בלעדי לחברי פורום אקלימוס: להלן הנחיות "פיקוד החורף" לחג הסוכות למקרה של...
-
ז'ק 2 אמר בבלעדי לחברי פורום אקלימוס: להלן הנחיות "פיקוד החורף" לחג הסוכות למקרה של...:
זלמן יש לי תגובה מיוחדת בשבילך שקשורה לחג הסוכות, ועל כך בהמשך.
זלמן יקירי, הריני מקיים את הבטחתי. בגמרא במסכת שבת דף קל"ג ע"ב מובא: "זֶה אֵלִי וְאַנְוֵהוּ"- הִתְנָאֵה לְפָנָיו בְּמִצְוֹת, עֲשֵׂה לְפָנָיו סוּכָּה נָאָה וְלוּלָב נָאֶה וכו'.
התוכל לנחש איזה קשר יש בין המימרא הנ''ל לבינך ?
אם אתה לא תנחש או מישהו אחר לא ינחש אז אני אכתוב את התשובה בהמשך.
-
בשולי הפוסט: איך נולד הרעיון של הפוסט ושל "פיקוד החורף" עם הסמל שעיצבנו ?
הרצון להעלות פוסט על איך לנהוג מבחינה הילכתית במקרה של ירידת גשמים בסוכות הביא אותי לחשוב איך עושים את זה בצורה מעניינת וקלילה עם קצת הומור, דבר שאולי יביא עוד מישהו לעיין בפוסט ואז על הדרך ללמוד כמה דברים שאולי לא ידועים לו. ואז ברוח הימים האלה עלה הרעיון לעשות את זה בסגנון של ההנחיות של פיקוד העורף.
ומנין צץ הרעיון של "פיקוד החורף"? ובכן- דבר ראשון כי זה מתאים לתוכן של הפוסט- כיצד לנהוג במקרה של אירוע חורפי. דבר שני- שמיעה של הונגרי זקן שמתאר כמה העורף בהונגריה היה קר, ואיך התנור הימם את הבית עד שהיה ממש עם. הטעויות כמובן במקור, כי ההונגרים הוגים את האות ח' כאילו היא ע' או א' או ה', כך שהחורף הוא עורף, והתנור חימם- הימם, והיה חם- עם. ידועה הבדיחה על ההונגרי שעזב את שני הוריו ועלה לארץ כאשר על רגליו זוג גרביים עם חורים, ואז ההונגרי סיפר: השארתי שני חורים בהונגריה ויש לי הורים בגרביים.
וכבר בגמרא מצאנו סיפורים כאלה שהיו עם רבי ובר קפרא ורבי חייא. בגמרא בכמה מקומות מתואר רבי חייא כמי שבמקום להגות ח' היה הוגה א' או ע' או ה'. במסכת מגילה (דף כ"ד ע"ב) מספרת הגמרא שרבי חייא אמר לרבי שמעון בנו של רבי: אלמלי אתה לוי - פסול אתה מן הדוכן, משום שקולך עבה. הלך רבי שמעון וסיפר לאביו רבי את דברי רבי חייא. אמר רבי לרבי שמעון בנו- לך תאמר לו לרבי חייא: אתה שקורא לחיתי"ן היהי"ן, כשאתה מגיע לפסוק: "וחכיתי לה'", ונמצא שאתה אומר "והכיתי", לא נמצאת מחרף ומגדף?! ובמסכת מועד קטן (דף ט"ז ע"ב) מספרת הגמרא שרבי הקפיד על רבי חייא שעבר על דבריו שלא ללמד תורה בשוק, ורבי אמר לרבי חייא כשבא לפניו: עייא! ראה מי קורא לך בחוץ. ובמסכת כריתות (ח' ע"א) מספרת הגמרא שרב הושעיא עזב את בר קפרא והלך ללמוד אצל רבי חייא. וכשפגש בר קפרא את רב הושעיא שאל אותו: מה עייא אומר בדבר זה? כינוי של גנאי לרבי חייא. ועיין בערוך לנר שם שפירש שבר קפרא שכינה את רבי חייא בכינוי עייא, לא התכוין לגנותו, אלא שרבי חייא לא יכול היה להגות את האות חי"ת, וכשהיה רבי חייא מזכיר את שמו בעצמו היה מכנה את עצמו בשם "עייא", ולכן קראו לו כן גם חבריו.
ונחזור לענינינו- חי"ת ועי"ן מתחלפות ? אז פיקוד העורף יכול להפוך לפיקוד החורף בדיוק כמו שהורים יכולים להפוך לחורים... ואם זה בא לנו טוב לצורך הפוסט לעשות אותו מעניין ומשעשע משהו, אז למה לא ?
הדבר השני שצד את עיני כשראיתי את הנחיות פיקוד העורף שהתפרסמו בעיתונות הוא הסמל של פיקוד העורף. שמתם לב לצד ימין של הסמל מה זה מזכיר ? נכון, לולב וערבות. ומצד שמאל של הסמל יש לנו בתים. אז לצורך הענין הם התחלפו בארבעת המינים ובסוכה.
-
ז'ק 2
פשוט מדהים.
