חדשות היסטריות- סכר דגניה פתוח !!!
-
גם הוא זורם- סכר דגניה
טעימה ראשונה. אז מה אתם אומרים- הוא "פתוח קצת" ? אתם תחליטו. ולמי שיש ספק אז בל"נ בהמשך אצרף קישור להסרטות של הזרימה בסכר.
-
עוד מעט עוזב את שדה התעופה של בירות וחוזר למרכז.
אתם חושבים שאני צוחק ? בבקשה- הרי צילום מסך של הוייז לפניכם. אתם נמצאים כאן- דרך מוניות ביירות. או לייתר דיוק- שכונת אל אוזאלי בביירות,-ככה הוייז החליט במשך חצי יום.
ולא רק הוא- גם גלריית התמונות שלי החליטה שהתמונות שצילמתי היום צולמו בלבנון בשדה התעופה רפיק אל חרירי בביירות.
אז מסתבר שהלבנונים השתלטו לנו על הכינרת ועל סכר דגניה וטבריה ועין גב. נקווה שישוחררו בקרוב.
-
ז'ק 2 מה האינטרס לפתוח ומדוע לא לפרסם זאת?
(מבחינתי זה סבבה אם משחררים לירדנים גם לנו מגיע קצת "טיפטופים" בשצף קצף.... ) בכל אופן אני מקווה שהיה לך טיול מהנה
-
הסירטון של זרימת סכר דגניה
-
-
שימי בעוצמת הזרימה היום אז כנראה שהורידו כרגע באופן זמני את סכר עלומות כי הוא לא יעמוד בעוצמות זרימה כאלו.
בעז''ה אבדוק את הענין וארחיב יותר בל''נ בכל הנושא כפי שעשיתי בארוכה בשנים האחרונות בפורום האחר בנושא זה בדיוק. כרגע אין לי כמובן את הזמן והסבלנות. (רק תחשוב שמחכים לכם רק מהיום כ- 300 תמונות שצריך לבחור מתוכן את היותר מוצלחות, לכווץ ולהתחיל לשתף וגם לתת רקע מידי פעם, כך שכנראה שבימים הקרובים לא יהיה משעמם, והאמינו לי שיש מה לראות ב''ה !!)
-
ז'ק 2 מחכים!
-
ז'ק 2 בתמונות נראה היטב שהסכר סגור... כל גובהו של הסכר חסום, והזרם יוצא מתחתית הסכר.
תמיד יש שם זרם חזק, יתכן בהחלט שמשחקים בזה ופתחו קצת יותר, אבל עדיין זה כלל לא זרימה משמעותית לעומת כל גובהו של הסכר.
תדמיין מה קורה כשפותחים את כולו ויש קיר מים של כמה מטר... לא סתם כולם באו לראות את הפתיחה בתשנ"ב, ולא סתם זה עלול לגרום נזקים עצומים. -
Mashav בואו נסכם את הנושא בתקוה שכולם יבואו על סיפוקם ונגיע לעמק השווה.
''פתיחה היסטורית- היסטרית של סכר דגניה'' ? הפתיחה שכולם משום מה כל כך מצפים ומייחלים לה לאורך השנים ? מה פתאום ! בודאי שלא וגם לא מתחיל להתקרב לזה ! פתיחת הסכר על שני חלקיו ובצורה מלאה תביא לספיקת מים של 7 מליון ממ''ק של מים ביום שזה ספיקה של כ- 82 ממ''ק בשניה. גם פתיחה חלקית שתפקידה להוריד את המיפלס בס''מ אחד ליום יביא לספיקה של קרוב ל- 14 ממ''ק בשניה. מה שרואים בתמונות ובהסרטה כאן זה ספיקה של בקושי כמה ממ''ק בודדים לשניה במקרה הטוב.
אז על מה ההתרגשות הגדולה והכותרת המפוצצת (אולי יותר מידי ?) אם יש כאן כאלה שעקבו אחרי השיתופים שעשיתי במשך השנים על סכר דגניה בפורום האחר, אז הם היו יכולים להתרשם ממצב הסכר בזמנים רגילים במשך כל השנה לאורך השנים, מצב די קבוע שכלל הזרמת מים קטנה- לפעמים מחלקו אחד של הסכר ולפעמים משני חלקיו. (הסכר מחולק לשנים). אבל בכל מקרה מדובר בהזרמת מים זניחה ממש ולא משמעותית, וגם היא לא באה מהרמת הסכר, אלא מאיזה צינורות ניקוז מזרימים מים.
וכאן מגיע השיתוף של אתמול. מיד כשהגעתי לגשר בדגניה שמתחתיו נמצא הסכר ראיתי שהפעם מדובר במצב חריג ממה שהיה מוכר לי בכל השנים האחרונות, כי נוצרה זרימה ניכרת בירדן. בסקרנותי הרבה עשיתי מה שעשיתי והגעתי בדרך לא דרך לתחתית הגשר סמוך לסכר (כמו שנאמר ''אין גדר העומדת בפני הרצון... ויש שאומרים: מלך פורץ גדר ואין מוחים בידו...). בהגיעי לשם גיליתי שבאופן חריג הסכר הורם חלקית- כך שזרם מים חזק מאוד פורץ מתחתית הסכר. במשך כל השנים האחרונות לא נתקלתי בתופעה כזאת, ואפילו לפני ארבע שנים אז הכנרת הגיעה ממש סמוך לקו האדום העליון. (תועד בפורום האחר, אך מטעמים ברורים א''א לעשות כאן קישור לשם, יכול להיות שאשתף בהמשך מתמונות והסרטות שיש ברשותי מאז ומהשנים האחרונות).
ּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּ -
ז'ק 2 אמר בחדשות היסטריות- סכר דגניה פתוח !!!:
כי נוצרה זרימה ניכרת בירדן. בסקרנותי הרבה עשיתי מה שעשיתי והגעתי בדרך לא דרך לתחתית הגשר סמוך לסכר (כמו שנאמר ''אין גדר העומדת בפני הרצון... ויש שאומרים: מלך פורץ גדר ואין מוחים בידו...). בהגיעי לשם גיליתי שבאופן חריג הסכר הורם חלקית- כך שזרם מים חזק מאוד פורץ מתחתית הסכר
הםםםםםםם..........
אין מצלמות שם?
והאם יש סכנה שם? -
אוהב לדעת הכל אל תגלה- אבל השטח כולו מגודר, ורק לאחרונה תיקנו את הגדר ואת השערים באופן שלא ניתן למצוא שום פירצה בגדר או איזה שער לא נעול כדי להיכנס לשטח כפי שהיה בעבר. אבל עדיין יש דרכים להיכנס לשטח (בתקוה שעצם הכניסה אינה השגת גבול ומעשה פלילי), רק שמטעמים ברורים אני לא אפרט כאן, במיוחד שאני לא רוצה לקחת אחריות על מעשי אחרים שבמצב של חוסר זהירות מספיק עלולים להפוך למסוכנים.
-
שימי אמר בחדשות היסטריות- סכר דגניה פתוח !!!:
ז'ק 2 מה האינטרס לפתוח ומדוע לא לפרסם זאת?
ובכן- מה שהעלתי בחכתי הוא שסכר אלומות אכן עובר תהליך של שיפוץ ובניה מחדש, והעבודות התחילו לפני כחודש וחצי. במסגרת העבודות והמיבחנים ההידרולוגיים שנעשים במקום מתבצעת הזרמת מים מוגברת.
הזרמת המים המוגברת עומדת להפוך לדבר קבוע, כאשר מידי שנה יוזרמו לירדן הדרומי עד 60 מליון ממ''ק של מי כנרת, שזה כמעט פי 6 יותר ממה שהיה עד היום.
-
ומשמעות הדבר- התרחקות מפתיחת סכר דגניה בשנים הבאות.
60 מליון ממ''ק בשנה פירושו לגרוע כחצי מטר ממפלס הכינרת. תצטרפו לזה את הסכם המים עם ירדן הכולל את הגדלת כמות המים המסופקת,- הרי לכם גריעה של כמטר ממפלס הכינרת מידי שנה. בקיצור- חלום הסכר הנפתח מתרחק. נצטרך להסתפק במה שראיתם כאן בתמונות ובהסרטה.
-
וככה זה נראה בשגרה קודם לפתיחה החלקית והגברת הזרימה
כפי שתוכלו לראות- זרימת המים אינה מתחתית הסכר שסגור לגמרי, אלא מנקודות מסויימות שמהם זורמים מים בכמות לא גדולה.
התמונות צולמו לפני 4 שנים ביום השיא של המפלס שהיה במרחק של 8 ס''מ בלבד מהקו האדום העליון (208.88),- גבוה בכחצי מטר המפלס היום. זאת היתה תמונת המצב הדי קבועה במשך כל השנה וכל השנים. על הפער בין מה שתיעדתי אתמול לבין מה שרואים בתמונות כאן לא צריך להוסיף דבר. התמונות מדברות מעצמן.
-
טעות בפרטים- התמונות והסרטון הם מלפני שנתיים אז עמד המפלס על 209- דהיינו 20 ס''מ מתחת לקו האדום העליון ו-35 ס''מ גבוה יותר מהמפלס אתמול. אך יש לי גם תמונות והסרטה מלפני 4 שנים, אך מכיון שמדובר בממש אותם מראות, אין טעם להעלות גם אותם.
-
ז'ק 2 עם כל הכבוד הכינרת לא מספקת מים ל 90% מתושבי ישראל, אז לא יקרה כלום אם הירדן הדרומי יהנה קצת ממים
לכל מי שחושב שזה יעזור לים המלח אז התשובה היא לא
-
גשם עד בלי די אני אתך, רק שנוצר כאן מצב שמפלס הכנרת הפך להיות ''מפלס מצב הרוח הלאומי'', ופתיחת הסכר הפכה להיות משום מה פסגת החלומות של המשוגעים לדבר. כידוע ש''תוחלת ממושכה מחלת לב'', רחמנות על כל אלה שכל שנה חולמים שהנה הסכר עומד להיפתח, ולבסוף? שוב אכזבה. אז כעת כנראה שהתגשמות החלום הנ''ל תהפוך להיות משהו מאוד מאוד רחוק, והלוואי שניתבדה !
-
ז'ק 2 צריך גם להוסיף שפתיחת הסכר יוצרת נזקים כלכליים ואקולוגיים אדירים לכל מורד הירדן עד ים המלח, אז עדיף קצת קצת במשך כל השנה
-
גשם עד בלי די מסכים לכל מילה.
-
מה ממשמעות של זרימת מים בירדן? למי זה טוב ולמי לא?
ולמה שלא יגיע עד לים המלח שמשווע למים ומתייבש בצורה חסרת תקדים?