חידת מיקום
-
גשם עד בלי די אני ממש מאדים מבושה איך אין לי תמונות משם.
זה אחד מהדברים המדהימים, שנופי המאדים וכן הירח מזכירים הרבה מאוד פעמים נופים מדבריים על כדור הארץ. ומאידך- יש לי צילומים שצילמתי במצבי תקריב וכדו' שיוצרים השלייה שמדובר בצילומים מכוכב אחר. אולי כמה דוגמאות בהמשך.
-
הכוכב הקרוב ביותר בנופיו לנופי כדור הארץ הוא המאדים. הנופים שלו דומים להפליא לנופים של האיזורים המידבריים בכדור הארץ דוגמת הנגב וסיני בארץ וכן בשאר העולם.
עוד כמה תמונות מנופי המאדים.
-
אז תמונות שצילמתי במאדים אין לי, אבל תמונות שצילמתי בכדור הארץ ובארץ ישראל הקדושה יש לי המון. תנחשו באיזה איזור בארץ צולמו התמונות הבאות.
-
ז'ק 2 הפתעת אותי, לא חשבתי שמישהו יעלה על זה כ"כ מהר, במיוחד שזה תמונות חדשות בנות 3 ימים בלבד.
-
גשם עד בלי די זה כנראה מה שקורה ומה שיקרה לכם כאשר תהיו בני שישים. חכמינו ז"ל אמרו בפרקי אבות: בן ארבעים לבינה, בן חמישים לעיצה וכו', ובמדרש שמואל גורס "בן שישים לחכמה", וכן גורס הריטב"א, וכתב שמש"כ באיוב (פרק י"ב) "בישישים חכמה"- "בישישים" נוטריקון "בן שישים". וכתב התיו"ט (אבות פ"ה משנה כ"א) שגם לגירסה שלנו שגורסים "בן שישים לזקנה" יש לפרש ש"זקנה" הכוונה לחכמה, כי אין זקן אלא מי שקנה חכמה, נוטריקון "זקן"- זה קנה חכמה. אז ב"ה אני כבר עשרים שנה מאז שהגעתי לגיל "בינה" ועשר שנים מאז הגעתי לגיל "עצה", וכעת אני בגיל זקנה- חכמה.
ולמה אני מתכוין בכל ההקדמה הארוכה הזאת ? וכי אני בא להלל ולשבח את עצמי? ממש לא, רק בא לתת רקע איך ''עליתי'' על התשובה. אתמול כשראיתי את החידה שלך מיד טרדה אותי המחשבה- ממתי מישהו מעלה תמונות של מראות שיכולים להיות באלפי נקודות בארץ ושואל באיזה מקום זה צולם? זה כמו שאני אעלה כאן תמונות נוף של הים שצילמתי (ויש לי מאות כאלה) ואשאל באיזה חוף עמדתי כשצילמתי את הים. וכאן הכתה בי המחשבה וההבנה שכנראה כוונת החידונאי היתה להביא תמונה שנראית שיגרתית ורגילה, אך המיוחד שבה הוא במה שהיא צולמה לא במקום הרגיל שאנו מצפים לראות את אותה תמונה. (אגב- זה הרקע של החידה שאני העלתי כאן,- תמונות נוף שנראות שייכות לאיזור אחד אך בפועל צולמו באיזור אחר). כשניתחתי את הנתונים אמרתי לעצמי שזה מתאים או לירח או למאדים- שני כוכבים הידועים שיש בהם נופים הדומים לנופים הקיימים בכדור הארץ. רציתי לענות על החידה בצורת "ואולי אפשר לומר", ולחזק את השערתי בהבאת תמונות דומות שצולמו על הירח או המאדים. לצורך הבאת התמונות עשיתי חיפוש בגוגל של "תמונות של המאדים", ותנחש מה אני מגלה? נכון- את התמונות שלך. בזה הרגע ידעתי שהתשובה אינה "ואולי אפשר לומר", אלא "ויש לומר" בודאות. וניצלתי את ההזדמנות להביא תמונות נוספות שלענ"ד הן עוד יותר מיוחדות,- תמונות שנראות כאילו צולמו כאן בכדור הארץ, ממש אותם נופים.