זה מה שיוצא כשידיעה אדירה בתורה. יצירתיות, הבנה בענייני העולם הזה, וסבלנות אין סופית, נפגשים ושוכנים באדם אחד.
תמשיך עם יצירות המופת שלך... -
אה שכחתי, וגם ענבה. (ענוה)...
-
איש השלגים אוי- חשבתי שעשית תשובה ביוה''כ... על עבירות שבין אדם לחברו אין יוה''כ מכפר עד שירצה את חבירו... אבל לא נורא, גם אני יודע להיות נוקם ונוטר, ואני הולך לעשות בעז''ה ובל''נ ''פעולת תגמול'' למישהו שיש לו יום הולדת בעוד כשלושה שבועות...
-
ז'ק 2 אמר בבלעדי לחברי פורום אקלימוס: להלן הנחיות "פיקוד החורף" לחג הסוכות למקרה של...:
איש השלגים אוי- חשבתי שעשית תשובה ביוה''כ... על עבירות שבין אדם לחברו אין יוה''כ מכפר עד שירצה את חבירו... אבל לא נורא, גם אני יודע להיות נוקם ונוטר, ואני הולך לעשות בעז''ה ובל''נ ''פעולת תגמול'' למישהו שיש לו יום הולדת בעוד כשלושה שבועות...
וזאת מניין לך?
אמהלה מה עוד אתה יודע עלי?...
עכ"פ שלא תעז לעשות שום דבר על גבי הפורום
מקסימום במייל האישי... -
איש השלגים ''דִּי אֲנָה יִדְעֵת דִּי רוּחַ אֱלָהִין קַדִּישִׁין בָּךְ וְכָל רָז לָא אָנֵס לָךְ'' (דניאל פרק ד' פסוק ו'), ופירש רש''י: "וכל רז לא אנס לך" - וכל סתום לא נאנס ולא נכחד ממך...
אז אני ז'ק- ולא דניאל, ורוח אלוקים קדישין לית בי בעוונותי, אבל יש לי את האמצעים המסויימים לדעת דברים מסויימים לאחר שנתנו לי את קצה החוט, ואז כל רז/ סתום לא יכחד ממני (בקטנה כמובן, אני לא עובד ב- 8200 או משהו דומה...). ובקשתך לשמירת הפרטיות כאן בפורום היא דבר ברור ופשוט.
ודרך אגב- מזל''ט לרגל יום ההולדת חודשיים לשלגיה שחל אתמול (נולדה בכ''ב באב, לא?). אז עד שלא תגלה לי את הרז (סוד) מה שמה בישראל (מה לעשות- לא כל הרזים גלויים לפני...) אז זה יהיה הכינוי שלה כאן... (דוקא שם נחמד, שלג י-ה. וכמובן שאינך צריך לגלות לאף אחד מה שמה בישראל, בתקוה ובתפילה שנזכה כולנו ששמה עוד ילך לפניה כמו האמהות הקדושות לתפארת עם ישראל).
-
ז'ק 2 אוחז ראש חזק.
רק תיקון קל השלגיה נולדה בליל כג' ולא בכב'
וכמדומני שכבר סוכם אז שבאתרא קדישא הדין זה השם שלה. -
איש השלגים נרשום לפני כדי לחגוג בבוא העת (וגם מעת לעת...). רק שתזכור שהמידע הגיע ממך ושלא תשאל אותי אח''כ ''זאת מנין לך''...
אגב, דבר מעניין: הגימטריה הקטנה של ''שלגיה'' ושל ''ליל כ''ג אב'' שווה- 15. עוד משהו שיעזור לזכור.
ש=3, ל=3, ג=3, י=1, ה=5- סה''כ 15.
ל=3, י=1, ל=3, כ=2, ג=3, א=1, ב=2- סה''כ 15. -
זלמן יש לי תגובה מיוחדת בשבילך שקשורה לחג הסוכות, ועל כך בהמשך.
זלמן יקירי, הריני מקיים את הבטחתי. בגמרא במסכת שבת דף קל"ג ע"ב מובא: "זֶה אֵלִי וְאַנְוֵהוּ"- הִתְנָאֵה לְפָנָיו בְּמִצְוֹת, עֲשֵׂה לְפָנָיו סוּכָּה נָאָה וְלוּלָב נָאֶה וכו'.
התוכל לנחש איזה קשר יש בין המימרא הנ''ל לבינך ?
אם אתה לא תנחש או מישהו אחר לא ינחש אז אני אכתוב את התשובה בהמשך.
אני לא יודע לאן זלמן יקירינו נעלם, אבל למי שהסתקרן מה הקשר בין המימרא (וחג הסוכות) לבין זלמן , הרי התשובה: אחד מהדברים המרכזיים שיש במצוות חג הסוכות זה הענין של ''זה אלי ואנוהו'' וכדברי הגמרא במסכת שבת. (גם דברים כמו אגידת הלולב הם מטעם זה של ''זה אלי ואנוהו'').
אז כאן הוא הקשר לזלמן. זלמן בגימטריא- 127, ''זה אלי ואנוהו'' בגימטריא- 127.