🎉 תחרות הצילום התחילה! 🎉
לחץ כאן כדי לדעת יותר על התחרות ולהירשם!
שרשור שאלות ונושאים בהקשר למערכת
-
אכן הטירוף של 2013 היה רציפות המשקעים העצומה בזמן התנאים המתאימים. בירושלים ירדו כ200 מ"מ.
הטמפרטורה לא היתה חריגה למערכת שלג למיטב זכרוני.
נתי הבעיה אצלנו (כרגע) היא שילוב של המשיכה מערבה שנוצרת מה"בועות" שנשלחות ממערב למזרח מתחת לרמה המערבית ומושכות את האפיק מערבה, בשילוב עם הרמה הקשוחה מדרום. לכן האפיק מחליק מזרחה ולא נכנס אלינו. זה די בולט בכל העדכונים כך שקשה להאמין שישתנה.למי שביקש, הנה המפות מסערת 2013
אכן נראה שאנחנו עומדים לקבל פרמטרים הרבה יותר קרים ב850 ממה שהיה שם
-
ישיר אמר בשרשור שאלות ונושאים בהקשר למערכת:
אכן הטירוף של 2013 היה רציפות המשקעים העצומה בזמן התנאים המתאימים. בירושלים ירדו כ200 מ"מ.
נתי הבעיה אצלנו (כרגע) היא שילוב של המשיכה מערבה שנוצרת מה"בועות" שנשלחות ממערב למזרח מתחת לרמה המערבית ומושכות את האפיק מערבה, בשילוב עם הרמה הקשוחה מדרום. לכן האפיק מחליק מזרחה ולא נכנס אלינו. זה די בולט בכל העדכונים כך שקשה להאמין שישתנה.למי שביקש, הנה המפות מסערת 2013
המעניין הוא איך זה היה נראה שבוע לפני כן יש לך אופציה לכזה דבר
-
שימי אמר בשרשור שאלות ונושאים בהקשר למערכת:
ישיר אמר בשרשור שאלות ונושאים בהקשר למערכת:
המעניין הוא איך זה היה נראה שבוע לפני כן יש לך אופציה לכזה דבר
זה השתנה בכל עדכון. אי אפשר להשוות. אבל כן הייתה סמנטיקה של ירידה חדה ללא משיכה מערבה כמו עכשיו
-
שימי מה, לראות מה המודלים הראו שבוע קודם? נראה לי שלא... אגב כידוע גם החזאים (לפחות חלקם) לא האמינו שזה מה שיקרה - אפילו 3 ימים לפני. זכור היטב.
-
ישיר אורי בץ אני זוכר טוב אמר ב2013 ערב קודם (יום רביעי בערב) שלג קל עד בינוני.
והוא הדגיש לא לשמוע לכל חסרי האחריות שאומרים שלג כבד.נ.ב אני זוכר את זה ממש טוב כי הייתי צריך להגיע באותו יום שישי דחוף לירושלים ומאוד עיניין אותי עם אני יוכל להגיע או לא
-
-
-
אכן הזוי עד כמה לא האמינו שזה יקרה...
אגב בכל אופן הפרמטר המרכזי כמו שהוא אומר בסרטון הראשון 100-200 מ"מ גשם. זה היה הסיפור הגדול - המון משקעים.
על זה אנחנו "נאבקים" עכשיו במודלים. כי בסוף קור בלי גשם (משקעים) - לא יהפוך לשלג... -
בפברואר 2020 היו תנאי קור לשלג בירושלים ללא משקעים אם אני זוכר
-
תקציר התחזיות לשלג בשנים האחרונות.
עד 2013, החזאים היו בדרך כלל פסימיים בכל הנוגע לשלג בירושלים, כיוון שהתחזיות נטו להחמיץ את התנאים המדויקים הנדרשים להיווצרות שלג בעיר. השלג בירושלים דורש שילוב נדיר של טמפרטורות נמוכות, לחות מתאימה ותזמון נכון של המשקעים – תנאים שבדרך כלל לא התקיימו יחד, ולכן החזאים היו זהירים מאוד בתחזיותיהם.עם זאת, בשנת 2013 אירעה סערת שלגים חריגה בעוצמתה, שהפתיעה את כולם. התחזיות המוקדמות לא חזו במדויק את היקף האירוע, ובפועל ירושלים כוסתה בשלג כבד שנמשך מספר ימים. בעקבות אותה החמצה, החזאים החלו לשנות גישה והפכו לאופטימיים יותר, מחשש לפספס שוב אירוע משמעותי.
עם זאת, מאז 2013 לא נרשמה בירושלים מערכת שלג משמעותית בסדר גודל כזה, מה שגרם לחזאים לחזור להיות יותר זהירים ולפסימיות זהירה יותר. הם הבינו מחדש עד כמה נדירים התנאים הדרושים לשלג משמעותי בעיר, וכי לא ניתן למהר ולהבטיח שלג כבד ללא אינדיקציות חד-משמעיות לכך.
-
בעיקרון בשביל שלג בירושלים צריך 3 דברים מרכזיים:
א) משקעים - לא מ'מ בודדים, עשרות מ''מ
ב) קור - 0 מעלות ומטה בשיא האירוע
ג) סיכרון נכון - קור ומשקעים גם יחדנכון לעכשיו, במערכת שלנו אף אחד מהתנאים עוד לא בטוח.
כנ''ל לענין הגל השני של ראשון-שלישי הבאים. אבל זה טווח רחוק, צריך 3 יום לפני -
מתי איסי מתעדכן
-
עם הבנתי נכון לפי גפס ירושלים מושלגת בשבת נכון?
-
בוקר טוב המודלים הבוקר שיפרו דרמטית את התנאים לשלג גם בצפון וגם במרכז בסופש
קרדיט חדשות מזג אויר בטלגרם -
זה נכון?
-
נכון חלקית, לפי גפס והבריטי כן. לפי איסי ודאי שלא. השאר ככה ככה מדעדעים
-
מתי איסי מתעדכן ?
-
דודשלג אמר בשרשור שאלות ונושאים בהקשר למערכת:
מתי איסי מתעדכן ?
איסי מתעדכן בעיקרון פעמיים ביום לטווח ארוך ו4 פעמים ביום לטווח קצר