שאלה לעוקבי המודלים - כמה אחוז צודקים
-
מקוה שכתבתי בקטגוריה הנכונה. לאחר שאנשים רבים התאכזבו בשבוע האחרון מהמודלים, רבים מהם החלו להחליש את אמונתם במודלים, וכבר לא מעניין אותם מה יאמרו המודלים לגבי סערות אף על פי שעד לפני שבוע זה עניין מאד את כולם,
לכן אני רוצה לשאול את המייבינים והעוקבים תמיד אחרי המודלים, כמה אחוז מהפעמים המודלים טועים בסופות, אבל אני רוצה תתשובבות לפי כמה מתוך, נניח 7 מתוך 10 או משהו כזה, לא בערך אחוזים. וכן לא תשובות שהממוצע הם צודקים וכו', אלא כמה פעמים קורה פיפוס כמו עכשיו וכמה מצליח (אם עכשיו זה פספוס, אני לא לגמרי יודע אם אכן הם היו סגורים לפני זה על משקעים) -
אקלימוס
-
אני לא עוקב.
אבל בלי מודלים, איך תדע חיזוי מזג אויר? איך תתקדם? תחלום חלומות? -
זה כמו הסקרים לפני הבחירות,
לאחר הבחירות אתה זוכר עדיין מי קיבל 18 מנדטים בסקרים ולא עבר את אחוז החסימה בפועל,
עובר זמן מה, שוב בחירות,
ושוב מתרגשים על כל סקר.... -
אוהב לדעת הכל אמר בשאלה לעוקבי המודלים - כמה אחוז צודקים:
אני לא עוקב.
אבל בלי מודלים, איך תדע חיזוי מזג אויר? איך תתקדם? תחלום חלומות?לא, אני דווקא כן חושב להשתמש במודלים, רק אני רוצה לבדוק האם המאוכזבים צודקים ויותר אין מה להסתכל על מודלים אם ירד שלג וכדו' (סופות גדולות), או שבסך הכל זה בטווח טעות הדגימה...
-
מנסיון שלי בטווח רחוק אין מה לראות מעבר למגמה, ומגמה היינו שבטווח תאריכים מסוים יש סבירות גבוהה לטווח תרחישים מסוים, למשל במערכת האחרונה כבר שבועיים קודם ראו מגמה די ברורה שצפוי להגיע לאזורינו שקע רום עמוק וקר, אבל לגבי המקיום המדויק שהוא יירד אי אפשר לדעת בפרט כשרואים שינוי גדול בזה בין עדכונים של מודלים ובין ההרצות של כל מודל.
בכדי לזהות מגמה אני מסתכל על לפחות יומיים של עדכונים כשבכולם נשמרת מגמה ברוב המודלים וברוב ההרצות לתרחיש מסוים [ולפעמים צריך יותר ימים כשבהתחלה עוד לא היתה ברורה המגמה עד שיש התכנסות למגמה], למשל גם במערכת של שבוע הבא שבעז"ה תבוא ראו כבר לפני כמה ימים שישנה מגמה לירידת אפיק לאזורינו היה ברור כמעט לפי כל ההרצות והמודלים שלא מדובר על משהו קר מידי, ומנגד נראה שיחסית מדובר על מערכת משמעותית מבחינת משך הזמן ועוצמות המשקעים אבל עדיין היה שינויים כמה יהיה עמוק וכמה זמן ימשך, ולאט לאט ניתן לראות כיווץ של התרחישים כמשתכנסים והולכים לכיוון אחד... מקווה שהובנתי -
בקצרה המודלים אמינים החובבנים נתלים בכול קצה חוט ולכן הנפילה גדולה.
בהרחבה: במערכת האחרונה כבר בטווח של 120 שעות (5 ימים) העסק היה די סגור ולא היו שינויים משמעותיים אבל כולם כולל אני חיפשנו את המודל הקטן התורן שהיה טוב
עוד סיבה שהפעם היה יותר קשה למודלים לסגור סיפור יתכן שזה בגלל מלחמת רוסיה אוקראינה שאין שם מדידות ממטוסים והמערכת עברה גם באזור שם.
באופן כללי לטווח קצר ובינוני איסי רוב הפעמים צודק לטווח ארוך צריך לדעת לראות לא רק את כל המודלים אלא גם את כלי האנסמבלים שלהם ולראות לאן הכיוון, כמובן שצריך גם לראות דברים יותר גלובליים כמו המערבולות הפולארית ועוד המון דברים שאני לא מבין בהם.