עדכון מודלים שבוע 27/10 - 02/11
-
המודלים מראים מערכת גשם שמתחילה עם התפתחויות בהרים ובסופ״ש או תחילת שבוע הבא נראה משהו יותר רציני
נשמח שתרחיבו בפרטים
-
ובנתיים- עד שהגשם יגיע סוף סוף, מפת הבצורת בארצנו בצבעים לא מרנינים. לפי התחזיות- התמונה תשתנה בעז''ה בשבוע הבא, אומנם לא צפוי משהו גדול, אבל בכ''ז כמה מילימטרים כנראה שסוף סוף נראה. (שימי- תתכונן).
-
זה כבר מתחיל להדאיג. עד שסוף סוף המודלים מראים על אירוע גשם מתקרב בסוף השבוע ותחילת שבוע הבא, מעידכון לעידכון הכל מתחיל להתפוגג לאיטו- הן מבחינת הכמויות והן מבחינת ההיקף. לפי החזוי כעת, כנראה שנגיע לאמצע נובמבר עם מילימטרים בודדים של גשם במצטבר, ויש מקומות שאפילו את זה לא יהיה. הלואי שנתבדה. (מוכן להתבזות כאן על הפוסט הזה, העיקר שכבר ירד גשם והרבה, ושתהיה לכולם סיבה ''לחגוג'' גם על הגשם וגם על ז'ק הפסימי ששוב טעה בראיית שחורות...).
-
ז'ק 2 במערכת מהסוג הזה המפות משקעים פחות אמינותו במיוחד לטווח כזה.
הלוואי שיהיה ביזוי מהנה
-
דבר נוסף שמתסכל אותי השנה. חודשים אוקטובר- נובמבר הוא חודשי ''חג'' לצלמים שבינינו. בדרך כלל אלו החודשים עם השקיעות והזריחות הכי יפות והכי מיוחדות בשנה. ברשותי גלריה של אלפי תמונות של זריחות ושקיעות, שהמיוחדות שבהן הן בעיקר מחודשי אוקטובר- נובמבר. (חלק מהתמונות נשלחו בזמנו לאתרים של צלמים וקיבלו שם ציונים מאוד גבוהים, וזאת למרות שהתמונות צולמו באמצעי צילום פשוטים).
והשנה ? בגלל כיווני הזרימה של הרוח (מזרחית/צפונית) ברובו של חודש אוקטובר השמים בהירים לגמרי ואין בכלל עננות בשמים, וממילא אין שום דבר מיוחד בזריחה ובשקיעה.
-
רוצים להבין על מה אני מדבר כשאני אומר שאני מתוסכל מהיעדר העננות באוקטובר השנה? הרי לפניכם גלריה חלקית מתוך מאות תמונות שצילמתי בשנה שעברה.
כפי שתוכלו להתרשם, חודש אוקטובר אשתקד היה מרובה בשקיעות יפות ודרמטיות. היו מי שרצו לומר שהשקיעות הללו (שחלקן היו ממש בצבעי כתום- אדום) בישרו את אשר הולך לקרות כמה ימים לאחר מכן ב-7 באוקטובר. אומנם יש מקור מהגמרא בפסחים שמראות מסויימים של השמים מבשרים כל מיני דברים, אבל אני לא מבין גדול בזה, וכשאני רואה שקיעה מיוחדת מבחינת המראה או הצבעים אני פשוט מצלם מבלי להעמיק האם הדבר בא לרמז על דבר זה או אחר.
כפי שתוכלו לראות- חלק מהשקיעות צולמו בתחילת אוקטובר, והאחרות בסוף אוקטובר. המלחמה הנוראה שנפלה עלינו בשמחת תורה אשתקד גרמה לכך שנמנעתי מלצלם במשך תקופה של שלושה שבועות. למי היה ראש לזה אז ? אז כעת שאנחנו כבר יותר משלושה עשר חודשים אחרי- לא נותר לנו אלא להתפלל שה' יחוס וירחם עלינו שהשקט והשלווה ישובו לשרור בארצינו הקדושה, ושכל החיילים והשבויים ישובו לביתם בריאים ושלמים.
-
תמונות מהשקיעה ב- 3 באוקטובר 23
כפי שתוכלו להבחין, מדובר בשקיעה ממש דרמטית עם צבעים עזים. באה לבשר משהו? מי יודע.
-
תמונות מהשקיעה ב- 4 באוקטובר 23
-
ועוד תמונות מהשקיעה ב- 4 באוקטובר 23
-
ותמונות מהשקיעה ב- 5 באוקטובר 23
-
ותמונות מהשקיעה ב- 29 באוקטובר 23
-
תמונות מדהימות אחת אחת
נ.ב נראה לי שהאפשרות הכי טובה לא להתבזות וכו'
זה פשוט לא להתייחס ולתת במה לכל המספימים והמזלזלים למיניהם
חזק ואמץ אל תירא ואל תחת -
הבוקר המודלים בסימן הקצנות לקראת המערכת הקרובה, כרגע נראה שנסגרנו על תרחיש למערכת שממחר תתחיל הפעילות החמה ובעיקר ביום חמישי כאשר הדגש זה לגשם בעיקר במזרח הארץ, בשבת תתחיל הפעילות הקרה עם גשמים חזקים סופות רעמים ואפילו ברד עד ליום שני בעיקר בצפון ובשרון אבל גם באזורים דרומיים יותר
-
הערב נראה שאנחנו בדרך ללפחות 3 ואולי 4 גלים של גשם ממחר ועד סופ"ש הבא עם סימנים להמשך הגלים גם אחר כך
-
גשם עד בלי די למה בועז דין מראה שמש התחממות ממש כותב תחזיות שקר
-
בנתיים הבוקר די ירדנו מהגשם
במודלים המקומיים או לא נשאר כלום או משהו מינורי בצפון
בקיצור זה רק תחילתו של הסתיו ולא לפתח יותר מדי ציפיות (לצערי כמובן ) -
הם יכולים להראות עשרות מ"מ ולא ירד כמעט כלום והם יכולים להראות כמעט כלום וירדו עשרות מ"מ.
איך אומרים? המודל היחיד האמין באי"ס הוא מודל החלון. ●לא להתרגש. המודלים לא יודעים להתמודד עם אי"ס -
efrat32 אמר בעדכון מודלים שבוע 27/10 - 02/11:
גשם עד בלי די למה בועז דין מראה שמש התחממות ממש כותב תחזיות שקר
למה מראה שמש? כי זה מה שחזוי (וגם מה שהיה באמת בסוף), בהיר עם עננות גבוהה. צריך להיזהר עם הקביעה שמדובר ב''תחזיות שקר'' כל עוד לא ראינו מה היה במציאות.
אבל אולי התכוונת לזה, שזה מה שעולה כשפותחים את התחזית, וכאן יש באמת תחזית ליום חם. אז צריך לשים לב לתאריך של התחזית- 12/10. לתאריך הזה באמת התחזית התאימה.
מסקנה: התנצלות תתקבל בהערכה, ומודה ועוזב ירוחם.
-
המפות כרגע יותר מעודדות
-
Icon- בשורה אדירה לדגי לבנון וצפון הארץ. כנראה שלא רק לים שם גבול ''עד פה תבוא'' אלא גם לגשם.