיפורים בעדכונים הבאים.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                          • אלחנן כהן
                                            אלחנן כהן ❄️ משקיען 🌩️מבין במודלים🌩️ 💖 תומך בפורום last edited by

חברה יש כבר עדכונים לגבי ה15 לחודש אמרו שיהיה מערכת חורפית חזקה?

אשריכם עם ישראל תהיו חזקים
                                            חורף בריא!!!
                                            "ויהיה לי עוד יותר טוב ועוד יותר טוב"

ישיר 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                            • First post
                                              Last post

ענו על סקרים באינטרנט והרוויחו כסף