מרשמלו
-
הבהרה!
פירסמו באחד האתרים שאחד המודלים המדוייקים יותר נותן צפי לעונה לא טובה מבחינת משקעים.
ברצוני להבהיר ולחדד את הצפי שלנו.סתיו פעיל וממוצע עם אזורים מועטים מעל הממוצע ומועטים מתחתיו אך ככלל,סביר מאוד.יכלול גם מערכת אחת לפחות אלימה.חורף- חם מהממוצע במעט,אך ככלל כ60 אחוז מן התחנות יהיו סביב הממוצע או מעט מתחתיו.שאר ה40אחוז,יתחלקו בין חצי מהן שיהיו כ25 אחוז פחות לבין חצי שני שיהיה כ20 אחוז מעל.ככלל,סתיו וחורף בשכלול כל התחנות עם ממוצע של כ90אחוז מהכמות העונתית. -
מה אומר בעצם אני אף פעם לא מבינה מה מרשמלו מתכון
-
אני יודע שהקיץ מתקרב לסיומו, אפילו אם זה בעיקר ברמה האסטרונומית. זה יקרה בעוד 12 יום בדיוק מהיום, וכבר מתחילים להרגיש את השינוי באוויר בחוץ.
ומה עוד אני אוהב? שכבר מתחילה להיות סיבה לפתוח מפות מודלים בכל בוקר 🥳
מבט במודלים לטווח של שבוע+ כבר מתחיל להיות הרבה יותר מעניין גם מבחינה סינופטית.
נכון לכרגע, ישנם לא מעט תסריטים, עיקשים יש לומר, לגבי אפשרות לאירוע גשם בעל מאפיינים סתוויים באמצע השבוע הבא (בין שני לשלישי) שיכלול ירידה חדה בטמפ' לערכים שלא הרגשנו כבר כמה חודשים טובים, הרבה עננות בשמיים וגשם שיכול להיות מדיד ויחסית נרחב בצפון ובמרכז. כמובן שמדובר בטווח רחוק עדיין ודברים יכולים להשתנות, אך המגמה לכך חיובית כבר מספר ימים.
לאחר מכן, בטווח הרבה פחות אמין, חלק מהתסריטים גולשים אפילו לעוד אירוע גשם פוטנציאלי, אולי יותר רציני, אבל זה כבר הרבה יותר רחוק ולא רלוונטי בשלב זה.
בשורה התחתונה מה שחשוב הוא שרואים סוף סוף את האור הראשון בקצה מנהרת הקיץ, ולכן זה זמן מצוין להתחיל להתעורר ניראה הפעם יודע על מה הוא מדבר -
efrat32 מאיפה הבאת את הציטוט הזה?
-
דוד אנחנו באמת התחלנו עונת מעברררררררר שרב בלי לחות לחו7ת נמוכה זה הרמז הראשון לסוף הקיץ היתה גם בריזה כזה