היום לפני שנה- ביקור ה''זנב'' של הסופה דניאל בישראל
-
הסרטה של רגעי השיא של הגשם בקרית הרצוג, וגם הדקות שלאחר הפסקת הגשם, כאשר הרחובות מוצפים במים בגובה המדרכה.
(לצפיה באיכות נורמלית יש להגדיר בהגדרות איכות הצפייה על איכות גבוהה).
-
הירקון כשעתיים אחרי- זרימות חזקות, ובעיקר- הרבה קצף
אחת התופעות בירקון היא שבגשם החזק הראשון בעונה שגורם לזרימה חזקה נוצר בירקון קצף לבן. צילום מקרוב עלול להטעות שמדובר בשלג.
!
-
ולא רק לבן- גם שאר צבעי הקשת
רואים את התמונה? שמים לב מה יש במים? כעין קשת.
אז נכון שבמים יש השתקפות של העננים בשמים, אבל קשת בשמים לא היתה. אז מה פשר הקשת הזאת? זאת התוצאה של גשם ראשון חזק מאוד ששוטף את הכבישים וסוחף לירקון את השמנים ומיני הדלקים שטפטפו על הכבישים במשך חודשי הקיץ. השמנים והדלקים שצפים על המים יוצרים את מראה צבעי הקשת במים.
-
יישר כח על התמונות באיזה תאריך עברי זה היה?
-
ומה קורה כתוצאה מזרימת מים חזקה בזמן קצר?
התשובה בתמונות שלפניכם. הזרימה החזקה של המים סוחפת את מה שעומד בדרכה. גם גדות הנחל לא עומדות בפני הזרימה החזקה והפתאומית ופשוט קורסים.
-
וכשעתיים לאחר סיום המבול- נשארנו עם עננות מיוחדת
-
ובשולי הדברים- דבר מאוד לא נעים ואף מרגיז
אין זה סוד שבעבר הייתי פעיל (ואפילו פעיל מאוד) בפורום אחר (למרות שהרוח שנשבה שם מצד מנהלי האתר וכן חלק מחברי הפורום שם ממש לא תאמה את השקפת עולמי ופעמים לא מעטות אף ממש קוממה אותי), עד שזכיתי להכיר את המקום הנפלא הזה, ומאז אני כאן, משתדל מאוד לתרום למקום הנהדר הזה ולעשות אותו מקום מעניין וצבעוני גם בימים שמזג האויר לא מספק לנו חדשות, ועל הדרך גם לדחוף מידי פעם גם קצת ''אידישקייט'', בבחינת ''תשובת המשקל'' על מה שהיה בפורום הקודם.
אבל מסתבר שכנראה יש מי שלא רואה את הדברים בעין יפה, וכנראה לא מוכן לסלוח על ''הבגידה'' והמעבר לפורום מתחרה. נכון שהמעבר אולי נעשה בצורה של כמין טריקת דלת, וזאת לנוכח תחושת הניכור שחשתי בפורום ההוא בכל הקשור לענייני דת ואמונה, אבל יש דברים שגם בנסיבות האלה אפשר לצפות לנורמות התנהגות אחרות. ומה דברים אמורים? אומנם לא בדקתי את הנתונים במדוייק- אבל בפורום ההוא פשוט נעשתה מלאכת מחיקת זכרו של הבוגד, כאשר מבדיקה שערכתי נותרו פוסטים ממש בודדים ממה שפירסמתי שם בעבר. פוסטים שהתפרסמו כאן בפורום וגם התפרסמו שם בעבר פשוט נמחקו משם, לצד פוסטים נוספים. מה שנשאר שם היום זה רק דברים מהעבר היותר רחוק.
על התופעה עמדתי כבר לפני כמה חודשים, וממש לא היה איכפת לי מזה, כי התמונות ששיתפתי שם וכן שאר החומר הכתוב שמורים כמעט כולם אצלי במחשב, כך שמחיקת פוסט שם לא תימנע ממני לפרסם אותו שוב בפורום כאן או בכל מקום אחר אם ארצה. אך היום גיליתי שיש גם מצבים יוצאים מן הכלל. לפני שנה ביום הסופה דניאל וכן ביום המחרת פירסמתי בפורום שם שני פוסטים, הראשון ביום הסופה שכלל תיעודים של הסופה ותוצאותיה המיידיות (ואת רוב התיעודים שהיו שם קיבלתם כאן), ופוסט נוסף למחרת יום הסופה ובו תיעודים נוספים על תוצאות הסופה ומה שנשאר ממנה בשטח. כשחיפשתי את הפוסטים שם השבוע כמובן לא הופתעתי לגלות שהם לא קיימים יותר. (בקיצור: ז'ק- ימח שמו וזכרו). אז מה הפריע לי הפעם? כי הפעם גיליתי שבאופן לא ברור נמחקו לי כמה מהתמונות שצילמתי לפני שנה ביום הסופה ושיתפתי בפורום שם, בין השאר תמונות של שטחים מוצפים בשלוליות ענק מיד לאחר הסופה ועוד תמונות. אז מחיקת הפוסטים שם למעשה גרמה למחיקת תיעודים של הסופה, סוג של התנהגות ילדותית שבאה מצידו של מי שבמוצהר רואה חשיבות בעיסוק ובתיעוד של מזג האוויר, ובמין סוג של נקמנות קטנה הוא מוכן לפעול בניגוד למטרות שלשמם הוא קיים.
-
איש השלגים אמר בהיום לפני שנה- ביקור ה''זנב'' של הסופה דניאל בישראל:
יישר כח על התמונות באיזה תאריך עברי זה היה?
יום רביעי כ''ז באלול תשפ''ד. (מכיון שהשנה היתה שנה מעוברת אז יום השנה לפי התאריך הלועזי הגיע לפני העיברי. אולי נעשה משהו גם בעיברי, כמין יארצייט כפול...).
-
ז'ק 2 האם אתה בטוח שזה היה כ"ז אלול תשפ"ד ? כנראה קרתה טעות
-
ז'ק 2 לבי אתך
-
ז'ק 2 איחולי, שאלה יהיו כלל צרותיך.
כנראה שלא מעט גן עדן תקבל על העזיבה והעגמת נפש בשל נטייתך להאדיר את שמו של בורא העולם בכל נקודה בחייך -
זלמן צודק, כמובן כ''ז אלול תשפ''ג. (מה לעשות- טעות כתוצאה מפגעי הטכנולוגיה... יש לי מאיית אוטומטי שלצערי מתערב יותר מידי פעמים ומאיית כפי הבנתו. גם כעת שכתבתי תשפ''ג הוא תיקן מיד לתשפ''ד). אבל מכיון שדיברתי גם על ''יארצייט'' לסופה, אז ה''יארצייט'' בעיברי יהיה בכ''ז באלול תשפ''ד...
-
מאור גליל העליון מקווה ששלומך טוב ושלא היית הלילה בבחינת ''ברית בין הבתרים'' שם נאמר: ''וְהִנֵּה אֵימָה חֲשֵׁכָה גְדֹלָה נֹפֶלֶת עָלָיו". (הבנתי שבכמה אלפי בתי אב בצפת התקיים הפסוק הזה. אז מקווה שאצלך היה ''מאור'' הגליל העליון).
-
ז'ק 2 אמר בהיום לפני שנה- ביקור ה''זנב'' של הסופה דניאל בישראל:
ובשולי הדברים- דבר מאוד לא נעים ואף מרגיז-|
(בקיצור: ז'ק- ימח שמו וזכרו).הייתי יותר מגדיר זאת
חרדי או דתי או סתם יהודי מאמין - ימח שמו וזכרו