תחזית חודשית לחודש ספטמבר
-
שבוע טוב.
תחזית חודשית לספטמבר!
עם ההגעה של עונת הסתיו וכהרגלנו,כל חודש תצא מכאן הבשורה לכל מה שצפוי בחודש הקרוב.
להזכירכם!בכל התחזיות חששו מיולי,ואמרנו כאן שיהיה פחות כבד מיוני.באוגוסט הבטחנו שיהיה קל יותר מיולי- הנתונים מראים שצדקנו.
הצפי הראשוני שלנו לספטמבר היה ונשאר ממוצע,ואף ימים שיהיו קרירים יותר ולילות אף יותר מכך בהרים.יש לזכור שטמפ מי הים התיכון הן במרכזו והן באגן המזרחי הן גבוהות מן הממוצע דבר שכבר הזכרנו שיגרום לעניין רב הן במרכז הים התיכון והן אצלינו בהמשך.
אם כן,מחר יום א ספטמבר מתחיל סגרירי.
עננות מרובה בצפון ובחוף לפחות עד שעות הצהריים המוקדמות.בהרים קריר בבוקר,ולאורך החוף המרכזי והצפוני ירד גשם קל ובאופן נקודתי בין אזור חדרה לנהריה ירד גשם חזק יותר בבוקר.בשאר המקומות אף הפנימיים ובשפלה ירד גשם קל או טפטוף,ובמידה מועטת יותר גם ביום ב.לקראת סוף השבוע לאחר שבאמצעו מעט יעלו הטמפ,הרי שבסופו ירדו שוב.זה הזמן להזכיר שהחל מאמצע החודש יגיעו מערכות למרכז הים התיכון ולאזור יוון בתחילה לא קיצוניות אך בהמשך בהחלט כן.לקראת סוף ספטמבר תגיעה סופה טעונה בגלל שקע עמוק באזור של בין יוון למרכז הים התיכון שאת השוליים שלה נקבל בדמות גשמים אך לא במתכונת אלימה כפי שיהיה מערבה מכאן.
תסריט דומה נקבל גם באוקטובר אך כמובן שתצא תחזית בהתאם ובזמן.יש לציין שאין צפי לגלי חום בספטמבר אך בהחלט ימים חמים עוד יהיו מנת חלקנו בו,אך לא בדמות משהו קיצוני.רוב החודש נוח,ימים בודדים דומים למה שיהיה מחר וביום ב,ושוב,משהו מורכב יותר לקראת שליש ג עד סופו של החודש.הן במהלך אוקטובר ובעיקר בנובמבר צפויה מערכת שאני שאני מגדיר אותה "כבדת משקל", אודות אופיה המדוייק ותאריכה המדוייק מבטיח שתדעו ראשונים.
האקשן מתחיל חברים,ואני מבקש להעשיר את הפורום כאן עם אנשים איכותיים שמעוניינים לקבל מה שלא ניתן לקבל בשום מסגרת אחרת עם כל הכבוד לכולם וברמת דיוק שרק מי שמצוי כאן יכול להעיד על כך וגם זה איננו פרי שכלנו אלא הכל ממנו כך שלא תהיה למישהו חשיבה שאנחנו מתהדרים במשהו,וזכרו את מה שאני מזכיר תמיד.האדם קטנטן אל מול הטבע העצום הזה,ואותו טבע עצום הזה קטנטן אף יותר ביחס למי שיצר אותו.אז באמת ובתמים,כל הדיוקים הם מחוכמתו, ורק הכשלונות מאיתנו.שבוע טוב לכולם. -
גשם עד בלי די אני כידוע די חדש פה (פחות מחמישה חודשים), והצטרפתי בזמן שהתחזיות כבר לא התפרסמו כ''כ, כך שכעת יש לי הזדמנות להתרשם. נקווה שהחלק החיובי שבהם באמת יתגשם (בתרתי משמע), והלא חיובי אם יהיה לא יהיה לבסוף.
וכפי שכבר כתבתי בפוסט אחר כאן, החודש שיבוא לאחר אלול דהיינו חודש תשרי הוא חודש ה''מלחמה'' (מבחינה רוחנית) על הגשם והחורף, החל מראש השנה, עבור דרך יוה''כ, בהמשך דרך חג הסוכות שבו נידונים על המים ועושים בו דברים רבים כדי לפעול בנושא (הושענות, נענועים, הושענא רבה), ולבסוף- שמיני עצרת עם תפילת הגשם. נקווה לשנה הבאה ברוכה בגשמי ברכה ונדבה.