אגב- למי שיש גישה ל- GOOGLE LENS והיה סורק את התמונות באמצעותה הוא היה מגיע לתוצאה מיד. לי זה לקח יותר זמן כאמור כי בנטפרי אין אפשרות להפעיל את GOOGLE LENS, אבל כאמור כנראה שהגיל והחשיבה ההגיונית עמדו לי להגיע לתשובה גם ללא השירות הנ"ל. -
ז'ק 2 אמר בחידת מיקום:
הכוכב הקרוב ביותר בנופיו לנופי כדור הארץ הוא המאדים. הנופים שלו דומים להפליא לנופים של האיזורים המידבריים בכדור הארץ דוגמת הנגב וסיני בארץ וכן בשאר העולם.
שמתם לב למשהו מעניין בתמונה? התמונה היא כאמור תמונה שצולמה במאדים. אבל לפי התמונה כנראה שיש חיים על המאדים ! ראש ההר מגודר, ואיזה יצור אנושי עומד בראש ההר וצופה על הנוף של המאדים. אז הסיפור הוא שמי שפירסם את התמונה עשה כנראה הדמיה של נופי המאדים לאחר שיצורים בני אנוש "יעברו דירה" למאדים.
-
ז'ק 2 התמונה צולמה במצפה רמון
-
אקלימוס אמר בחידת מיקום:
ז'ק 2 התמונה צולמה במצפה רמון
ככה? בכזה קלות עבדו עלינו ? יש אתר שפירסם את התמונות כתמונות מן המאדים, תוך שהוא מבצע שם הדמיות בין השאר של אנשים על המאדים. אם כך,- אני צריך לבדוק את כל התמונות שהבאתי משם שהם לכאורה מהמאדים האם הם באמת מהמאדים או ממשהו בכדור הארץ שמישהו החליט להלביש עליו כאילו מדובר במאדים. במידה ויתברר לי שאכן מדובר בבלוף אדאג בעז"ה למחוק את התמונות.
-
ז'ק 2 אמר בחידת מיקום:
הבהרה- התמונה הראשונה היא באמת תמונה של מצפה רמון כפי שהעיר מנהל האתר. הטעות היא שלי. לקחתי את התמונה מתוך מאמר שעסק בדמיון של הנופים במאדים לנופים הקיימים בכדור הארץ, כאשר בתוך המאמר היתה התמונה הנ''ל. מכיון שלא קראתי את המאמר אלא רק חיפשתי תמונות של המאדים, הייתי בטוח שהתמונה הנ''ל גם היא תמונה של המאדים רק שעברה עריכה/ הדמיה. מסתבר שטעיתי. פדיחה- קורה.
ביחס לכל שאר התמונות, כאן אכן מדובר בתמונות מהמאדים כפי שהופיעו בכמה אתרים, כגון אתר בא במייל (baba mail). אני כאמור הורדתי את התמונות לא ישירות מהאתר (חסום בנטפרי), אלא מתוצאות החיפוש בגוגל תחת הכותרת ''תמונות ממאדים'', כך שלא שמתי לב בשעת מעשה מהו מקור התמונות. כעת שבתי ובדקתי ומתברר שהמקור הוא כאמור באתר הנקרא בא במייל (baba mail), שכאמור חסום לכניסה לגולשי נטפרי.
-
-
ז'ק 2 אמר בחידת מיקום:
אז תמונות מהמאדים שאני צילמתי אין לי, אבל מכדור הארץ ומארץ ישראל הקדושה יש לי המון. תנחשו באיזה איזור בארץ צולמו התמונות הבאות.
מזכיר לכם את נופי הנגב/ סיני/ הערבה/ מדבר יהודה? נכון- ממש דומה, אבל זה לא. מדובר בנוף המצוי בכמה מקומות לאורך הים התיכון שם יש רכסי כורכר, שכאמור בתמונות מזכירים ממש את נופי הנגב והערבה.
התמונות צולמו ברכס הכורכר בנתניה הצמוד לשמורת האירוסים.
-
ז'ק 2 בפעם הבאה אני יזכור אותך....