עדכון בוקר יום שישי שאחרי המערכת
-
מערכת ברוכת משקעים חלפה אותנו והשיאניות הגיעו אף לכ60 מ"מ
מרחבית נמדדו כ30 40 מ"מ
שלג כבד ירד בחרמון ובמג'דל שמס ובאתר נערמו עוד כ20 ס"מ והבוקר נמדדו באתר החרמון 170 מ' ובמפלס העליון 190 מ'
מפלס הכנרת רשם זינוק ועלה מתחילת המערכת ב11 ס"מ וכעת עומד על 210.01- לכנרת מלאה חסרים סה"כ 121 ס"מ (מי יודע אולי עוד החורף נזכה לראותה מלאה לחלוטין בע"ה) הזרימות בנחלי הצפון עדיין חזקות ובע"ה נראה עוד עליה משמעותית בימים הקרובים.
הבוקר המודלים אופטימיים יותר וגפס בטווח של 240 מראה ירידת אפיק עלינו גם איסי בסוף הטווח עם סינופטיקה דומה, הקנדי גם מעניין לטווח זה אבל עדיין זה טווח מאד רחוק בפרט בחורף הזה
בכל מקרה הפסקה בגשמים עכשיו כנראה ב10 ימים הקרובים אח"כ נראה שיש פוטנציאל גדול לחזרת האפיקיות אצלנו ולחזרתו של גנרל חורף בע"ה
שבת שלום לכולם! -
חשוב לציין שההפסקה היא במערכות החורפיות
בימים שני - רביעי תתכן פעילות כל שהיא באזורינו שתתבטא בירידה בטמ' וימים מעוננים עם סיכוי לגשם קל
כך שמי שבונה על ימים חמימים ואביביים לא יהיו הרבה ימים כאלה בע"ה -
מה יישאר מהשלג בחרמון עוד 10 ימים... רק שהוא לא ינמס עד אז
-
אקלימוס ימס כנראה רק חלק
יהיה שבוע הבא כמה לילות יחסית קרים
גם הלילה מאד קר ככה שהשלג יקפא
בכל מקרה בעליון עם כמות כזו ישאר שלג עד מרץ גם אם לא ירד ח"ו כלום
אבל נקווה שכבר בטווח הקרוב נראה מערכות חורפיות חוזרות לאזורינו ואסור לשכוח שגם חודש מרץ יכול להביא מערכות חורפיות למהדרין, כמה וכמה שלגים בירושלים ירדו במרץ
כל עוד אין עליה של רמה על אזורינו יש תקווה למערכות חורפיות לפני שהאביב מגיע
(ראיתי הבוקר שעידו כהן כותב שהוא מאד אופטימי למערכת חורפית ומשמעותית בסביבות ה19 20 לחודש שזה פחות מעשרה ימים וגם בגפס והקנדי הבוקר ראינו לכך רמז) -
דוד אני זוכר ששנה שעברה השלג שהצטבר בחרמון לאחר המערכת שלג באמצע פבראור נמס אחרי שבוע ולא היו כבר תנאי גלישה. אבל אז היה רק 50 ס"מ במפלס התחתון. אם אני זוכר טוב הטמפרטרות שהיו אז דומות למה שיהיה בעשר ימים הקרובים.
-
אקלימוס אולי
אבל כמו שאמרת הפעם יש יותר מפי שלש וגם חלק מהלילות יהיו קרים יחסית בפרט הלילה ומחר בלילה וגם שבוע הבא, חוץ מזה יהיו ימים יחסית מעוננים שלא תהיה שמש שתמיס
נקווה מאד שבאמת ישארו עדיין תנאי גלישה עד שהמערכת הבאה תוסיף עוד הרבה -
דוד נקווה. לדעתי החורף הזה החל רשמית מ-14 בינואר.
העונת גלישה כבר פועלת שלושה שבועות. שנה שעברה היא פעלה רק שבוע.
אני בניתי על 3 מטר החורף הזה...