-
ז'ק 2 מה זה אומר בעצם
-
יש לזכור שטמפ מי הים התיכון הן במרכזו והן באגן המזרחי הן גבוהות מן הממוצע דבר שכבר הזכרנו שיגרום לעניין רב הן במרכז הים התיכון והן אצלינו בהמשך. הוא מתכון שזה יגרום לאידוי רציני להבאת גשמים
-
גשם עד בלי די אמר בתחזית חודשית לחודש ספטמבר:
שבוע טוב.
תחזית חודשית לספטמבר!
עם ההגעה של עונת הסתיו וכהרגלנו,כל חודש תצא מכאן הבשורה לכל מה שצפוי בחודש הקרוב.
להזכירכם!בכל התחזיות חששו מיולי,ואמרנו כאן שיהיה פחות כבד מיוני.באוגוסט הבטחנו שיהיה קל יותר מיולי- הנתונים מראים שצדקנו.
הצפי הראשוני שלנו לספטמבר היה ונשאר ממוצע,ואף ימים שיהיו קרירים יותר ולילות אף יותר מכך בהרים.יש לזכור שטמפ מי הים התיכון הן במרכזו והן באגן המזרחי הן גבוהות מן הממוצע דבר שכבר הזכרנו שיגרום לעניין רב הן במרכז הים התיכון והן אצלינו בהמשך.
אם כן,מחר יום א ספטמבר מתחיל סגרירי.
עננות מרובה בצפון ובחוף לפחות עד שעות הצהריים המוקדמות.בהרים קריר בבוקר,ולאורך החוף המרכזי והצפוני ירד גשם קל ובאופן נקודתי בין אזור חדרה לנהריה ירד גשם חזק יותר בבוקר.בשאר המקומות אף הפנימיים ובשפלה ירד גשם קל או טפטוף,ובמידה מועטת יותר גם ביום ב.לקראת סוף השבוע לאחר שבאמצעו מעט יעלו הטמפ,הרי שבסופו ירדו שוב.זה הזמן להזכיר שהחל מאמצע החודש יגיעו מערכות למרכז הים התיכון ולאזור יוון בתחילה לא קיצוניות אך בהמשך בהחלט כן.לקראת סוף ספטמבר תגיעה סופה טעונה בגלל שקע עמוק באזור של בין יוון למרכז הים התיכון שאת השוליים שלה נקבל בדמות גשמים אך לא במתכונת אלימה כפי שיהיה מערבה מכאן.
תסריט דומה נקבל גם באוקטובר אך כמובן שתצא תחזית בהתאם ובזמן.יש לציין שאין צפי לגלי חום בספטמבר אך בהחלט ימים חמים עוד יהיו מנת חלקנו בו,אך לא בדמות משהו קיצוני.רוב החודש נוח,ימים בודדים דומים למה שיהיה מחר וביום ב,ושוב,משהו מורכב יותר לקראת שליש ג עד סופו של החודש.הן במהלך אוקטובר ובעיקר בנובמבר צפויה מערכת שאני שאני מגדיר אותה "כבדת משקל", אודות אופיה המדוייק ותאריכה המדוייק מבטיח שתדעו ראשונים.
האקשן מתחיל חברים,ואני מבקש להעשיר את הפורום כאן עם אנשים איכותיים שמעוניינים לקבל מה שלא ניתן לקבל בשום מסגרת אחרת עם כל הכבוד לכולם וברמת דיוק שרק מי שמצוי כאן יכול להעיד על כך וגם זה איננו פרי שכלנו אלא הכל ממנו כך שלא תהיה למישהו חשיבה שאנחנו מתהדרים במשהו,וזכרו את מה שאני מזכיר תמיד.האדם קטנטן אל מול הטבע העצום הזה,ואותו טבע עצום הזה קטנטן אף יותר ביחס למי שיצר אותו.אז באמת ובתמים,כל הדיוקים הם מחוכמתו, ורק הכשלונות מאיתנו.שבוע טוב לכולם.יישר כח על ההסתייגות בסוף.
על הבהרת קטנותנו מול יוצר הבריאה
על השלכת ההצלחות על הקב''ה
ועל שיוך הכשלונות לעצמנו.
