בואו נהמר: האם השנה ישבר השיא של טמפרטורת המים בים התיכון ? (וגם: ההשפעות הנובעות מהתחממות מי הים)
-
גשם עד בלי די תעשה חיפוש ''מטאוטק נמל יפו''. מטאוטק מספקת שירותי חיזוי לגופים כמו עירית ת''א/ חברת אתרים, תחנת מדידה בנמל אילת.
-
ז'ק 2 אז זה התחנה של החוף ולא של טמפרטורת הים
-
גשם עד בלי די יש שתי מדידות- מדידת טמפרטורת חוף ומדידת טמפרטורת מי הים.
-
ז'ק 2 אז החוף זה מטאו טק והים אינני יודע של מי
-
גשם עד בלי די למטאוטק יש תחנות עצמאיות דוגמת התחנה בבני- ברק ובירושלים ועוד כמה מקומות, ועוד כמה תחנות שנמצאות תחת גופים אחרים ושמטאוטק מספקת להם את המכשור ואחראית על תיפעול התחנה, וזה כנראה הסיפור של התחנה בנמל יפו שפועלת במסגרת חברת אתרים והמכון לחקר רצועת החוף, אך המיכשור וכן תיפעול התחנה נעשה ע''י חברת מטאוטק. כך שכל הנתונים שמופיעים שם הם מדידות ע''י מטאוטק, כולל מדידת טמפרטורת מי הים.
-
ז'ק 2 את זה הבנתי בהתחלה, אני שאלתי הרי לא ידוע שיש למטאו טק תחנות למדידת טמפרטורות ים אם כן מי אמר שזה גם שלהם
-
גשם עד בלי די מטאוטק לא ימדדו טמפרטורת מים בתחנה בבני- ברק או בירושלים או בניר גלים/ בית ידידיה וכו' וכו' כי אין שם ים למדוד. אבל בנמל יפו ובנמל אילת זה חלק בלתי נפרד מהמדידות.
-
ז'ק 2 ושם התחנה אמינה?
אגב שנה שעברה דיברתי עם חזאי מהשמט והוא אמר לי שזה יחסית אמין ברור שיותר מהאתר שטוען שעכשיו הים רק 27 מעלות..
הכי טוב זה השמט
-
גשם עד בלי די מעולם לא טענתי שתחנה זו או אחרת לא אמינות, בודאי בכל הנוגע למטאוטק, כי בכל המיקרים בודאי מדובר בשימוש במיכשור ברמת האמינות הגבוהה ביותר שקיימת. אך יש לקחת בחשבון שמדידות של טמפרטורת מי ים נתונות להרבה מאוד משתנים שיכולים לשנות את התוצאה, בדיוק כמו מדידת טמפרטורה ומהירות רוח וכמות גשם, שבתנאים מסויימים אנו עשויים לקבל תוצאות שונות, כגון מיקום של תחנה על גג בנין שמזופת בזפת עלול להשפיע על הטמפרטורה שתימדד עקב פליטת חום חזקה מהגג. וכן הוא הדבר לגבי מדידת טמפרטורת מי ים, שאלה היכן מד הטמפרטורה ממוקם, האם בגובה פני הים או בעומק של כמה עשרות ס''מ עד מטר, וכן האם הוא ממוקם במקום סגור כגון בתוך שטח נמל או במקום פתוח, באיזה מרחק מהחוף וכו' וכו'. כל פרט מהפרטים הללו יכול לשנות את תוצאת המדידה.
ובכל הנוגע לתחנה באילת, 26 מעלות זה אפילו חם קצת יותר מהרגיל. ים סוף כפי שכבר צויין נהנה מטמפרטורת מים נמוכה יותר מאשר הים התיכון.
-
ובנתיים שינינו קידומת
המדידה בנמל יפו עברה לקידומת 30, ובנתוני השמ''ט עברנו בחוף הצפוני לקידומת 28 ובחוף הדרומי לקידומת 29. אפילו באתר שגעב''ד הגדיר כבלתי אמין השתנתה הקידומת כמעט בכל הארץ מ- 26 ל- 27. בקיצור- מתחממים במהירות.
-
ז'ק 2 ההבדל שביבשה יש תקן למדידה לעומת זאת בים כמה שניסיתי לבדוק לא מצאתי תקן כל שהוא
-
ז'ק 2 ולי לא נשאר אלא לשאול אותכם תושבי החוף מה אתם עושים שם???
-
גשם עד בלי די בעיקר מזיעים ומקטרים...
-
גשם עד בלי די אמר בבואו נהמר: האם השנה ישבר השיא של טמפרטורת המים בים התיכון ?:
ז'ק 2 ולי לא נשאר אלא לשאול אותכם תושבי החוף מה אתם עושים שם???
כשתסביר לי מה אתה עושה שם, אני אסביר לך מה אני עושה כאן...
למי שלא מכיר- גלקסיית אנדרומדה.
-
ז'ק 2 מחפש 2 כוכבי ניטרונים שמתנגשים (קילונובה)
-
ז'ק 2 עכשיו תורך להסביר..
-
גשם עד בלי די האמת- מודה באשמה, אין לי הסבר משכנע. השאלה הזאת רודפת אותי עוד מהפורום הקודם שם נישאלתי שאלה זו שוב ושוב. כשעניתי שאני גר בעיר גדולה של חכמים ושל סופרים, ענו לי שם שיש עוד מקומות בארץ בהם מתגוררים חכמים וסופרים, ושם לשם שינוי אתה לא מרבה לפגוש עכברושים או ללכת על מדרכות שבורות וכו' וכו'. אז מה אני יכול לענות להגנתי? לא יודע.
-
גשם עד בלי די
תחפש עכשיו באזור אחר
https://www.space.gov.il/news-space/134333 -
פינקי הבעיה שזה נובה רגילה אני מחפש קילונובה
-
פינקי אוי ואבוי ! שוב הקורונה חוזרת...