תחזיות ראשוניות לעונת הגשם הבאה:
-
גשם עד בלי די לא קצת סטטיסטיקה אלא הרבה סטטיסטיקה, כי לדוגמא שמדברים על שנת אל ניניו או אל ניניה בכל הנוגע למזג האוויר באיזורינו זה נטו סטטיסטיקה המתבססת על מה שקרה בעבר.
לגבי המודלים, המודלים לטווח של עשרה ימים ויותר במקרים רבים מידי לא מוכיחים את עצמם לא רק ביחס לכמות הגשם ומיקום הגשם, אלא אף ביחס אם בכלל ירד גשם או לא. כבר תיעדתי בעבר את התחזיות של המודלים לטווח של עשרה ימים שצפו כמות גדולה ואפילו גדולה מאוד של גשם, כאשר לבסוף לא ירד כלום, וגם לאידך גיסא, שמתחילה לא צפו משהו ולאחר כמה ימים הגיע משהו גדול ומשמעותי (כי אם שדבר זה פחות שכיח). כך שבכל הנוגע למודלים לטווחים ארוכים יש לקחת את הכל בעירבון מוגבל מאוד.
-
ז'ק 2 גם תחזית למחר זה באיזה שהוא מקום רק סטטיסטיקה, כי אנחנו יודעים שסטטיסטית שיש אפיק רום בצורה כזו אז יורד גשם
-
בקיצור יש גם סטטיסטיקה כמו בכול דבר, אבל התחזיות העונתיות לא משתמשות כמעט בסטטיסטיקה.
אגב לראיה התחזיות העונתיות של השמט לגבי הקיץ צדקו ב-100% -
גשם עד בלי די יש סטטיסטיקה ויש סטטיסטיקה. סטטיסטית 20 אחוז מהאנשים שחצו רגלית את כביש גהה בזמן שהיתה בו תנועה ניפגעו בתאונה, וכמו כן 20 אחוז מהאנשים ששתו מים מינרליים נפטרו לפני גיל 75. אתה מבין לבד את ההבדל ואת הנימשל.
ואם בסטטיסטיקה עסקינן, בדיחה מספרת על פרופסור לסטטיסטיקה שטבע לאחר שנכנס לנהר, וזאת מכיון שבבדיקה שהוא ערך הוא גילה כי העומק הממוצע של הנהרות במדינה הוא כחצי מטר...
-
גשם עד בלי די את התחזיות העונתיות לקיץ גם אני יכול לכתוב עם סיכוי לא קטן לדייק במגמה. החכמה היא עונות המעבר והחורף.
-
ואם בסטטיסטיקה עסקינן- הנה התחזית הסטטיסטית של בועז דיין לסתיו ולחורף הקרוב.
-
ז'ק 2 זה תחזית של סטטיסטיקה 100%, אני אומר נמתין ונאה מה יהיה
-
ז'ק 2 יש לומר שיהיה חם וזהו ויש לדייק בכמה יהיה חם
-
גשם עד בלי די נטיה לטעות שאם זה יבש זה חייב להיות חם זה לא נכון בכלל מומחה לאקלים אמר לי חושב צפוי ההפך תנחש למה מתכון למעשה החורף בקרוב בגלל טמפ ים התיכון יכול להיות הפוך
-
צופה אולי חורף קר קרה שלג אז מי אמר שצפוי חום אמר שבעוד חודש וחצי נדע אבל אני חושבת שיהיה יותר קריר בחורף הקרוב
-
efrat32 אבל אם לא מגיעים אפיקים אז הים החם לא שווה כלום, וגם אם מגיע על תחילת העונה מגיעה סערה גדולה אז כל מאגר החום בים הולך תוך יומיים
-
גשם עד בלי די נכון אבל הם יגיעו מאמינה .הוא לא אומר שיהיה שנה גשומה רצח אבל צפוי להיות קר אולי כי הלה ניניה הוא מכוון לדעתו השנה לא מתקרבת 99 שאז היתה שנת בצורת וחמה אלא דוקא חורף בסגנון 2008 50 73 89 כל אלו חורפים קרים שהיו .מעניין לא ?נמשיך לעקובב כי יש על מה עדיף לקפוא מקור מאשר חורף חם עוד יבש.
-
גשם עד בלי די צריך להתפללל שהר געש יעשה את שלו התפרץ הר געש בחוזקה באידונזיה זה ספקולציה אבל הר געש התפרץ שם בצורה די משמעותית תוהה אם תהינה השלכות כן כמה ואיך נצטרך לחכות לראות אולי יקרה נס. בנובמבר
-
efrat32 איזה הר געש התפרץ משמעותית השנה?
אגב מי זה המומחה הזה? -
גשם עד בלי די אמר בתחזיות ראשוניות לעונת הגשם הבאה::
efrat32 אבל אם לא מגיעים אפיקים אז הים החם לא שווה כלום, וגם אם מגיע על תחילת העונה מגיעה סערה גדולה אז כל מאגר החום בים הולך תוך יומיים
נראה לי שקצת ניסחפת בחלק השני של הדברים. מאגר החום בים מגיע עד לעומק מספיק בכדי להשפיע לאורך זמן. הוא לא משתחרר בבום אחד. ואדרבה- אם נקבל סתיו שחון, אז אולי נגיע לחורף עם ים חם בחצי מעלה עד מעלה יותר, אך תהליך התקררות הים יהיה בכל מקרה לאורך הסתיו לנוכח התהליך המהיר של התקצרות היום והתארכות הלילה וירידת עוצמת קרינת השמש, כך שהים מתקרר בין כך בסתיו אף ללא אפיקים.
-
ז'ק 2 נכון אני אומרת לך מה שהוא אמר לי לא חושבת שנקבל סתיו שחון כי ההתפרצות הזה היתה משמעותית מספיק כדי לגרום לנובמבר לקבל גשם היו מקרים שלה ניניה היתה גשומה גם קרה לא הרבה אבל קרו כמו שלא כל אל ניניו גשום ככה גם בלה ניניה להפך אמרתי נעקוב וניראה
-
גשם עד בלי די באינדונזיה מה לא שמעתם אני בשוקקקקקק לא יודעים https://watchers.news/2024/08/20/climbers-narrowly-escape-death-after-eruption-at-mount-dukono-indonesia/ הם הגדירו את זה תושבים מקומים כהתפרצות מפחידה ביטוב יש גם סרטון
-
efrat32 כל התפרצות געשית היא מפחידה, התפרצות כמו ההר געש שאת מדברת קורה כל שנה לפחות 15 פעמים ולא היה שום דבר רציני
-
ז'ק 2 מספיק סערה גדולה והכל הולך לפח תוך מספר ימים.
למשל אחרי דניאל שנה שעברה הים באזור יוון התקרר משמעותית תוך מספר קטן של ימים -
גשם עד בלי די שנה שעברה לא היתה התפרצות כזה עקבתי אפילו בינואר לא היתה אולי כדאי תראה תסרטון ביוטוב אין מצב שזה לא ישפיע לפחות לתחילת החורף נובמבר זה היה משמעותי לא נכון שכל שנה מתפרץ ככה הפעם הוא באמת התפרץ עם אפר לרוחב