בהחלט נעים מאוד לאוזניים
איננו מבקשים לגלות את סודות המקצוע (ויש כאן סודות גדולים שלא ידועים לשום חזאי, ואנחנו יודעים להעריך את זה)
נשמח שתמיד התחזיות יוגשו בצורה כזו, זה הרבה יותר נחמד. -
איש השלגים תכלס יהיה גשם בסתיו שירות מטארלוגי צריך להוציא התנצלות על תחזית שווא
-
efrat32 דיברתי על הצורה
לא על התוכן. -
איש השלגים אה הבנתי
-
efrat32 השמט לא אמר שלא יהיה גשם בסתיו
-
גשם עד בלי די מה רשמו סתיו יבש ראיתי
-
efrat32 סתיו יבש זה לא אומר שלא ירד גשם, זה אומר שיהיה מתחת לממוצע.
-
גשם עד בלי די גם לא יהיה מתחת לממוצע התשובה פשוטה טמפ הים התיכון שברה שייא של 30 שנה יהי גשם בעיקר בנובמברררררררררררררררררררררררר יבש זה לא השירות המטרלוגי אמר שהיה יבש עשו פאשלה יקחו אחריות
-
efrat32 ים חם לא מחייב הרגה גשם, ים חם וריבוי אפיקים מחייב הרבה גשם במצב נורמלי
-
גשם עד בלי די לא רק ים חם יש עוד מיני פרמטרים שיגרמו לכשלון תחזית של השירות המטרולוגי טוב זה לא פעם ראשונה שהם טועים כל שנה גם שנה שעברה הם טעו בענק .אתה צריך להבין התבנית הקיצית החסימתית נישברת מוקדם מהרגיל בדרך כלל הרמה מאוד חזקה הסבטרופית בתקופה הזה והצליחה להסדק היגיע גשם למרכז ז לא קורה כל שנה זה גם לא היה שנה שעברה
-
efrat32 דווקא שנה שעברה זה קרה פעמיים באוגוסט וגם בספטמבר קיבלנו סופה טרופית
בכללי שנה שעברה הם לא הוציאו תחזית עונתית
-
גשם עד בלי די לא מדברת עונתית על סתיו לא אמרו שיהיה חורף יבש הם עוד לא היגיעו לדבר על החורף הבא שבודאות יהיה שונה משנה שעברה ,שנה שעברה התבנית קיצית לא נשברה בספטמבר . כן היה גשם מוקדם אבל היה חודש יותר חם ושרבי שרב פעמים עם 38 מעלו, ספטמבר הזה יהיה מסתמן יותר נוח בהשואה לשנה שעברה אין בכלל מה להשוות השנה תהיה שונה
-
efrat32 השנה גם לא נשברה התבנית הקייצית, בסך הכל היה קדמת אפיקיות רדודה בשילוב עם פרסי עמוק דבר שקורה כל שנה כמעט
-
גשם עד בלי די דוקא כןןןןןןןןןןןןןןןןןן אם תשאל תחזאי טל ברנע חזאי ותיק אני יצוטטט לך מה הוא רשםם פם לפיו "התבנית הקייצית כן תקרוס בשבועים הבאים הסינופטיקה הכללית הצפויה מעודדת למדיי ומעידה על אפשרות לקריסה מהירה של הקיץ הסינופטי בשבועיים הקרובים.
המודלים מציגים תסריטים לפיהם אפיקיות רום די סטטית ממשיכה להתמקם מעל מזרח אירופה ומרכז הים התיכון כשאנחנו מידי פעם עשויים להיות מושפעים משוליה. בכל הזמן הזה, הרמה הסובטרופית נדחקת דרום-מזרחה כך שאנחנו נמצאים בתפר בינה לבין קדמת אותה אפיקיות, מה שעשוי להשאיר אותנו בסביבה לחה יחסית בשכבות הגבוהות, וזה אומר שנמשיך לראות מידי כמה זמן עננות בגבהים לא שגרתיים ואולי אפילו הופעה ראשונה העונה של עננות גבוהה וחורפית יותר באופיה (צירוסים). מיקום יחסית קרוב של אותה אפיקיות, מגביר את הפוטנציאל לראות אירוע נוסף בו יורדים גשמים נקודתיים פה ושם ואולי אף יותר מזה, מה שאולי גם מבשר על כך שהקיץ הסינופטי גוסס במהירות." -
גשם עד בלי די זה בדיוק מה שאמרתי לכם שיקרה עוד לפני טל ברנע רשם את זה
-
efrat32 מצטער לומר אבל כמה וכמה פעמים תפסתי את טל ברנע עם טעיות, למשל העננות הבינונית שבוע שעבר בכלל לא קשורה למה שהוא כתב אלא למונסון שהצפין מאוד
בכללי טל ברנע באמת מוצלח